[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.07.09
Prihlásený: 14.10.09
Príspevky: 9
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 03.10.2009 15:46 | Zápis do DB

ahoj ..mám skript
Kód:
<?php
$nazov_obrazku = "obr.jpg";
$subor = fopen($nazov_obrazku, "obd_do_db");
$data = fread($subor, filesize($nazov_obrazku));
$data = addslashes($data);
fclose($subor);
$rozmery = GetImageSize($nazov_obrazku);
$vyska = $rozmery[1];
$sirka = $rozmery[0];
$pripojenie = mysql_connect("mysql.webovka.eu", "login", "heslo");
mysql_select_db("db");
$sql = "INSERT INTO obrazky (vyska, sirka, obrazok) VALUES ('$vyska', '$sirka', '$data');";
mysql_query($sql);
mysql_close($pripojenie);

?>

na vloženie obrazka do databázy ale stále mi vypisuje chyby že

    Warning: fopen(obr.jpg) [function.fopen]: failed to open stream: Success in /home/free/webovka.eu/a/adlerka/root/www/obr_do_db/vkladanie_obr.php on line 3

    Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/webovka.eu/a/adlerka/root/www/obr_do_db/vkladanie_obr.php on line 4

    Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/webovka.eu/a/adlerka/root/www/obr_do_db/vkladanie_obr.php on line 6

a neviem čo stým ....ak by sa dalo pomoct tak dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zápis do DB

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 03.10.2009 17:16 | Zápis do DB

mas dobre nastavene prava na pristup k suborom?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.07.09
Prihlásený: 14.10.09
Príspevky: 9
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 03.10.2009 17:29 | Zápis do DB

neviem kde sa to da nastaviť na ic.cz
?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zápis do DB

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 03.10.2009 23:07 | Zápis do DB

cez ftp klienta


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zápis do DB

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 03.10.2009 23:47 | Zápis do DB

Kód:
$subor = fopen($nazov_obrazku, "obd_do_db");

"obd_do_db" si odkial nabral? pozri si poriadne dokumentaciu...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.07.09
Prihlásený: 14.10.09
Príspevky: 9
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 04.10.2009 14:09 | Zápis do DB

takže celý skript
vytvorenie_tabulky.php
Kód:
<?php

$pripojenie = mysql_connect("mysql.webovka.eu", "login", "heslo");
mysql_select_db("db");
$sql = "CREATE TABLE obrazky(";
$sql .= "id INT PRIMARY KEY NOT NULL AUTO_INCREMENT,";
$sql .= "vyska INT,";
$sql .= "sirka INT,";
$sql .= "obrazok BLOB);";
mysql_query($sql) or die ("Nastala chyba !");
mysql_close($pripojenie);

?>


vkladanie_obr.php
Kód:
<?php
$nazov_obrazku = "obr.jpg";
$subor = fopen($nazov_obrazku, "r");
$data = fread($subor, filesize($nazov_obrazku));
$data = addslashes($data);
fclose($subor);
$rozmery = GetImageSize($nazov_obrazku);
$vyska = $rozmery[1];
$sirka = $rozmery[0];
$pripojenie = mysql_connect("mysql.webovka.eu", "login", "heslo");
mysql_select_db("db");
$sql = "INSERT INTO obrazky (vyska, sirka, obrazok) VALUES ('$vyska', '$sirka', '$data');";
mysql_query($sql);
mysql_close($pripojenie);

?>

vytiahnutie_z_db.php
Kód:

     <?
Header("Content-type: image/jpeg");
$pripojenie = mysql_connect("mysql.webovka.eu", "login", "heslo");
mysql_select_db("db");
$sql = "SELECT * FROM obrazky WHERE id = 1;";
$vysledok = mysql_query($sql);
$obrazok = mysql_fetch_array($vysledok);
echo $obrazok["obrazok"];
mysql_close($pripojenie);
?>

zobrazenie_obr.php
Kód:
<img src=”vytiahnutie_z_db.php?id=45“>

a nikdy mi to nezobrazí ten obrázok
a ked si dám vytvoriť tabulku vypíše, že nastala chyba viete kde??


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zápis do DB

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 04.10.2009 15:24 | Zápis do DB

Obrazok nevytvoris tak, ze vypises text echom. Potrebujes pouzit prislusne funkcie na pracu s obrazkami, pouzi google.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.07.09
Prihlásený: 14.10.09
Príspevky: 9
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 05.10.2009 17:08 | Zápis do DB

ale ten kdo robil ten skript tak tomu išiel v pohode


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zápis do DB

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.10.2009 17:21 | Zápis do DB

Ďuri píše:
Obrazok nevytvoris tak, ze vypises text echom. Potrebujes pouzit prislusne funkcie na pracu s obrazkami, pouzi google.

ak ma v db ulozene binarne data, tak nie je problem pouzit echo...

Kód:
$sql = "SELECT * FROM obrazky WHERE id = 1;";

V sql pouzivas id=1, ale v <img> mas uvedene id=45, takze bud v db nenajde obrazok s id=1 (spoliehas sa na to, ze hlada id=45, ale zaznam s id=1 v db nemas, preto sa ani nic nezobrazi), alebo je problem niekde inde - mozno ti chybaju niektore hlavicky, napr. Content-Length

LooL píše:
a ked si dám vytvoriť tabulku vypíše, že nastala chyba viete kde??

Pravdepodobne preto, lebo sa snazis vytvorit uz existujucu tabulku


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.07.09
Prihlásený: 14.10.09
Príspevky: 9
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 05.10.2009 20:13 | Zápis do DB

neviete mi poradiť nejaký iný skript..ktorý máte odskúšaný??


 [ Príspevkov: 10 ] 


Zápis do DB



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zápis

v Pevné disky a radiče

6

601

27.01.2007 13:28

borec

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis chýb

v PHP, ASP

10

390

22.11.2008 9:05

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SSD zápis

v SSD disky

1

155

17.08.2013 13:20

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NET zapis

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

459

13.07.2008 16:01

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do suboru

v PHP, ASP

7

386

08.04.2009 14:17

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do databazy

v Redakčné systémy

2

285

21.01.2007 16:10

luko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

1063

05.05.2010 16:45

psm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do suboru

v PHP, ASP

4

263

26.02.2010 21:55

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis na HDD

v Pevné disky a radiče

1

110

16.11.2012 13:16

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do DB

v Databázy

12

472

14.01.2010 10:38

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zápis do databázy

v PHP, ASP

10

396

21.12.2009 13:01

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do DB

v PHP, ASP

6

242

13.02.2011 13:19

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do suboru

v PHP, ASP

17

1102

18.08.2009 15:55

BBUlet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do MySQL

v PHP, ASP

4

509

08.03.2010 20:30

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlyhal oneskorený zápis

v Pevné disky a radiče

0

419

18.07.2008 12:57

trojsky.kon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis viac poloziek

v Databázy

18

1046

30.12.2009 11:17

djsulo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF