[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.12.09
Prihlásený: 03.04.11
Príspevky: 68
Témy: 18 | 18
Bydlisko: Dubnica nad...
NapísalOffline : 08.03.2010 19:52 | Zapis do MySQL

ahojte neviem si pomoc s takymto zapisom do DB

Kód:
<select name="narodenie_den" class="textbox">
    <option name="1" value="<? echo $_POST[1]; ?>">1</option>
</select>


jako to mam dat aby mi do tabudlky Naodenie_den zapisalo udaj 1?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zapis do MySQL

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 08.03.2010 19:59 | Zapis do MySQL

achbo píše:
neviem si pomoc s takymto zapisom do DB

Kde je zápis do DB?


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zapis do MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.03.2010 20:02 | Zapis do MySQL

V prvom rade by si mal svoj kod jemne upravit:
Kód:
<select name="narodenie_den" class="textbox">
    <option value="1">1</option>
</select>

Po odoslani formulara s vybranou polozkou 1, budes mat odoslanu hodnotu v premennej $_POST['narodenie_den']

Neviem, aku mas strukturu tabulky v db, ale ak vies, ako sa pouziva insert, tak by si nemal mat problem...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.12.09
Prihlásený: 03.04.11
Príspevky: 68
Témy: 18 | 18
Bydlisko: Dubnica nad...
Napísal autor témyOffline : 08.03.2010 20:04 | Zapis do MySQL

stenley:
ako pouzijem ten insert viem ako pracuje ale nechapem tomu ako ho pouzit

Kód:
<?php

if (!empty($_POST[nick]))
{
   if ($_POST[heslo] != $_POST[heslo2])
      exit("<font face='Arial' color=red size='2'>Chyba.Heslá sa nezhodujú !</font>");

   require_once("config.php");

   $dotaz = mysql_query("INSERT INTO uzivatelia
   (nick, heslo, meno, priezvisko, narodenie_den, narodenie_mesiac, narodenie_rok, pohlavie_muz, pohlavie_zena, bydlisko, overovaci_mail)
   VALUES   ('$_POST[nick]','$_POST[heslo]','$_POST[meno]','$_POST[priezvisko]','$_POST[narodenie_den]','$_POST[narodenie_mesiac]','$_POST[narodenie_rok]','$_POST[pohlavie_muz]','$_POST[pohlavie_zena]','$_POST[bydlisko]','$_POST[overovaci_mail]')")
   or die ("<font face='Arial' color=red size='2'>Chyba.<br />Nemožno ťa zaregistrovať.Skús neskôr.</font>");
   
   echo "<font face='Arial' color=green size='2'>Gratulujeme <b>$_POST[nick]</b>,bol si úspešne zaregistrovaný !</font>";
   exit();
}

?>


tu mam script na spracovanie


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zapis do MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.03.2010 20:30 | Zapis do MySQL

co konkretne ti nefunguje? daj si vypisat cely select a skontroluj jeho spravnost alebo povol vypisovanie chyb...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 5 ] 


Zapis do MySQL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ zápis do mysql

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

295

08.08.2012 14:39

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zápis

v Pevné disky a radiče

6

601

27.01.2007 13:28

borec

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis chýb

v PHP, ASP

10

390

22.11.2008 9:05

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SSD zápis

v SSD disky

1

155

17.08.2013 13:20

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NET zapis

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

459

13.07.2008 16:01

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do suboru

v PHP, ASP

4

263

26.02.2010 21:55

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

1063

05.05.2010 16:45

psm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do suboru

v PHP, ASP

7

386

08.04.2009 14:17

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do DB

v Databázy

12

472

14.01.2010 10:38

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis viac poloziek

v Databázy

18

1046

30.12.2009 11:17

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis do DB

v PHP, ASP

9

668

05.10.2009 20:13

LooL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zápis do databázy

v PHP, ASP

10

396

21.12.2009 13:01

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do DB

v PHP, ASP

6

242

13.02.2011 13:19

shaggy

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Zapíš a otvor....

v Delphi, Visual Basic

2

247

25.07.2012 18:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do databazy

v Redakčné systémy

2

285

21.01.2007 16:10

luko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlyhal oneskorený zápis

v Pevné disky a radiče

0

419

18.07.2008 12:57

trojsky.kon



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF