[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 22.10.2007 18:56 | zapis URL do databazy

Nazdarek.Potreboval by som poradit. Mam spravenu databazu, do ktorej sa vkladaju udaje z formulara. Formular vyzera napr. : Meno, Mesto, Zviera, Vec. :D No a v databaze mam ako posledny stlpec URL.
Pod formularom mam dalsiu cast, kde sa vkladaju obrazky. Tato cast sa mi ulozi ako samostatna stranky typu: obrazky.html. (riesim to ako vkladanie suboru, $fp = fopen($subor, "w")... )
A ja potrebujem aby mi do databazy zapisalo aj url tejto stranky(teda $subor ako URL) . URL mam ako posledny stlpec. Problem je ze po spracvani vsetkeho, sa mi zapisu udaje z formulara do databazy, vytvori sa stranka akurat, ze URL(teda $subor) sa nezapise. Stlpec s nazvom URL ostava prazdny. Neviete mi poradit ako to spravit-docielit toho aby sa " URL=$subor " ? Alebo poradit nejaky link, kde by som sa mohol na to mrknut?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zapis URL do databazy

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 22.10.2007 19:10 | zapis URL do databazy

velmi ti nerozumiem al bodol by ten kod


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 22.10.2007 22:10 | zapis URL do databazy

OK. Tak tu je prilozena cast kodu. Mala by stacit na pochopenie toho, co potrebujem. :loony:

Kód:
<?php
if ($_POST['nick'] =="") {
   echo "Musite zadat vas nick." ;
exit;
} elseif ($_POST['mesto'] =="") {
   echo "Musite zadat nazov mesta." ;
exit;
} elseif ($_POST['krajina'] =="") {
   echo "Musite zadat nazov krajiny." ;
exit;
}

if ($ok) {
[color=indigo]$subor = "$nick" . "_o_" . date("Ymd_Gis") . ".html";[/color]$fp = fopen($subor, "w")
     or die("Nie je mozne vytvorit subor!");


fwrite($fp, "<style>body {background-color: #333333; color: #CCCCCC; font-family: Times New Roman, Verdana; align: center; text-align: center; valign: middle}</style>") ;



for ($i = 1; $i <= 12; $i++) {
  $fotka = "fotka" . $i;
  $fotka_name = $fotka . "_name";
  $fotka_type = $fotka . "_type";
  $fotka_size = $fotka . "_size";
  $popis = "popis" . $i;
  if ($$fotka_type=="image/jpeg" ||
      $$fotka_type=="image/pjpeg" ||
      $$fotka_type=="image/gif" ||
      $$fotka_type=="image/x-png")  {
  copy($$fotka, "./fotky/{$$fotka_name}") ;

fwrite($fp, "<tr><td width=\"100%\">") ;
fwrite($fp, "<TABLE width=\"90%\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" border=\"0\" rules=\"none\" align=\"center\">") ;
fwrite($fp, "<tr><td height=\"30px\"></td></tr>\n") ;
fwrite($fp, "<tr><td align=\"center\" valign=\"middle\">") ;
fwrite($fp, "<p><p align=center>\n");

fwrite($fp, "<table border=2 bordercolor=\"#990000\" bgcolor=\"#990000\" align=\"center\" valign=\"middle\"><tr><td>") ;
  fwrite($fp, "<a href=\"./fotky/{$$fotka_name}\"
                  target=\"fotky\">") ;
  fwrite($fp, "<img src=\"./fotky/{$$fotka_name}\"
              alt=\"Photo\" border=0 height=500></a>") ;
fwrite($fp, "</td></tr>\n") ;
fwrite($fp, "</table>\n") ;
fwrite($fp, "<tr><td height=\"15px\"></td></tr>\n") ;
fwrite($fp, "<tr><td align=\"center\" height=\"30px\" bgcolor=\"#222222\"><span style=\"font-size: 17px; font-family: Time News Roman, Arial; color: #AAAAAA\">{$$popis}</span></td></tr>\n") ;
}
if ($i==1) fwrite($fp, "<br clear=center>\n") ;
}
fwrite($fp, "</p>\n") ;
fwrite($fp, "</td></tr>\n") ;
fwrite($fp, "<tr><td height=\"70px\"></td></tr>\n") ;
fwrite($fp, "</table>\n") ;
fwrite($fp, "</body>") ;
fclose($fp) ;
}

$server="localhost";
$meno="uzivatel";
$heslo="heslo";
$DB="databaza";
@$spojenie=mysql_connect($server, $meno, $heslo);
if(!$spojenie)
  echo "Nepodarilo sa vytvorit spojenie s hostitelom $hostitel!";
else {
  @$navratova_hodnota=mysql_select_db($DB);
  if (!$navratova_hodnota){
    echo "Nepodarilo sa nastavit databazu $DB!";
  }
}
$query = "
  INSERT INTO fotky (id, nick, mesto, krajina) VALUES ('', '{$_POST['nick']}', '{$_POST['mesto']}', '{$_POST['krajina']}')
";

$result = mysql_query($query);
if ($result) {
   echo "
  SQL query: $query
  <hr>Status: Údaje úspešne odoslané. <a href='vysledok.php'>Zobrazenie vašich vložených údajov.</a>
  <hr>
  ";
} else {
  echo "
  SQL query: $query
  <hr>Status: Chyba. Údaje sa nepodarilo zapísať.
  <hr>".mysql_error()."
  <hr>
  ";
}

?>


No a ja potrebujem docielit to, aby mi pri vkladani udajov do databazy ten moj subor $subor = "$nick" . "_o_" . date("Ymd_Gis") . ".html" zapisalo ako URL, resp. aby som ten nazov "novovytvorenej stranky" mohol pouzivat v odkazoch. Ide mi konkretne o to, ze vysledna stranka napr. okno.php
bude pozostavat z dvoch casti. V hornej casti budu udaje zobrazene z databazy a v dolnej casti sa zobrazi stranka $subor = "$nick" . "_o_" . date("Ymd_Gis") . ".html";.
Dufam, ze uz je to zrozumitelnejsie... :?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zapis URL do databazy

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 22.10.2007 22:22 | zapis URL do databazy

Stále nechápem celkom presne asi čo, ale snáď toto:?
Kód:
$query = "INSERT INTO fotky (id, nick, mesto, krajina, url) VALUES ('', '{$_POST['nick']}', '{$_POST['mesto']}', '{$_POST['krajina']}', '$subor')"


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 23.10.2007 16:18 | zapis URL do databazy

No skusil som to tak, ako si napisal, ale vyhadzuje mi chybove hlasenie:
Column count doesn't match value count at row 1

Bud je to zle zadane, alebo mam ja niekde chybu... Nieco z toho, ale este neviem co... kuuurna... :cry:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 23.10.2007 17:16 | zapis URL do databazy

skontroluj si len db query, ta hlaska je, ze ti v tom nieco nesedi (stlpce tabulky a prislusne hodnoty, ktore do nich vkladas), daj si to query vypisat na obrazovku a potom ho posli napr s realnymi hodnotami, mohli by sme byt z toho mudrejsi, popripade posli prepisany najposlednejsi kod...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 26.10.2007 13:16 | zapis URL do databazy

Uz som na to prisiel...bolo to v query ... :-)


 [ Príspevkov: 7 ] 


zapis URL do databazy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zápis do databázy

v PHP, ASP

10

396

21.12.2009 13:01

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do databazy

v Redakčné systémy

2

285

21.01.2007 16:10

luko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis datumu a mena do databázy

v PHP, ASP

7

190

01.06.2016 13:33

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] prosím o pomoc- zápis do databázy

v PHP, ASP

3

243

20.03.2009 10:05

korelat22

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zápis

v Pevné disky a radiče

6

601

27.01.2007 13:28

borec

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SSD zápis

v SSD disky

1

155

17.08.2013 13:20

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NET zapis

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

457

13.07.2008 16:01

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis chýb

v PHP, ASP

10

387

22.11.2008 9:05

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do bunky

v Delphi, Visual Basic

1

794

26.04.2008 22:58

Jezoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do DB

v PHP, ASP

6

240

13.02.2011 13:19

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlyhal oneskorený zápis

v Pevné disky a radiče

0

418

18.07.2008 12:57

trojsky.kon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis do súboru?

v PHP, ASP

2

314

30.11.2009 18:50

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do suboru

v PHP, ASP

7

386

08.04.2009 14:17

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis viac poloziek

v Databázy

18

1046

30.12.2009 11:17

djsulo

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Zapíš a otvor....

v Delphi, Visual Basic

2

247

25.07.2012 18:31

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF