[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so session

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 19.11.2007 17:30 | Problem so session

Robim prihlasenie, a hadze mi to same chyby.. co je za problem ??:

prihlasenie.php:
Kód:
<?
$chyba = $_GET['error'];
If($chyba==1) { echo "<b>Meno a heslo nesúhlasí</b>";}
Elseif($chyba==2) { echo "<b>Nevyplnil si meno alebo heslo</b>";}
Elseif($chyba==3) { echo "<b>Ak ste bol dlhšiu dobu neaktivný, systém vás odhlásil</b>";}


?>
<form method="post" action="login.php">
Meno <input name="nick"> <br>
Heslo <input name="heslo" type="password">
<input type="submit" value="Přihlásit">
</form>


login.php:
Kód:
<?
include ("config.php");


$nick = $_POST["nick"];
$heslo= $_POST["heslo"];
If(!$nick || ! $heslo) { header("Location prihlasenie.php?error=2"); }

$sql = mysql_query("select * from mhk_nicky where nick = '$nick' and heslo = '$heslo'");
$row = mysql_num_rows($sql); //ověříme počet řákdů, podku je roven 1 pošleme uživatele dále
If($row==1)
  {
    $_SESSION["nick"]= $nick;
    $_SESSION["heslo"] = $heslo;
    header ("Location: index.php?kat=admin&act=zobrazenie");
  }
Else
{
Header("Location prihlasenie.php?error=1");
}
?>


overenie.php - to includujem na stranky, ktore sa daju prezret az po prihlaseni:
Kód:
<?

session_start();

include ("config.php");

$nick = $_SESSION["nick"];
$heslo = $_SESSION["heslo"];

if(!$nick || !$heslo)
{
header("Location: prihlasenie.php?error=3");
}
Else
{
$sql = mysql_query("select * from uzovitele where nick = '$nick' and heslo = '$heslo'");
$row = mysql_num_rows($sql);
If($row !=1) { header("Location prihlasenie.php?error=2"); }
}
?>


Co moze byt zle??

Chyby to hadze rozne.. vacsinou:
Kód:
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\index.php:8) in D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\overenie.php on line 3

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\index.php:8) in D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\overenie.php on line 3

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\index.php:8) in D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\overenie.php on line 12


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 19.11.2007 18:48 | Problem so session

Pozri, či nemáš v niektorom zo súborov niečo pred <?php (medzeru, prázdny znak, BOM...). Ak tam niečo také máš, tak to vymaž.

PS: A nepoužívaj <? ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so session

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 19.11.2007 19:18 | Problem so session

preco nemozem pouzivat <? ??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 19.11.2007 21:05 | Problem so session

login.php:

<?
include ("config.php");


$nick = $_POST["nick"];
$heslo= $_POST["heslo"];
If(!$nick || ! $heslo) { header("Location prihlasenie.php?error=2"); exit();}

$sql = mysql_query("select * from mhk_nicky where nick = '$nick' and heslo = '$heslo'");
$row = mysql_num_rows($sql); //ověříme počet řákdů, podku je roven 1 pošleme uživatele dále
If($row==1)
{
session_start();
$_SESSION["nick"]= $nick;
$_SESSION["heslo"] = $heslo;
header ("Location: index.php?kat=admin&act=zobrazenie");
exit();
}
Else
{
Header("Location prihlasenie.php?error=1");
exit();
}
?>

overenie.php - to includujem na stranky, ktore sa daju prezret az po prihlaseni:
<?
// tu si skontroluj ci nemas nahodou medzeru, nejaky biely znak
session_start();

include ("config.php");

$nick = $_SESSION["nick"];
$heslo = $_SESSION["heslo"];

if(!$nick || !$heslo)
{
header("Location: prihlasenie.php?error=3");
exit();
}
Else
{
$sql = mysql_query("select * from uzovitele where nick = '$nick' and heslo = '$heslo'");
$row = mysql_num_rows($sql);
If($row !=1) { header("Location prihlasenie.php?error=2"); exit(); }
}
?>

<? je skrateny zapis <?php po spravnosti by si mal zacinat php kod s <?php , aby to bolo jasne, ze to je php... zalezi to vsak na Tebe, mozes kludnes pouzivat <?, ale odporucal by som <?php, ako spominal chrono

ked redirectujes cez header() mal by si za header este dopisat aj exit(); aby si si bol isty, ze uz dalsi kod sa nevykona -> v ramci spravneho kodovania


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so session

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 20.11.2007 17:31 | Problem so session

oks, budem pouzivat <?php
_________________________
opravil som vsetko,ale stale to nejde.. moze byt server nejako nepodporuje session ??

Kód:
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\index.php:8) in D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\overenie.php on line 2

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\index.php:8) in D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\overenie.php on line 2


co znamena ta chyba??

EDIT:
teraz som cital:
http://www.owebu.cz/777-732-session_start():-Cannot-send-session-cookie---head
a tam som sa docital ze moze byt problem kodovanie: UTF-8
a dokonca aj to, ze ten subor includujem inde. no to som nevedel, to nemozem dat hocikde to session_start?? tak idem to dat na zaciatok...
kam presne by to bolo najvhodnejsie??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so session

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 20.11.2007 18:01 | Problem so session

ak si dobre pamatam tak nesmies mat ziaden vystup pred odosielanim header alebo cookies

<? ako bolo spomenute je skratena forma, na vacsine serveroch je off ale ja osobne podporujem skratene formi aj ked teraz sa znasim odnaucit :D


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so session

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 20.11.2007 18:28 | Problem so session

a kam to mam dat? stale mi to hadze chyby..
inac to menenie header location som musel dat prec...
dal som tam javascript..

ako to mam spravit, aby to slo??

(a ako spravit odhlasenie? session destroy?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so session

Registrovaný: 02.09.05
Prihlásený: 17.11.10
Príspevky: 156
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 20.11.2007 20:19 | Problem so session

Blackshadow píše:
a kam to mam dat? stale mi to hadze chyby..
inac to menenie header location som musel dat prec...
dal som tam javascript..

ako to mam spravit, aby to slo??

(a ako spravit odhlasenie? session destroy?
Jednoducho session_start(); daj uplne na zaciatok scriptu, pred HTML vystup - vyhnes sa tak neprijemnym komplikaciam...
Odhlasenie mozes urobit pomocou funkcie session_destroy();


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so session

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 20.11.2007 20:26 | Problem so session

Kód:
<body>
<?php
session_start();
?>
    <!-- Obrazky -->
    <div id="logo">
      Model Hobby klub Nove Zamky
    </div>
    <div id="menu">
    </div>
    <div id="lavybok">
    </div>
    <div id="pravybok">
    </div>
    <!-- Tlacitka -->
    <div id="tlacitka">
      <? include('menu.php'); ?>
    </div>
    <!-- Obsah -->
    <h1>Novinky</h1>
   
    <div id="obsahText">
      <? include('presmerovanie.php'); ?>   
    </div>
</body>


takto moze byt??
lebo takto mi to nejde...

pri prihlaseni ma to presmeruje na chybu 3

cast kodu, kde mi overuje prihlasenie:
Kód:
$sql = mysql_query("select * from mhk_nicky where nick = '$nick' and heslo = '$heslo'");
$row = mysql_num_rows($sql);
If($row==1)
{
$_SESSION["nick"]= $nick;
$_SESSION["heslo"] = $heslo;
echo "
    <script>
    window.location.replace(\"index.php?kat=admin&act=zobrazenie\");
    </script>";
exit();
}


Co presne znamena toto??
Kód:
if(!$nick || !$heslo)

koli tomu ma to asi hadze prec


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so session

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 20.11.2007 20:40 | Problem so session

Uz to ide.. vsetko vlastne ide, cele prihlasenie, ale aj tak mi hadze chybu v pozadi:


Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\index.php:10) in D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\index.php on line 15

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at D:\WEB\Natt\mhk-nz\php\index.php:10) in


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so session

Registrovaný: 02.09.05
Prihlásený: 17.11.10
Príspevky: 156
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 20.11.2007 21:41 | Problem so session

session_start(); musi byt pred vystupom HTML, t.j. v tvojom pripade aj pred tagom <body> (vystupom sa myslia vsetky HTML tagy) ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so session

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 20.11.2007 21:50 | Problem so session

aj pred body?? a aj pred cim este?? head moze byt predtym??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem so session

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 20.11.2007 21:57 | Problem so session

ktoremu slovu, co ti napisal programator nechapes? musi to byt pred vsetkymi html tagmi, cize aj pred head...proste to vloz na uplne prvy riadok v subore a je to...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 21.11.2007 11:13 | Problem so session

no servus, tak poriesil si tie session? vypisuje ti to stale tu istu chybu? spravil si vsetko co tu bolo spomenute vyssie? ak mas stale problem tak tu hodim nazorny kod prihlasovacieho skriptu, spolu aj s odhlasenim...
CEST


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so session

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 21.11.2007 15:07 | Problem so session

noo.. ja som nevedel co sa bere ako HTML VYSTUP... dal som to na uuuplny zaciatok a ide to !
dakujem za rady.. uz to ide jak ma ;)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 15 ] 


Problem so session



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session -- problem :(

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

32

1207

14.06.2009 18:23

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session problem

v PHP, ASP

16

818

02.06.2008 14:20

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém so Session

v PHP, ASP

10

323

20.10.2010 10:07

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so Session

v PHP, ASP

17

534

18.02.2008 15:38

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session

v PHP, ASP

10

213

01.12.2011 12:34

Bajzik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém so session

v PHP, ASP

26

696

29.01.2010 19:34

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session

v PHP, ASP

0

194

20.03.2010 18:21

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session

v PHP, ASP

7

282

26.08.2011 11:49

kruzin99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem zo session

v PHP, ASP

3

255

08.12.2009 21:32

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session

v PHP, ASP

2

273

10.01.2009 13:02

blackman545

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Problém so session

v PHP, ASP

2

264

30.03.2009 19:02

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ďalší problém so session

v PHP, ASP

9

326

14.10.2008 20:17

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session start

v PHP, ASP

11

822

27.03.2008 10:39

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session na CD

v Audio programy

5

524

15.03.2008 23:28

uniqat

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session v Chrome

v PHP, ASP

4

99

14.11.2017 19:40

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session v XP

v Operačné systémy Microsoft

1

191

07.07.2007 18:57

br4n0



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF