[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.05.07
Prihlásený: 14.04.17
Príspevky: 413
Témy: 150 | 150
NapísalOffline : 13.10.2010 17:56 | problém so Session

Ahojte,

robím prihlasovací skript; no a na používam teraz session start (našiel som to tu na fore, povodne som tam mal setcookie); no a problém je že mi to furt vyhadzuje chybu že už boli odoslané headery. viem že session by som mal naštartovat pred akýmkolvek výstupom do prehliadača. a to práve myslím splnujem. tu je problémový kod:

Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"

"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styl.css" />
<link rel="shortcut icon" href=""/>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"

/>


</head>
<?php
$email=$_POST['email'];
session_start();
$_SESSION ["logged"] = $email;


akože povodne som si hovoril, že tam možno vadí tá hlavička čo tam mám (mal som tam ešte aj tag title tak som si myslel ze sa to možno považuje za výstup do prehliadača); skúšal som však vymazat celú tú hlavičku dokumentu a mat tam iba toto:

Kód:
<?php
$email=$_POST['email'];
session_start();
$_SESSION ["logged"] = $email;


ale problém ostal; akurát mi neukazovalo ze je chyba na riadku 14 ale na riadku 3 - vychádzalo to na riadok s <?php;

nejak si s tým neviem rady. neviete prosím niekto ako na to?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
problém so Session

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 13.10.2010 18:12 | problém so Session

Za vystup je povazovane cokolvek, co sa zobrazi v zdrojovom kode v prehliadaci, teda napriklad aj <!doctype>. session_start uvedies na uplnom zaciatku dokumentu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problém so Session

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.10.2010 18:48 | problém so Session

rovnako tak aj prazdne riadky pred <?php

(cize uisti sa, ze <?php je hne dna prvom riadku v kode)


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.05.07
Prihlásený: 14.04.17
Príspevky: 413
Témy: 150 | 150
Napísal autor témyOffline : 13.10.2010 20:31 | problém so Session

hej. dík chalani. u mna to bolo sposobené oboma príčinami ktoré ste spomenuli. už mi to chybu nevyhadzuje. v každom prípade mi to teraz nejako nefunguje. mám teda súbor login ktorý obsahuje tento kod na začiatku

Kód:
<?php
$email=$_POST['email'];
session_start();
$_SESSION ["logged"] = $email;


potom mám další súbor - v podstate úvodnú stránku po prihlásení

Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"

"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styl.css" />
<link rel="shortcut icon" href=""/>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"

/>
<title>Materiály</title>
</head><body>
<?php if (!isset($_SESSION['logged']))
{
echo "Nejste přihlašen!<br />";
echo "<a href='index.php'>"."Přihlašte se"."</a>";
die;
}
else
{
echo "Materialy";
?>
<br />
<a href="logout.php">Odhlaste se</a>
<?php
}

?>



</body></html>


no a problém je v tom že mi to ukazuje že nie som prihlásený.

no a nechápem tomu lebo ved to by mala byt globálna premenná prístupná ktorémukolvek skriptu a ked potom v tom druhom súbore volam !isset($_SESSION['logged'], tak by sa malo zistit ze to je nastavene a pustit ma to k obsahu pre prihlásených.

nasiel som nejake navody k tomu ktore používali session_register ale dozvedel som sa že sa to už nejak prestáva používat a že vlastne náhradou za to je práve $_SESSION.

experimentoval som s tým že som upravil ten súbor pre prihlásených takto:
Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"

"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styl.css" />
<link rel="shortcut icon" href=""/>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"

/>
<title>Materiály</title>
</head><body>
start session ();
<?php if (!isset($_SESSION['logged']))
{
echo "Nejste přihlašen!<br />";
echo "<a href='index.php'>"."Přihlašte se"."</a>";
die;
}
else
{
echo "Materialy";
?>
<br />
<a href="logout.php">Odhlaste se</a>
<?php
}

?>



</body></html>


teda som tam dal na začiatok start session (); => to mi síce sposobilo radost ze prihlasenie fungovalo, ale hned som zistil že to funguje furt; aj ked sa prihlasim blbými udajmi alebo neprihlásim

čo vlastne robím zle? uvazoval som ci by som nemal tie session premenné nejako postovat tej dalsej stranke ale sa mi to zda blbost ked by to mala byt globalna premenna a mala by byt pristupna vsetkym skriptom na servry

register_globals v php.ini mam zapnuté na on a tiež expiracia je tam nastavena na nejaké 3 hodiny, čiže sa nemohlo stat že by som tam mal napr. 0 a okamžite ta session expirovala


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problém so Session

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.10.2010 20:33 | problém so Session

S php session ti nepomozem, ja uz som z takehoto staromodneho programovania vyrastol. Naucil som sa robit vo frameworku (codeigniter) a kopu veci riesi za mna a hlavne rychlo.. Pripadne si napis vlastnu session triedu, ktora bude vyuzivat aj DB. Mam pocit, ze php session sa uz celkovo prestava pouzivat.


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problém so Session

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 13.10.2010 20:42 | problém so Session

v kazdom subore, kde chces pouzivat sessions musis volat na zaciatku session_start()


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.05.07
Prihlásený: 14.04.17
Príspevky: 413
Témy: 150 | 150
Napísal autor témyOffline : 14.10.2010 8:53 | problém so Session

TommyHot - dík moc za tip; vyzerá to velmi zaujímavo ti poviem; teraz to síce dokončím s tým sessions ale iste sa na ten codeigniter pozriem; iba by ma zaujímalo akú to ma licenciu? možem to zdarma používat a upravovat aj ked to použijem komerčne?

emer - nj....ja som tam dal do toho druhého súboru tiež session_start, lenže práve mi to potom robilo to, že aj ked som sa neprihlásil, bol som prihlásený


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problém so Session

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.10.2010 10:56 | problém so Session

davider137 musis ponechat licenciu ich kodu (cize jadro musi ostat open source pod ich licenciou, ktoru si zvolili), no zvysok kodu ktory si napisal ty uz moze byt pod hociakou inou licenciou (kludne aj proprietarnou), a to je vyhoda oproti GPL, ktora ta nuti spravit aj z tvojho kodu GPL. No a samozrejme mozes si z ich kodom robit co len chces (upravovat/predavat atd)


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.05.07
Prihlásený: 14.04.17
Príspevky: 413
Témy: 150 | 150
Napísal autor témyOffline : 14.10.2010 13:16 | problém so Session

jasné. dík moc za info; fakt zaujimavé


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problém so Session

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 14.10.2010 14:53 | problém so Session

hmm, ako sa odhlasuješ?

a aké blbe údaje? ja nevidím v tom logine žiadnu kontrolu, len vloženie emailovej adresy do session


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.05.07
Prihlásený: 14.04.17
Príspevky: 413
Témy: 150 | 150
Napísal autor témyOffline : 20.10.2010 10:07 | problém so Session

akú kontrolu máš na mysli? už mi to funguje celkom; práve sa chystám na novú tému (lebo súvisý až tak úplne nesúvisý s týmto problémom); čo sa odhlasovania týka tak sa odhlasujem takto:

session_start ();
session_unset ();
session_destroy ();


 [ Príspevkov: 11 ] 


problém so Session



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session -- problem :(

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

32

1207

14.06.2009 18:23

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session problem

v PHP, ASP

16

818

02.06.2008 14:20

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém so session

v PHP, ASP

26

696

29.01.2010 19:34

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session

v PHP, ASP

14

1100

21.11.2007 15:07

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session

v PHP, ASP

0

193

20.03.2010 18:21

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session

v PHP, ASP

10

213

01.12.2011 12:34

Bajzik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem zo session

v PHP, ASP

3

255

08.12.2009 21:32

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session

v PHP, ASP

2

273

10.01.2009 13:02

blackman545

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so Session

v PHP, ASP

17

534

18.02.2008 15:38

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session

v PHP, ASP

7

282

26.08.2011 11:49

kruzin99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ďalší problém so session

v PHP, ASP

9

326

14.10.2008 20:17

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session start

v PHP, ASP

11

822

27.03.2008 10:39

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Problém so session

v PHP, ASP

2

264

30.03.2009 19:02

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session na CD

v Audio programy

5

524

15.03.2008 23:28

uniqat

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session v Chrome

v PHP, ASP

4

99

14.11.2017 19:40

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session v XP

v Operačné systémy Microsoft

1

191

07.07.2007 18:57

br4n0



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF