[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 25
Témy: 10 | 10
NapísalOffline : 30.11.2011 22:02 | problem so session

zdravim,
mam problem s predavanim premennej cez session...
mam takyto kod:

Kód:
<?php
  session_start();
  $_SESSION['username'] = "Petr12345";
  $_SESSION['authuser'] = 1;
?>
<html>
  <head>
    <title>Najít oblíbený film!</title>
  </head>
  <body>
    <?php
      $oblíbenýfilm = urlencode( 'ŽŽivot Briana' );
      echo "<a href=\"moviesite.php?oblfilm=$oblíbenýfilm\">";
      echo 'Dalsší informace o mém oblíbeném filmu!';
      echo '</a>';
    ?>
  </body>


a:
Kód:
<?php
  session_start();

  // ovìø, zda je uživatel pøihlášen pomocí platného hesla.
  if ($_SESSION['authuser'] != 1) {
    echo "Bohuzžel nemáte dostatecná oprávnení k prohlízžení této stránky!";
    exit();
  }
?>
<html>
  <head>
    <title>Filmový web – <?php echo $_REQUEST[ 'oblfilm' ]; ?></title>
  </head>
  <body>
    <?php
      echo 'Vítejte na našsem webu. ';
      echo 'Prihlásšený uzživatel: '. $_SESSION[ 'username' ];
      echo '<br />';
      echo 'Mým oblíbeným filmem je ';
      echo $_REQUEST[ 'oblfilm' ];
      echo ' .<br />';
      $hodnocení = 5;
      echo 'Tento film hodnotím známkou: ';
      echo $hodnocení;
    ?>
  </body>
</html>


a ked nahram obidva subory do priecinku \var\www\html(pouzivam linux) a spustim ten prvy cez localhost tak mi ho normalne zobrazi ale ked kliknem na odkaz na tu druhu stranku tak mi ju vobec nenacita. Neviete kde je problem??
Tu je moj subor php.ini: http://www.2shared.com/file/mJ9Gv7a1/php.html Mam ho ulozeny v priecinku \etc


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem so session

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 30.11.2011 22:25 | problem so session

Len pre istotu sa spýtam: Druhý súbor sa volá moviesite.php?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 25
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 30.11.2011 22:26 | problem so session

ano


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem so session

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 30.11.2011 22:33 | problem so session

A toto si skúšal:

prvý súbor:
<?php
session_start();
$_SESSION['meno']='peter';
echo '<a href="druhy.php">link</a>';
?>

druhy subor:
<?php
session_start();
if(isset($_SESSION['meno'])) echo 'OK';
else echo 'Je to v haji';
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 25
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 30.11.2011 22:37 | problem so session

vyskusal som to a na druhej stranke sa mi zobrazilo "OK" :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem so session

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 30.11.2011 22:43 | problem so session

Takže session ti funguje a php.ini nech odpočíva v pokoji...
Chybu máš niekde v tom kóde. Ale kde to netuším. Mne fungoval a jediné čo som zmenil bol práve ten názov súboru.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
problem so session

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 01.12.2011 7:49 | problem so session

V php.ini, riadok 530, je display_errors = Off, zmen na display_errors = On a restartuj server (/etc/init.d/apache2 restart ako root). To aj pre buducnost, a mozno ti to nieco vypluje aj teraz. Co znamena "vobec nenacita"? Nezobrazi sa vobec nic?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 25
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 01.12.2011 11:54 | problem so session

No v mozzile mi to zobrazi prazdnu stranku - len biele okno a v google chrome mi vypise chybu servera. Ked som zapol to zobrazovanie chyb tak mi na tej druhej stranke vypisalo toto: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting ',' or ';' in /var/www/html/moviesite.php on line 19


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem so session

Registrovaný: 01.12.09
Prihlásený: 16.03.17
Príspevky: 864
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 01.12.2011 12:24 | problem so session

Tak myslim ze je to jasne

19 riadok, chyba v tvojom kode ' alebo ;. V tom co je tu sa mi to zda ok.


_________________
PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =(
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 25
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 01.12.2011 12:29 | problem so session

Uz mi to ide len zase mi vypise ze nemam opravnenie na prezeranie tejto stranky. Co mam spravit aby mi zobrazilo tie udaje?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem so session

Registrovaný: 01.12.09
Prihlásený: 16.03.17
Príspevky: 864
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 01.12.2011 12:34 | problem so session

Podmienka. Ak sa napr.rovna 1, obsah, else redirect


_________________
PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =(
 [ Príspevkov: 11 ] 


problem so session



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session -- problem :(

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

32

1207

14.06.2009 18:23

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session problem

v PHP, ASP

16

818

02.06.2008 14:20

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém so session

v PHP, ASP

26

696

29.01.2010 19:34

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session

v PHP, ASP

14

1096

21.11.2007 15:07

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session

v PHP, ASP

0

193

20.03.2010 18:21

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session

v PHP, ASP

7

282

26.08.2011 11:49

kruzin99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem zo session

v PHP, ASP

3

255

08.12.2009 21:32

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session

v PHP, ASP

2

273

10.01.2009 13:02

blackman545

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém so Session

v PHP, ASP

10

323

20.10.2010 10:07

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so Session

v PHP, ASP

17

534

18.02.2008 15:38

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ďalší problém so session

v PHP, ASP

9

326

14.10.2008 20:17

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session start

v PHP, ASP

11

822

27.03.2008 10:39

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Problém so session

v PHP, ASP

2

264

30.03.2009 19:02

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session na CD

v Audio programy

5

524

15.03.2008 23:28

uniqat

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session v Chrome

v PHP, ASP

4

95

14.11.2017 19:40

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session v XP

v Operačné systémy Microsoft

1

191

07.07.2007 18:57

br4n0



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF