[ Príspevkov: 27 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
NapísalOffline : 14.01.2010 21:21 | problém so session

Čavte, mám problém s jedným súborom php. Je v administračnej časti stránky. Prihlasovanie inak funguje úplne bez problémov, každá iná stránka, ktorá je v admin a má ten istý začiatok funguje. Tento súbor však neviem prečo ale stále odhási či už sa chcem vrátiť späť alebo vykonať nejakú činnosť cez súbor dalej.
Taký je začiatok toho súboru a vlastne aj všetkých, ktoré patria do adminu
Kód:
?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['id']))
{
die('Neopravneny pristup');
}
?>


Neviete poradiť, kde môže byť chyba


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
problém so session

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 14.01.2010 21:44 | problém so session

správne predpokladám, že < sa stratilo len pri kopírovaní do fóra?


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 14.01.2010 21:46 | problém so session

hej.. začína normálne <?php :)


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problém so session

Registrovaný: 29.10.09
Prihlásený: 06.02.11
Príspevky: 64
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Kosice
NapísalOffline : 14.01.2010 21:50 | problém so session

Ok a teraz pozrieme vsetci do kristalovej gule a vyvestime kde je problem :?. Ten uryvok kodu je absolutne v poriadku. Daj sem cely skript


_________________
Apple Macbook White
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 14.01.2010 21:55 | problém so session

tu je asi ten skript čo robí problém
Kód:
<?php             
   include ("config.php");
mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD);
mysql_select_db(SQL_DBNAME);
?>
<form method="post" action="admin_novinky_edit.php">
<input type="text" size="3" input name="id" name="id">  <br><br>
 <input type="submit" name="Upravit">
 </form>
<br>
<?php
        $novquery = "SELECT id, nazov, obsah, datum FROM novinky ORDER BY id DESC";
   $novres1 = mysql_query($novquery);
   while(list ($id,$nazov, $obsah, $datum) = mysql_fetch_array($novres1)) {
    echo 'novinka id : '.$id. ' <b> ' .$nazov.'</b><br><br>'.$obsah.'<br>'.$datum.'<br>';
    }
?>


je to pokračovanie v tom súbore.. čiže ten skript čo je úplne hore potom obyčajný html a nakoniec toto

teraz som prišiel na to že len táto časť kodu asi pravdepodobne sposobuje chybu. bez nej ide normálne.
Kód:
$novres1 = mysql_query($novquery);
   while(list ($id,$nazov, $obsah, $datum) = mysql_fetch_array($novres1)) {
    echo 'novinka id : '.$id. ' <b> ' .$nazov.'</b><br><br>'.$obsah.'<br>'.$datum.'<br>';
    }
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 15.01.2010 15:26 | problém so session

vie niekto poradiť prečo ten kód vyššie funguje bez tej časti od $novquery ... Funguje myslím, že ma neodhlási od admin konta ?


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Správca fóra
Správca fóra
problém so session

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.01.2010 15:57 | problém so session

mozes sem dat kompletny kod skriptu, ktory ked spustis, tak ta odhlasi? lebo v riadkoch, ktore si oznacil za pravdepodobnu pricinu odhlasovania, nevidim nic nezvycajne, co by odhlasovanie mohlo sposobovat...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 15.01.2010 16:01 | problém so session

on už je celý aj tu... najprv to session na začiatku potom kus html a jediny skript čo je v tom súbore je vlastne celý kod o tri príspevky vyššie. Tiež tomu nechápem len to je vlastne kopírovaný kód z iných súborv čo mám v admin konte.

ale dám celý ..
Kód:
<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['id']))
{
die('Neopravneny pristup');
}
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>
Admin centrum
</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Language" content="sk">
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache">
<link rel="stylesheet" href="css_style.css" type="text/css">
</head>
<body>
<div class='all'>
<div class='nadpis'>
Admin centrum
</div>   
<?php
include ("admin_menu.html");
?>
<div class='ground'>
<div class='sklo'>
<br>
<h1>Prehlad noviniek</h1>
<h2>
<?php             
   include ("config.php");
mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD);
mysql_select_db(SQL_DBNAME);
?>
<?php
        $novquery = "SELECT id, nazov, obsah, datum FROM novinky ORDER BY id DESC";
   $novres1 = mysql_query($novquery);
   while(list ($id,$nazov, $obsah, $datum) = mysql_fetch_array($novres1)) {
    echo 'novinka id : '.$id. ' <b> ' .$nazov.'</b><br><br>'.$obsah.'<br>'.$datum.'<br><br>';
    }
?>
<form method="post" action="admin_novinky_edit.php">
<input type="text" size="3" input name="id" name="id">  <br><br>
 <input type="submit" name="Upravit">
 </form>
<br>
          </h2>
</div>
 <div class='ground-bottom'> © 2009 M1rcO_o | Evolution cup </div> </div>   
 <?php
include ("panel_lavy.html")
 ?> 
  </div>           
</body>
</html>


úplne ľahký výber z databázy a formulár :(


Offline

Správca fóra
Správca fóra
problém so session

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.01.2010 16:18 | problém so session

co znamena, ze ta "odhlasi"? vypise ti chybu "Neopravneny pristup"?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 15.01.2010 16:20 | problém so session

hej.. či už dám cez menu inú stránku alebo chcem odoslať ten formulár.


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
problém so session

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.01.2010 16:28 | problém so session

mysql_error po tej problemovej mysql_query si skusal? Pripadne vyechovat querinu?


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 15.01.2010 16:38 | problém so session

rooobertek : nepomohlo. stále skonč na tom že napíše neoprávnený prístup. Skúšal som aj print_r($_SESSION); vypísalo Array ( [id] => ) Neopravneny pristup


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problém so session

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 16.01.2010 12:51 | problém so session

no mna by skor zaujimalo ze ako premennu
Kód:
$_SESSION['id']
setujes a ze ci mas zapnute register_globals_on ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 16.01.2010 13:06 | problém so session

juho : mám.. len problém je v tom že ten session funguje na ostatných stránkach v admin konte.. Len tu nie


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Správca fóra
Správca fóra
problém so session

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.01.2010 13:54 | problém so session

M1rcO_o píše:
Skúšal som aj print_r($_SESSION); vypísalo Array ( [id] => ) Neopravneny pristup

ak ti toto vypisalo, tak $_SESSION['id'] je NULL, a teda je logicke, ze ti to neprejde cez isset() ;) nastav si tam nejaku hodnotu a vsetko pojde bez problemov...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 16.01.2010 13:56 | problém so session

hej ale všade inde takto funguje. len ta jedna stránka nie


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Správca fóra
Správca fóra
problém so session

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.01.2010 13:59 | problém so session

tak niekde tu premennu nastavujes na NULL, inak si to vysvetlit neviem... ak mas zapnute register_globals, tak je asi vsetko jasne, ak je id v tabulke null


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 16.01.2010 14:52 | problém so session

no skúsim pozrieť.. ale asi nikde som nenastavoval NULL


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
problém so session

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 16.01.2010 16:07 | problém so session

null nastavíš ani nevieš ako. Napríklad chceš z arrayu niečo získať a nepodarí sa. Vtedy vznikne warning a vráti null.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 16.01.2010 16:14 | problém so session

aha.. to ma nenapadlo... A ako zabraniť vzniku warningu, ktorý vráti NULL ?


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
problém so session

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 16.01.2010 16:23 | problém so session

programovať poriadne :D
Ja mám na testovacom serveri nastavený error_reporting na E_ALL | E_STRICT a jakmile sa aj len najmenšia chybička opraví, riešim to. Nenechám ani jeden strict warning.
Keď už budeš mať zapnutý error_reporting, všetko zistíš sám, kde a aké chyby máš. Dosť vie pomôcť aj doplnok xdebug. Dá ti o chybe viac info.

Keď budeš riešiť takéto vecičky, vznikne ti omnoho viac ifov a kadejakého iného kódu, ale stojí to za to.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 16.01.2010 16:27 | problém so session

mne ukazuje chyby, preto nechápem prečo vyrazý iba neoprávnený prístup a žiadnú chybu


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
problém so session

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 16.01.2010 17:31 | problém so session

toš, to už je asi na hlbšiu analýzu, to takto cez fórum asi nepude


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 16.01.2010 18:01 | problém so session

ok.. skúsim sa na to ešte pozrieť ... zatial dik


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 29.01.2010 18:40 | problém so session

sry že vyťahujem tému hore.. ale zas som urobil nejaký skript a opäť tá istá chyba... No ale asi som zistil asi čo bol problém... v session bolo toto : ($_SESSION['id'] .....a v selecte bol stlpec tiež s názvom "id" ... Inak je toto vysvetlenie správne ? mohlo to zapríčiniť chybu ?


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Správca fóra
Správca fóra
problém so session

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.01.2010 19:21 | problém so session

vyplni si register_globals a nebudes mat problem...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 29.01.2010 19:34 | problém so session

jj ale už to ide.. aspoň viem že nemám dávať názvy premenných rovnake :)


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
 [ Príspevkov: 27 ] 


problém so session



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session -- problem :(

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

32

1207

14.06.2009 18:23

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session problem

v PHP, ASP

16

818

02.06.2008 14:20

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém so Session

v PHP, ASP

10

323

20.10.2010 10:07

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session

v PHP, ASP

14

1102

21.11.2007 15:07

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session

v PHP, ASP

10

213

01.12.2011 12:34

Bajzik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem zo session

v PHP, ASP

3

255

08.12.2009 21:32

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session

v PHP, ASP

2

273

10.01.2009 13:02

blackman545

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so Session

v PHP, ASP

17

534

18.02.2008 15:38

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session

v PHP, ASP

0

193

20.03.2010 18:21

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session

v PHP, ASP

7

282

26.08.2011 11:49

kruzin99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ďalší problém so session

v PHP, ASP

9

326

14.10.2008 20:17

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session start

v PHP, ASP

11

822

27.03.2008 10:39

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Problém so session

v PHP, ASP

2

264

30.03.2009 19:02

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session na CD

v Audio programy

5

524

15.03.2008 23:28

uniqat

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session v Chrome

v PHP, ASP

4

99

14.11.2017 19:40

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session v XP

v Operačné systémy Microsoft

1

191

07.07.2007 18:57

br4n0



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF