[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ďalší problém so session

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 13.10.2008 22:29 | ďalší problém so session

Zdravím po nejakej dobe...

Taký problém sa mi vyskytol. Sú dva súbory: subor1.php a subor2.php. V jednotke je form s action smerujúcim na subor2. Na začiatku subor1 si nastavujem $_SESSION na náhodnú hodnotu, napríklad podľa aktuálneho microtime(). Problém spočíva v tom, že pri odoslaní sa tá hodnota zmení tak, ako keby sa znova vykonal kód $_SESSION['blablabla']=microtime().
Čím to je? Čo robím zle? Je to tou hmlou, čo je vonku, že sa mi presunula pred oči?

subor1
Kód:
if(!session_id()){session_start();}
$_SESSION['hodnota']=microtime();
echo $_SESSION['hodnota'];

vráti napr. 0.24644000 1223928876

subor2
Kód:
if(!session_id()){session_start();}
echo $_SESSION['hodnota'];

vráti napr. 0.49655800 1223929749


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 13.10.2008 22:42 | ďalší problém so session

neviem, ci je chyba v tom, ale kazdy skript vyuzivajuci session ma zacinat takto:
Kód:
session_start();


tvoje zacinaju s if...

if(!session_id()... odstran


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ďalší problém so session

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 13.10.2008 23:08 | ďalší problém so session

rooobertek
načo tam máš tie ify ? veď pokiaľ nie je vytvorená session, tak on pri príkaze session_start() vytvorí novú.. aký zmysel má teda testovanie ? ono pokiaľ vytvoríš v súbore1 session, v druhom súbore tá podmienka už neprebehne a to je chyba.. v každom súbore, v ktorom chceš používať session, musíš mať hneď na začiatku session_start() aby pokračoval tam kde skončil na predchádzajúcej stránke odkiaľ došiel


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ďalší problém so session

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : 14.10.2008 7:37 | ďalší problém so session

Problém spočíva v tom, že keď máš session autostart či jak sa tomu hovorí, tak ti to vyhodí chybu (ja bežím pod E_ALL|E_STRICT, samozrejme nie na verejnom serveri). Sa mi to osvedčilo, tak to aj používam.

S tým nie sú žiadne problémy. A tá podmienka prebehne v obidvoch súboroch, pretože nejde o includovanie. Problém sa nachádza niekde úplne inde.

ten spôsob je dosť používaný:
http://www.google.com/codesearch?q=if+session_id+session_start&hl=en&btnG=Search+Code


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
ďalší problém so session

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.10.2008 8:02 | ďalší problém so session

mne ten tvoj kod funguje ako ma :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ďalší problém so session

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : 14.10.2008 8:20 | ďalší problém so session

môže to byť verziou php alebo apache alebo čo?


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
ďalší problém so session

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.10.2008 10:39 | ďalší problém so session

s takymto problemom som sa este nestretol, tak ti neviem s urcitostou povedat, cim to moze byt... ale nezda sa mi, ze by to ovplyvnovala verzia php alebo apache... skus si vypnut direktivu session.auto_start (ak ju mas zapnutu) a tak skusit ten kod...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ďalší problém so session

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : 14.10.2008 10:45 | ďalší problém so session

nemám to zapnuté, tým to určite nie je. Ono sa to chová ako keby som nenastavil napevno premennú, ale priradil funkciu, ktorá sa pokaždé vykoná, jak prejdem na inú stránku alebo čo... Aj tak som si istý, že nakoniec zistím, že chyba je na stoličke, nie v compe.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
ďalší problém so session

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.10.2008 10:58 | ďalší problém so session

je to mozne :) lebo ja som len skopcil ten kod, co si sem dal a slo to bez problemov... aj s formularom, aj bez...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ďalší problém so session

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : 14.10.2008 20:17 | ďalší problém so session

Takže problém vyriešený.
Určite poznáte googlovský skript http://www.google-analytics.com/urchin.js . Potom si nastavíte _uacct na svoju hodnotu a vykonáte funkciu urchinTracker().
Problém je v tom, že pracujem offline (na notebooku zatial nemám net) a tým pádom sa mi nenačíta ten googlácky súbor so skriptom. Keďže sa mi nenačíta googlácky skript, neexistuje funkcia urchinTracker().
Tu zohral úlohu FireBug, ktorý keď zistil, že nastala chyba - neexistujúca funkcia - asi sa snažil načítať stránku znova, či sa neudeje zmena. Tým pádom sa regenerovala tá session premenná, ale ja som videl stále len starú hodnotu premennej.

Takže problém bol skutočne na stoličke, ale tentokrát pre zmenu nie celkom moja blbosť, ale skôr neskúsenosť.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
 [ Príspevkov: 10 ] 


ďalší problém so session



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session problem

v PHP, ASP

16

818

02.06.2008 14:20

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session -- problem :(

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

32

1207

14.06.2009 18:23

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session

v PHP, ASP

2

273

10.01.2009 13:02

blackman545

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém so session

v PHP, ASP

26

696

29.01.2010 19:34

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so Session

v PHP, ASP

17

534

18.02.2008 15:38

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session

v PHP, ASP

14

1102

21.11.2007 15:07

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session

v PHP, ASP

10

213

01.12.2011 12:34

Bajzik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session

v PHP, ASP

7

282

26.08.2011 11:49

kruzin99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session

v PHP, ASP

0

193

20.03.2010 18:21

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem zo session

v PHP, ASP

3

255

08.12.2009 21:32

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém so Session

v PHP, ASP

10

323

20.10.2010 10:07

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Problém so session

v PHP, ASP

2

264

30.03.2009 19:02

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so session start

v PHP, ASP

11

822

27.03.2008 10:39

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dalsi problem s diakritikou...

v Databázy

19

2381

09.05.2008 19:34

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so session v XP

v Operačné systémy Microsoft

1

191

07.07.2007 18:57

br4n0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so session na CD

v Audio programy

5

524

15.03.2008 23:28

uniqat



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF