[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.04.15
Prihlásený: 11.08.15
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 29.04.2015 17:14 | PHP - Spracovanie url callbacku

Zdravím,

Potrebujem spracovať hodnotu z callbacku do premennej, volanie callbacku má metódu GET a hodnota obsahuje zátvorky "[]":

identifiers[web][nick]=malemasuro

Príklad: mojadomena.sk/callback?id=328&identifiers[web][nick]=malemasuro&email=stefan.samson@centrum.sk

Vedel by niekto poradiť, ako tú časť callbacku spracovať? Ďakujem.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
PHP - Spracovanie url callbacku

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 29.04.2015 19:40 | PHP - Spracovanie url callbacku

Ehm, zátvorky nesmú byť obsiahnuté v URL. Kde si sa s tým stretol?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.04.15
Prihlásený: 11.08.15
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 29.04.2015 19:45 | PHP - Spracovanie url callbacku

URL callback od crew.sk


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 29.04.2015 19:53 | PHP - Spracovanie url callbacku

Veď si vypíš var_dump($_GET) a sám sa pozri, akú to má štruktúru.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 29.04.2015 20:45 | PHP - Spracovanie url callbacku

Zátvorky v url problém nie sú, Php pri prázdnych zátvorkách vytvára pole (popísané je to napr tu), netuším ale, čo robí v takomto prípade (ale ako napísal BX, stačí si zobraziť obsah $_GET)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
PHP - Spracovanie url callbacku

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 29.04.2015 22:30 | PHP - Spracovanie url callbacku

Odkedy? Podľa RFC 3986 sa v URI takto používať nesmú, nakoľko patria medzi unsafe znaky - treba ich previesť na patričné ekvivalenty. Správanie browserov a klientov je dosť rôzne keď ide o takéto znaky.
Ako pozerám, tak pri mozzile bol kvôli tomu dokonca založený aj bug report https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=473822


Naposledy upravil walther dňa 29.04.2015 22:32, celkovo upravené 1

_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.04.15
Prihlásený: 11.08.15
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 29.04.2015 22:32 | PHP - Spracovanie url callbacku

Ďakujem za rady, problém som vyriešil. Ja som nikdy nemal problém so žiadnymi znakmi v URI.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
PHP - Spracovanie url callbacku

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 29.04.2015 22:34 | PHP - Spracovanie url callbacku

Mohol by si napísať aj ako si to vyriešil, nech to pomôže niekomu v budúcnosti, kto bude mať podobný problém ;)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.04.15
Prihlásený: 11.08.15
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 29.04.2015 22:36 | PHP - Spracovanie url callbacku

Už som sa aj chystal ;) Len som musel odbehnúť :D

$premenna = $_GET["identifiers"]["web"]["nick"];


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 30.04.2015 15:05 | PHP - Spracovanie url callbacku

walther píše:
Odkedy? Podľa RFC 3986 sa v URI takto používať nesmú, nakoľko patria medzi unsafe znaky - treba ich previesť na patričné ekvivalenty. Správanie browserov a klientov je dosť rôzne keď ide o takéto znaky.
Ak chceš vedieť, ako sa to má správať pri prehliadačoch, musíš si pozrieť nejakú HTML špecifikáciu (napr. úplne presne je to popísané v Web addresses in HTML 5). Z čoho teda vyplýva, že použitie tých znakov nie je v prehliadači problém, pretože prehliadač sa postará o všetko potrebné.


 [ Príspevkov: 10 ] 


PHP - Spracovanie url callbacku



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie parametrov z URL

v PHP, ASP

4

153

30.11.2014 18:24

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie formulara v php

v PHP, ASP

8

1293

31.05.2006 10:54

wlacho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP-FPM: spracovanie viacerých požiadaviek v jednom momente

v Webhosting a servery

1

154

26.11.2013 22:47

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis z MySQL a spracovanie php scriptu v tabulke

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

39

2204

21.03.2010 1:22

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a načítanie url

v PHP, ASP

5

642

15.01.2010 13:30

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP PRO BID - Friendly URL

v PHP, ASP

10

411

20.04.2012 9:38

Battle

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess - odstranenie index.php z url

v Ostatné

3

1037

18.10.2009 16:08

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako odstrániť koncovku .php z URL stránky?

v PHP, ASP

3

320

23.11.2016 21:03

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie php súboru len pre jednu špecifickú url ...

v PHP, ASP

2

334

11.12.2009 18:22

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

The requested URL /index.php was not found on this server.

v Operačné systémy Microsoft

1

134

16.04.2014 16:04

simtoon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie zvuku

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

433

10.10.2009 18:12

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SPRACOVANIE FORMULARU

v PHP, ASP

5

711

02.07.2006 21:50

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

lepsie spracovanie

v Notebooky a netbooky

6

385

31.07.2010 21:47

jancok05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie videa

v Video programy

2

471

03.11.2008 22:32

ferooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v PHP, ASP

1

356

09.04.2008 10:28

p360t



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF