BX - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 51 [ Vyhľadávanie našlo 1515 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Webhosting a servery   Téma: Webhosting s NodeJs a migrácia


Odpovede: 6
Zobrazenia: 256


ux píše:
alebo moja najoblubenejsia moznost je digitalocean 5$ ubuntu droplet...

Contabo je na testovacie účely lepší - lacnejší a lepšie HW parametre https://contabo.com/?show=vps

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Radio hide/show div


Odpovede: 5
Zobrazenia: 179


Všeobecne sú dve cesty, ako sa stať dobrým programátorom: top-down (od frameworkov postupne zisťovať, ako čo funguje), alebo bottom-up (od základov, ako čo funguje, prejsť na jednoduchšie frameworky). Obe cesty sú správne a každému vyhovuje iná.

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Radio hide/show div


Odpovede: 5
Zobrazenia: 179


V rámci osvety odpoviem trochu inak - kašli na zastaralé jQuery a skús napr Vue.js. Pozri aké je to tam jednoduché :-)
https://jsfiddle.net/aL10gsrz/1/

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Radio hide/show div


Odpovede: 5
Zobrazenia: 179


Ako to má fungovať?
Ak myslíš to, že vieš zapnúť A aj B naraz, tak je to chybným "name" v radio tagoch. Name musí byť pre skupinu radio inputov rovnaký, takže pre A a B si daj pre oba napr. name="AB", pre C a D si daj name="CD" apod. Proste skupina radio inputov, ktoré...

 Fórum: Siete   Téma: Prevodník optika - RJ45?


Odpovede: 14
Zobrazenia: 257


Tak teda dva zariadenia, zmierim sa s tým :) Dík všetkým

 Fórum: Siete   Téma: Prevodník optika - RJ45?


Odpovede: 14
Zobrazenia: 257


Chcem sa vyhnúť tomu, mať dva routre v elektrike - ten bridge mode elektriku nepotrebuje?

 Fórum: Siete   Téma: Prevodník optika - RJ45?


Odpovede: 14
Zobrazenia: 257


Vymeniť to ide, o to sa nebojím. Ceste cez dva routre sa chcem vyhnúť (skúšal som to tak a funguje to, ale nechcem to tak)

 Fórum: Siete   Téma: Prevodník optika - RJ45?


Odpovede: 14
Zobrazenia: 257


Zdravím,

zaviedli sme si internet cez optiku a rád by som vymenil ten shitný router, ktorý nám k tomu dali. Lenže v optických kábloch sa moc nevyznám, tak sa idem radšej poradiť.

Dali nám router Huawei echolife hs8546v5
Zo steny do neho ide konektor na fotke. Našiel som nepresvedčivé informácie o ...

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: Potrebujem na to iný program alebo stačí html a css? [vyriešené]


Odpovede: 4
Zobrazenia: 140


Skús to nasimulovať tu https://jsfiddle.net/
pretože z takéhoto popisu sa naozaj nedá veľa zistiť :)

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Vyhľadávanie vrámci domény


Odpovede: 5
Zobrazenia: 141


Žiadne reklamy nevidím a dokonca som ani nič neplatil
https://www.google.com/search?q=site%3Apcforum.sk+%22A+nasledne+na+stranku+dam+tlacitko+na+vyhladavanie%2C+co+mi+zavola+napr.+search.php%22

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: Načítanie kódu HTML z iného súboru [vyriešené]


Odpovede: 11
Zobrazenia: 361


Toto si tu len tak odložím: Alternatíva k php include môže byť aj použitie kompilovaného javascriptu - komponenty vo Vue.js, react, angular, alebo niektorá z template libraries. Samozrejme je to trochu komplikovanejšia alternatíva, ale je to čistý front-end, bez účasti servra :-) (teda za predpoklad...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: MD5 decrypt


Odpovede: 6
Zobrazenia: 166


Ak majú na eshope nejaké produkty hashované cez md5, tak to dekódovať určite nemusíš. Pravdepodobne tam pôjde len o nejakú kontrolu, napr. checksum parametrov produktu, alebo nejaké generované ID, ktoré sa použije v API, alebo v URL.
Každopádne informácia, ktorú ten hash obsahuje, ťa v takomto prípa...

 Fórum: Redakčné systémy   Téma: je mozna obnova stareho PHP BB ked subory boli zmazane?


Odpovede: 2
Zobrazenia: 210


Ak stiahneš rovnakú verziu phpbb, nainštaluješ a importneš svoju databázu, všetko by malo fungovať, nevidím dôvod, prečo nie.

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: redirect IP na inu adresu cez htaccess


Odpovede: 4
Zobrazenia: 267


Tamto je regulárny výraz, takže by som to skôr videl na ^54\.36\.[0-9]+\.[0-9]+$

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Aký programovací jazyk


Odpovede: 10
Zobrazenia: 532


Tiež si myslím, že si radšej nájdi nejaký hotový software, ktorý by to zvládol. Podľa typu záznamov vieš nájsť databázu takmer na všetko - pozri na http://codecanyon.net, možno taká appka už je napísaná a dáš za ňu 20 eur. Lepšie, ako sa učiť programovať.
A možno by stačil aj google sheet, či?

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Javascript - kam dalej?


Odpovede: 5
Zobrazenia: 409


Ešte doplním k tým appkám - v skutočnosti je veľa vecí, ktoré vidíš, je napísaných v javascripte - bankomaty, rôzne kiosky a panely (napr v obchodných centrách), ale môže to byť aj appka v TV, či mobilná appka a veľa veľa ďalšieho. Preto sa okolo javascriptu vytvoril dosť veľký ekosystém, včetne fra...

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Javascript - kam dalej?


Odpovede: 5
Zobrazenia: 409


Čo sa týka javascriptu, tak určite doporučujem ísť rovno do moderných frameworkov a napr. jQuery úplne vynechať. Dnes je už zbytočné a nemá zmysel v ňom začať tvoriť nový projekt. Prejdi si Vue.js, ten je zo všetkých najjednoduchší na začiatok (a podľa mňa aj najlepší všeobecne, takže pri ňom môžeš ...

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: Background-image


Odpovede: 1
Zobrazenia: 680


Môžeš sa pohrať s background-size v CSS (vtesná, alebo roztiahne obrázok na veľkosť divu) https://www.w3schools.com/css/css3_backgrounds.asp

 Fórum: Technológia .NET   Téma: Porovnavanie vysledkov v poli s toleranciou


Odpovede: 2
Zobrazenia: 423


Uveď príklad vstupu a výstupu. Neviem si veľmi predstaviť, čo chceš - čo znamená tá tolerancia 1,5? Príde mi, že chceš segmentáciu, ale možno bude stačiť niečo oveľa jednoduchšie.

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Plánovanie výroby - PHP/MariaDB [vyriešené]


Odpovede: 4
Zobrazenia: 1306


Nie, nie je. Databáza má byť jedna, tabulka má byť vždy jedna na jeden účel a v db majú byť úplne všetky dáta, nech ich je akokoľvek veľa (mariadb v pohode zvládne stovky miliónov záznamov).
Nechcem byť zlý, ale vyzerá to ako relatívne zložitý systém, takže najlepšie riešenie bude zaplatiť si niekoh...

 Fórum: Webdesign   Téma: wordpress vs webdesign


Odpovede: 7
Zobrazenia: 2193


Základ internetu (pre bežného človeka) je prehliadač. Prehliadač rozumie v podstate len trom veciam - html, css a javascript. Takže úplne všetko, čo sa v ňom zobrazuje, musí byť v týchto troch veciah: html na štruktúru stránky, css na vzhľad a javascript na dynamické prvky.
Všetky ďalšie (modernejši...

 Fórum: Webdesign   Téma: wordpress vs webdesign


Odpovede: 7
Zobrazenia: 2193


OnO - máš pocit, že facebook beží na wordpresse? Alebo gmail, alebo linkedin, alebo github, alebo pcforum...?

 Fórum: Redakčné systémy   Téma: WP - problem s uploadom fotiek


Odpovede: 3
Zobrazenia: 335


Áno, akýsi error je veľmi rozšírený, musíš to opraviť.

 Fórum: Databázy   Téma: Ako limitovať počet zázanamov v tabuľke


Odpovede: 1
Zobrazenia: 1471


Prečo by si toto potreboval? Ukladaj všetky a vyberaj len posledných 50.
Inak keď musíš, tak jednoducho po každom vložení tabulku premaž. Na úrovni db to nijak nejde (ak nepočítame trigger)

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Upozornenie pri HTML stránke Javascriptom [vyriešené]


Odpovede: 3
Zobrazenia: 447


Najjednoduchšie je otestovať url
Kód:
if(!location.href.match('pcforum\.sk')) alert('nie si na pcforum.sk!!!');


Ale okrem hlúpeho upozornenia (ktoré viem aj tak zmazať, keď mám web stiahnutý) nemôžeš s takou situáciou urobiť nič.

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: Prihlásenie na stránke


Odpovede: 8
Zobrazenia: 976


void nestraš prosím ťa sprostosťami, riešiť gdpr pri začiatočníkovi, ach jaj...

sagulo prečítaj si ktorýkoľvek tutoriál na php, začni pekne od začiatku a všetko pochopíš ;)

 Fórum: Ostatné   Téma: Ako sa vola pattern pri ktorom je trieda len "na jedno pouzitie"


Odpovede: 1
Zobrazenia: 210


Urob GameState ako singleton https://cs.wikipedia.org/wiki/Singleton
s tým, že verejné rozhranie bude prepínať stavy a obsahovať tú tvoju logiku. Vieš tam dať napr podmienku, že ak je už v stave terminated, nedá sa s objektom ďalej nič robiť.

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Angular Stránka, podstránky


Odpovede: 1
Zobrazenia: 249


Môžeš použiť route parameter https://angular-2-training-book.rangle.io/handout/routing/routeparams.html
čiže niečo ako { path: 'ovocie/:typ', ... }
a v komponente OvocieComponent zobrazíš ovocie podľa parametra typ.

 Fórum: Ostatné   Téma: Aký programovaci jazyk?!


Odpovede: 2
Zobrazenia: 291


Úplne jedno, skús ich viac a sám uvidíš. V klientovi je a vždy bude javascript, tam je to ľahké. Na backend si skús php, python, javu, .net a uvidíš, čo sa ti zapáči. Používajú sa všetky.

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: Border-bottom


Odpovede: 1
Zobrazenia: 155


Musíš si ten text obaliť ešte do ďalšieho elementu a až tomu dať border, aby sa nepodčiarkoval celý h3
Takto nejako (viď červený border) https://codepen.io/anon/pen/xyymwG
Stránka: 1 z 51 [ Vyhľadávanie našlo 1515 výsledkov ]




© 2005 - 2020 PCforum, edited by JanoF