[ Príspevkov: 19 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.06
Prihlásený: 22.06.06
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 21.06.2006 15:21 | spracovanie formulárov

Ahojte, začinam programovať v PHP 5, idem podľa knižiky Jiřího Brázy. Dostal som sa po spracovanie formulárov v PHP a narazil som na jeden problém. Pri odoslaní vyplneného formulára vytvoreného v HTML mi môj skript vôbec nereaguje... Podľa knižky by mal automaticky spracovať odoslané premenné ale u mňa sa nič neudeje...v čom môže byť problém? Poradíte mi? Ďakujem...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulárov

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 21.06.2006 15:26 | spracovanie formulárov

len tak mimochodom, mam tu istu knihu ;) skus poslat script ktory ti nefunguje


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.06
Prihlásený: 22.06.06
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 21.06.2006 15:42 | spracovanie formulárov

poslal som ti to v sukromnej sprave... dakujem...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulárov

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 21.06.2006 16:04 | spracovanie formulárov

myslim ze hlavny problem je v
Kód:
<from action="<?php echo $PHP_SELF ?>" method="post">

daj tam:
Kód:
<form action="<?php echo $PHP_SELF ?>" method="post">

je tam chyba v slove FORM :), ako problem vidi premennu, ktora nie je deklarovana


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.06.06
Prihlásený: 01.06.14
Príspevky: 2693
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Brezno
NapísalOffline : 21.06.2006 18:49 | spracovanie formulárov

jj aj ja tam vidim to iste ale nemohol mat autor temy preklep.... a teda si opravil nieco zle??? co ani tak nebolo lebo mne sa to stava... ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.06
Prihlásený: 22.06.06
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 21.06.2006 19:15 | spracovanie formulárov

dakujem vam chalani... chyba nastala vo mne, autor to ma v poriadku... :oops: pisem to len v Notepade, tak som si to nevsimol... uz mi to ide v poriadku... este jedna otazka, ked som nezaskrtol niektore policka, tak mi to vyhodilo ako chybu nedeklarovanych premennych prisluchajucich tym nezaskrtnutym polickam... autorovi knizky to funguje v poriadku... v com je chyba? Este raz dakujem...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.06.06
Prihlásený: 01.06.14
Príspevky: 2693
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Brezno
NapísalOffline : 21.06.2006 20:13 | spracovanie formulárov

Stefan píše:
dakujem vam chalani... chyba nastala vo mne, autor to ma v poriadku... :oops: pisem to len v Notepade, tak som si to nevsimol... uz mi to ide v poriadku... este jedna otazka, ked som nezaskrtol niektore policka, tak mi to vyhodilo ako chybu nedeklarovanych premennych prisluchajucich tym nezaskrtnutym polickam... autorovi knizky to funguje v poriadku... v com je chyba? Este raz dakujem...


napisal som ze autor temy cize ty ale nechcelo sa mi kukat tvoj Nick tak som napisal ze autor temy... :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.06.06
Prihlásený: 01.06.14
Príspevky: 2693
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Brezno
NapísalOffline : 21.06.2006 20:14 | spracovanie formulárov

skus napisat ten kod lebo ja ho nemam... a neopisal si nieco zle???... no ale posli mi ten kod pls... ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.06
Prihlásený: 22.06.06
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 21.06.2006 21:21 | spracovanie formulárov

aha... uz chapem... :) posielam ten kod... vies mi poradit? ja s tym len zacinam, tak nebud prekvapeny "zlozitostou" :)

<?php
if ($ok)
{
if (!$meno)
exit("Musíš zadať svoje meno!");
if ($cj)
echo "To je výborné, že hovorí Česky.";
else
echo "Škoda, že nehovorí Česky.";
if ($aj)
echo "hovorí Anglicky.";
if ($nj)
echo "hovorí Nemecky.";
if ($fj)
echo "hovorí Francúzky";
if ($sj)
echo "hovorí Španielsky";
if ($ot && $jj)
echo "hovorí inym jayzkom";
}
?>
<form action="<?php echo $PHP_SELF ?>" method="post">
<b>Vaše meno:</b><input name="meno">
<p>
<b>Veše jazykové znalosti:</b><br>
<input type="checkbox" name="cj" value="cz"> Čeština<br>
<input type="checkbox" name="aj" value="en"> Angličtina<br>
<input type="checkbox" name="nj" value="de"> Nemčina<br>
<input type="checkbox" name="fj" value="fr"> Francúžtina<br>
<input type="checkbox" name="sj" value="es"> Španielčina<br>
<input type="checkbox" name="ot" value="n/a"> Iný:
<input type="text" name="jj"><br>
<p>
<input type="submit" name="ok" value="Odoslať">
</from>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.06.06
Prihlásený: 01.06.14
Príspevky: 2693
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Brezno
NapísalOffline : 21.06.2006 21:29 | spracovanie formulárov

no ok ale nikde nevidim "action"... ze co to ma spravit...,, no takto to tam je ale daj tam radsej subor... ako napr.
Kód:
spracovanie.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulárov

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 22.06.2006 9:03 | spracovanie formulárov

Stefan píše:
... este jedna otazka, ked som nezaskrtol niektore policka, tak mi to vyhodilo ako chybu nedeklarovanych premennych prisluchajucich tym nezaskrtnutym polickam... autorovi knizky to funguje v poriadku... v com je chyba? Este raz dakujem...

nedávno som riešil podobný problém, a nestačil som sa čudovať, lebo na webe to funguje správne, len na localhoste (používam easyPHP) vypisuje tie blbosti o premenných, napriek tomu to však fungovalo správne,
možno, že aj ty máš tento problém


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.06
Prihlásený: 22.06.06
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 22.06.2006 9:15 | spracovanie formulárov

dufam, ze mi to pojde... dakujem chalani...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulárov

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 22.06.2006 14:54 | spracovanie formulárov

Freelan píše:
no ok ale nikde nevidim "action"... ze co to ma spravit...,, no takto to tam je ale daj tam radsej subor... ako napr.
Kód:
spracovanie.php

celkom dost sa pouziva premenna $PHP_SELF ako aktualny dokument(sam na seba)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulárov

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 22.06.2006 14:56 | spracovanie formulárov

Stefan píše:
este jedna otazka, ked som nezaskrtol niektore policka, tak mi to vyhodilo ako chybu nedeklarovanych premennych prisluchajucich tym nezaskrtnutym polickam... autorovi knizky to funguje v poriadku... v com je chyba? Este raz dakujem...

aky pouzivas privatserver?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.06.06
Prihlásený: 01.06.14
Príspevky: 2693
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Brezno
NapísalOffline : 22.06.2006 15:38 | spracovanie formulárov

wlacho píše:
celkom dost sa pouziva premenna $PHP_SELF ako aktualny dokument(sam na seba)


viem ale ja radsej verim suborom ktore su zvlast... ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulárov

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 22.06.2006 20:03 | spracovanie formulárov

Freelan píše:
viem ale ja radsej verim suborom ktore su zvlast... ;)

tak ano, ja to tiez tak vacsinou robim, mne sa na tom paci prehladnost


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.06
Prihlásený: 22.06.06
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 26.06.2006 10:16 | spracovanie formulárov

wlacho píše:
aky pouzivas privatserver?


pouzivam IIS v.4...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulárov

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 26.06.2006 11:56 | spracovanie formulárov

tak s tym nemam skusenosti, resp. ho nepoznam... ale vsetko bude asi otazka nastavenia


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.06.06
Prihlásený: 01.06.14
Príspevky: 2693
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Brezno
NapísalOffline : 26.06.2006 14:33 | spracovanie formulárov

wlacho píše:
tak ano, ja to tiez tak vacsinou robim, mne sa na tom paci prehladnost


tu ani nejde o prehladnost len je mensia pravdepodobnost ze sa to pokazi :-D co sa mi pri internych scriptoch dost stavalo...


 [ Príspevkov: 19 ] 


spracovanie formulárov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tvorba formulárov

v Ostatné programy

1

1089

14.10.2007 23:45

Rbot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zablokovanie formulárov

v PHP, ASP

14

197

26.10.2013 18:12

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytvaranie formularov

v Ostatné programy

0

255

07.09.2011 23:20

peterko16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nejaká webová aplikácia na zasielanie formulárov

v Ostatné

4

131

06.06.2013 9:52

pattyo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako odstranit historiu formularov v IE6?

v Sieťové a internetové programy

2

237

27.01.2010 21:11

kpower

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie obrazu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

644

16.10.2009 15:09

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie zvuku

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

434

10.10.2009 18:12

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v Ponuka práce

0

299

28.10.2011 9:13

alwe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v PHP, ASP

1

357

09.04.2008 10:28

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

lepsie spracovanie

v Notebooky a netbooky

6

386

31.07.2010 21:47

jancok05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie udajov

v PHP, ASP

9

876

07.07.2006 20:20

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie videa

v Video programy

2

472

03.11.2008 22:32

ferooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SPRACOVANIE FORMULARU

v PHP, ASP

5

712

02.07.2006 21:50

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybne spracovanie premennych

v PHP, ASP

2

131

22.08.2012 9:56

Wor3d

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie suborov *.mov

v Video programy

9

1379

19.10.2009 21:23

vx800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie statnicovych tez

v Vzdelanie, štúdium, škola

4

243

24.04.2012 10:59

serb



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF