[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie udajov

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 04.07.2006 16:28 | spracovanie udajov

ucim sa v PHP a celkom ma to bavi len sakra vobec nevem preco mi nexce vojst do hlavy ze ako vytazit daco s formularu , kukal som aj min. prispevok ale nic, tak ja s databasami este norobim tak by som xcel urobit neco take lahke na naucenie ze bude takyto formular
Kód:
<form action="lol.php" method="post" ><input type="text" name="meno" value="" />
<input type="submit" value="Vypis" />
</form>
a z toho pola text by som xcel po kliknuti tlacitka dostat jeho obsah do premennej napr $lol

pls poradte diki


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie udajov

Registrovaný: 28.06.06
Prihlásený: 20.09.07
Príspevky: 48
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Petrzka
NapísalOffline : 04.07.2006 19:27 | spracovanie udajov

no po odoslani to budes mat v premennej
$meno
alebo teda lepsie povedane $_POST[meno]


_________________
szuppa web programmer :lammer:
Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie udajov

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
Napísal autor témyOffline : 04.07.2006 21:29 | spracovanie udajov

diki ale prosim ta newem kde to mam zaradit, napises mi pls tie zdrojaky?


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie udajov

Registrovaný: 01.08.05
Prihlásený: 09.04.07
Príspevky: 195
Témy: 14 | 14
Bydlisko: Zlín (CZ)
NapísalOffline : 04.07.2006 22:22 | spracovanie udajov

Například to může být následovně. máš 2 stránky: form.php a zpracuj.php.

Na stránce form.php budeš mít tvůj formulář:

Kód:
<html>
<head>
<title>Formulář</title>
</head>
<body>
<form action="zpracuj.php" method="post" >
<input type="text" name="meno" value="" />
<input type="submit" value="Vypis" />
</form>
</body>
</html>


Stránka zpracuj.php zpracuje uživatelem zadané údaje:

Kód:
<html>
<head>
<title>Výsledek</title>
</head>
<body>
<?
$meno = $_POST["meno"];
if ($meno == "")
{
echo "Nebylo zadáno jméno";
}
else
{
echo "Vaše jméno je ".$meno;
}
?>
</body>
</html>


_________________
michal.h
Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie udajov

Registrovaný: 01.08.05
Prihlásený: 09.04.07
Príspevky: 195
Témy: 14 | 14
Bydlisko: Zlín (CZ)
NapísalOffline : 04.07.2006 22:25 | spracovanie udajov

Druhou variantou je řešení v rámci jedné stránky.

Kód stránky form.php:

Kód:
<html>
<head>
<title>Formulář</title>
</head>
<body>
<?
if (isset($_POST["meno"]))
{
$meno = $_POST["meno"];
if ($meno == "")
{
echo "Nebylo zadáno jméno";
}
else
{
echo "Vaše jméno je ".$meno;
}
}
else
}
?>
<form action="zpracuj.php" method="post" >
<input type="text" name="meno" value="" />
<input type="submit" value="Vypis" />
</form>
<?
}
?>
</body>
</html>


_________________
michal.h
Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie udajov

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
Napísal autor témyOffline : 04.07.2006 22:30 | spracovanie udajov

diki moc mihal uz som to poxopil idem sa pohnut dalej v uceni diki


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie udajov

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 06.07.2006 7:13 | spracovanie udajov

michal.h píše:
Druhou variantou je řešení v rámci jedné stránky.

Kód stránky form.php:

Kód:
<html>
<head>
<title>Formulář</title>
</head>
<body>
<?
if (isset($_POST["meno"]))
{
$meno = $_POST["meno"];
if ($meno == "")
{
echo "Nebylo zadáno jméno";
}
else
{
echo "Vaše jméno je ".$meno;
}
}
else
}
?>
<form action="zpracuj.php" method="post" >
<input type="text" name="meno" value="" />
<input type="submit" value="Vypis" />
</form>
<?
}
?>
</body>
</html>
chybička sa vloudila, túto časť si nazval "form.php", ale action vo formulári odkazuje na "zpracuj.php", tak takto by ti to asi nešlo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie udajov

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
Napísal autor témyOffline : 06.07.2006 9:51 | spracovanie udajov

wem potom som to kapku upravil a islo to dik


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie udajov

Registrovaný: 01.08.05
Prihlásený: 09.04.07
Príspevky: 195
Témy: 14 | 14
Bydlisko: Zlín (CZ)
NapísalOffline : 07.07.2006 8:56 | spracovanie udajov

mokus píše:
chybička sa vloudila, túto časť si nazval "form.php", ale action vo formulári odkazuje na "zpracuj.php", tak takto by ti to asi nešlo


Zapomněl jsem to opravit, když jsem to kopíroval stylem CTRL+C -> CTRL+V z předchozího mého příspěvku. Dík za upozornění.


_________________
michal.h
Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie udajov

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 07.07.2006 20:20 | spracovanie udajov

neni zač, to sa stáva aj mne


 [ Príspevkov: 10 ] 


spracovanie udajov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

porovnavanie udajov a editacia udajov

v PHP, ASP

10

288

07.03.2008 20:45

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie zvuku

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

432

10.10.2009 18:12

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie formulárov

v PHP, ASP

18

1302

26.06.2006 14:33

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v Ponuka práce

0

297

28.10.2011 9:13

alwe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

lepsie spracovanie

v Notebooky a netbooky

6

384

31.07.2010 21:47

jancok05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie obrazu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

642

16.10.2009 15:09

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v PHP, ASP

1

355

09.04.2008 10:28

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie videa

v Video programy

2

470

03.11.2008 22:32

ferooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SPRACOVANIE FORMULARU

v PHP, ASP

5

710

02.07.2006 21:50

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie suborov *.mov

v Video programy

9

1379

19.10.2009 21:23

vx800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybne spracovanie premennych

v PHP, ASP

2

131

22.08.2012 9:56

Wor3d

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

8080 spracovanie retazca

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

440

07.01.2009 14:52

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie statnicovych tez

v Vzdelanie, štúdium, škola

4

243

24.04.2012 10:59

serb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - Spracovanie url callbacku

v PHP, ASP

9

219

30.04.2015 15:05

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DELPHI - spracovanie velkeho suboru

v Delphi, Visual Basic

0

203

14.12.2012 8:22

Gregi555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Torrent-spracovanie stiahnutich suborov

v Sieťové a internetové programy

4

592

14.03.2008 17:36

hekoder



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF