[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 03.04.2010 17:53 | pomalé spracovanie funkcie mail()

Dobrý deň,
používam ubuntu 9.04 a mám nainštalovaný program sendmail. Funkcia mail() mi síce funguje, ale spracovanie napríklad tohto scriptu prebieha priblížne minútu (ak nie viac).
Kód:
<?php
   mail( "emailova_adresa@gmail.com", "cauko, funguje to!", "toto je telo spravy." );
?>

v php.ini mám:
Kód:
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail -t -i

(trochu OT ale ak niekto vie, čo znamenajú parametre -t, -i tak mi to prosím napíšte.)

Skúšal som aj postfix, ten som vôbec nevedel rozbehať a taktiež SMTP server podľa tohto návodu (tiež neúspešne):
http://profiweb.net/blog/jak-na-linuxov ... m.a73.html
je to krok: XIV. SMTP server pro odesílání pošty (priblížne v polke strany)

Neviete čím to môže byť ? Za rady ďakujem.
Nebol som si istý zaradením témy, takže ak som to doplietol tak sa ospravedlňujem.

edit// mimochodom meral som aj zaťaženie procesora a nemalo to naňho skoro žiadny vplyv.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 03.04.2010 18:15 | pomalé spracovanie funkcie mail()

Skúšal si aj ping na tú adresu (lebo pri takomto spomaľovaní je veľmi často problém DNS).

A tie parametre k sendmail nájdeš v manuálovej stránke k tomu programu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 03.04.2010 18:46 | pomalé spracovanie funkcie mail()

ping na adresu, tým máš na mysli použitie v termináli "ping gmail.com" ?
Ak áno, tak odozva je priemerne okolo 44 ms (ak som napísal blbosť, berte to s nadhľadom :D ).

Ok, skúsim tam mrknúť lenže také parametre (podľa toho čo mi našiel google.sk) môže mať trebars aj postfix alebo ssmtp atď. tak prečo by to na ich stránke malo byť ? Podľa mňa tie parametre nesúvisia s programom (sendmail, resp. iba niečo udávajú ohľadom nastavení. Opäť ak som totálne mimo tak ma pochopte :-) ).


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 03.04.2010 18:55 | pomalé spracovanie funkcie mail()

Prečo by mali parametre, ktoré dávaš jednému programu, súvisieť s nejakým iným programom? :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 03.04.2010 19:11 | pomalé spracovanie funkcie mail()

Myslel som to tak, že keďže parametre -t a -i je potrebné zadávať (resp. všade píšu že ich mám dávať a bez nich to nejde) pri viacerých programoch (čiže napr.: postfix, sendmail, ssmtp,...) tak asi nebudú len pre ten konkrétny program a iba určujú napríklad ako sa má apache dívať na súbor /usr/sbin/sendmail, postfix,... čiže program s nimi nič nemusí mať a oni to nemusia mať na stránke. Mimochodom práve som pozeral sendmail.org ale nič o parametroch -i -t sa mi nepodarilo nájsť ale skúsim ešte pogoogliť.
A to všetko je len moje chabé zmýšľanie inač som ale z toho trochu mimo :D takže asi píšem blbosti .

//edit zrovna som to meral a spracovanie trvalo asi 1 minútu aj 40 sekúnd a vo firefoxe bolo v spodnej časti stále "waiting for localhost...".
Mimochodom ak ma niekto dobré skúsenosti s iným programom ako je postfix, sendmail alebo ssmtp tak mi ho prosím napíšte nech vyskúšam aj iné programy ako tie 3 spomínané a ak mi k nemu hodíte aj návod, link napríklad podľa ktorého to išlo Vám tak budem ešte šťastnejší ;) .


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 03.04.2010 19:42 | pomalé spracovanie funkcie mail()

http://linuxmanpages.com/man8/sendmail.8.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 03.04.2010 20:14 | pomalé spracovanie funkcie mail()

aha ok :lol: dik uz tomu rozumiem. Pýtal som sa blbo, dúfam že za moc veľkého tupca niesom :D . A teraz čo s tým spomaleným načítavaním. Nejaký log ak by existoval alebo čo lebo bez toho sa asi moc nepohnem. Poprípade, ja už som síce prebehol velkú kopu návodov, ale ak by ste mali nejaký čo Vám fungoval hodte mi prosím link ;) vyskúšam šetko čo sa dá lebo ma nebaví každú chvíľu keď niečo skúšam na locale tak dlho čakať.


 [ Príspevkov: 7 ] 


pomalé spracovanie funkcie mail()



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako ošetriť vstup z textarea do funkcie mail()

v PHP, ASP

11

372

25.05.2010 22:58

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomale zapinanie PC (pomale detekovanie BIOS-u)

v Ostatné

4

130

15.12.2016 17:23

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomalé bootovanie winu + pomale vypinanie zostavy

v Operačné systémy Microsoft

3

294

29.09.2010 11:41

Googler1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

outlook odošle mail ale mail nikdy nepríde...

v Ostatné programy

0

269

17.11.2011 20:52

Jamesnr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v Ponuka práce

0

299

28.10.2011 9:13

alwe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie udajov

v PHP, ASP

9

876

07.07.2006 20:20

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SPRACOVANIE FORMULARU

v PHP, ASP

5

712

02.07.2006 21:50

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v PHP, ASP

1

360

09.04.2008 10:28

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie obrazu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

644

16.10.2009 15:09

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie zvuku

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

434

10.10.2009 18:12

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie formulárov

v PHP, ASP

18

1304

26.06.2006 14:33

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie videa

v Video programy

2

472

03.11.2008 22:32

ferooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

lepsie spracovanie

v Notebooky a netbooky

6

388

31.07.2010 21:47

jancok05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie suborov *.mov

v Video programy

9

1379

19.10.2009 21:23

vx800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

8080 spracovanie retazca

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

440

07.01.2009 14:52

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie statnicovych tez

v Vzdelanie, štúdium, škola

4

243

24.04.2012 10:59

serb



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF