mokus - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 24 [ Vyhľadávanie našlo 712 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Databázy   Téma: Pripojenie k MySQL - nejde


Odpovede: 2
Zobrazenia: 827


samozrejme, že sedí, pred inštaláciou som schválne vytvoril heslo a uložil do súboru, aby som ho neskôr mohol skopírovať, čím by som sa vyhol možným preklepom // Spojený príspevok Ned 08.01.23 20:07 nuž, celý deň som skúšal všetko možné, vyskúšal som niekoľko verzií mysql, nakoniec som zostal pri pô...

 Fórum: Databázy   Téma: Pripojenie k MySQL - nejde


Odpovede: 2
Zobrazenia: 827


Prosím o pomoc mladších a skúsenejších,
mám jeden problém, nejde mi pripojenie k DB, prihlasovacie údaje zadávam správne, napriek tomu vypíše toto:
Warning: mysqli::__construct(): (HY000/1045): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) in E:\server\prog\www\test\sqli_c.php on...

 Fórum: Služby a webstránky   Téma: Chrome


Odpovede: 0
Zobrazenia: 306


Zdravím všetkých, mám taký bizarný problém, rád by som vyriešil jeden neduh na webstránkach tretích strán, a to je automatické spúšťanie videí vložených do článkov (napr. na topky.sk, centrum.sk, cas.sk a pod.) a zároveň ma rozčuluje aj jeho vyskakovacia verzia, pri odscrollovaní nižšie, mnohí to ur...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: databázy v mysql


Odpovede: 1
Zobrazenia: 512


naištaloval som si server apache, php a mysql na localhoste, všetko funguje ako má, mám len jednu otázočku,
pri inštalovaní MySQL sa mi v ňom vytvorili automaticky nasledovné databázy:

-information_schema
-mysql
-performation_schema
-test

otázka je, sú tieto časti nevyhnutné pre správny chod ...

 Fórum: Smartfóny a tablety   Téma: tablet nereaguje na dotyk


Odpovede: 13
Zobrazenia: 2495


celkom zaujímavý odkaz, ale na môj problém som tam nenašiel riešenie, buď vyžadujú vypnutie zariadenia klasickým spôsobom, alebo vybratím batérie, v mojom prípade ani jedno nebolo možné, v tablete mám pevne zabudovanú batériu
inak Factory Reset som už niekoľkokrát použil, takže viem, že existuje aj ...

 Fórum: Smartfóny a tablety   Téma: tablet nereaguje na dotyk


Odpovede: 13
Zobrazenia: 2495


cez recovery ... a čo to konkrétne v tomto prípade je, a ako sa s tým pracuje ... celkom by ma to zaujímalo, aj keď som problém už 2x vyriešil, cez OTG+myš

včera sa mi to znovu zopakovalo, na počudovanie pri rovnakej apke (solitaire 2019 od ma2zen), v tablete je android 8.0, tú apku mám len krátko,...

 Fórum: Smartfóny a tablety   Téma: tablet nereaguje na dotyk


Odpovede: 13
Zobrazenia: 2495


vďaka, problém už bol vyriešený

// Spojený príspevok Ned 16.06.19 16:25

liqua1 píše:
to ma nesmierne tesi. ja vzdy rad pomozem aj menej inteligentnym ludom.
som rád, že berieš do úvahy aj menšiu inteligenciu

 Fórum: Smartfóny a tablety   Téma: tablet nereaguje na dotyk


Odpovede: 13
Zobrazenia: 2495


@liqua1: fakt si mi veľmi dobre poradil, všetky tvoje múdre rady som si vzal k srdcu // Spojený príspevok Ned 16.06.19 15:43 tak vám ďakujem za pomoc, reštart pomohol, spomenul som si, že mám OTG, tak som pripojil myšku a už to išlo, akurát som prišiel o všetky nastavenia a apky, ale to sa už ľahko ...

 Fórum: Smartfóny a tablety   Téma: tablet nereaguje na dotyk


Odpovede: 13
Zobrazenia: 2495


@miso122: ako chceš realizovať factory reset, keď nejde dotyk? nie som znalec

@liqua1: 5 korún nemá ani anglická kráľovná a všetky tieto zariadenia sú z Číny, mimochodom tento tablet stál 180€, a toľko nenájdem len tak na ulici

 Fórum: Smartfóny a tablety   Téma: tablet nereaguje na dotyk


Odpovede: 13
Zobrazenia: 2495


môj tablet prestal reagovať na dotyk, večer ešte bezchybne fungoval, na noc som dal nabíjať a ráno mi to už nešlo, obrazovka svieti, zobrazuje poslednú apku, ktorú som mal spustenú, na mechanické tlačítka reaguje, ale nič viac ...
dá sa s tým niečo robiť, a keď áno, tak ako a čo
ďakujem za dobré rady

 Fórum: Ostatné programy   Téma: IP kamera a internet


Odpovede: 8
Zobrazenia: 1646


zaujímavý odkaz, idem to preštudovať, možno to nebude problém aplikovať aj na iný typ kamery, než je tá popisovaná, skôr bude problém s mojim prekladom, aby ten preklad dával aj nejaký zrozumiteľný význam
ďakujem

 Fórum: Ostatné programy   Téma: IP kamera a internet


Odpovede: 8
Zobrazenia: 1646


áno, kamerá má aj apku, a cez tú apku sa pripojím s mobilom k tej kamere, v dosahu tej WIFI siete, ale neviem sa pripojiť cez internet

ja už fakt neviem ako to mám popísať

@void: nemám ani tušenia o čom píšeš

 Fórum: Ostatné programy   Téma: IP kamera a internet


Odpovede: 8
Zobrazenia: 1646


statická IP nepripadá do úvahy, a podobných rád som už zopár čítal na nete, skúšal som DDNS služby, aj ponuku zo stránky noip.com som skúšal, ale všetko bezvýsledne, skrátka by som potreboval radu od niekoho, kto s tým už má praktické skúsenosti

 Fórum: Ostatné programy   Téma: IP kamera a internet


Odpovede: 8
Zobrazenia: 1646


čaute, mám taký problémik, chcel by som na jednom mieste nainštalovať IP kameru, ktorú by som mohol sledovať cez internet hocikde, kameru mám ESCAM PVR002, je pripojená na WIFI zariadenie kde mám aj internet (router+modem od O2+dyn. IP), v lokálnej sieti môžem tú kameru používať, riadne funguje, ale...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


vďaka walther, presne toto som potreboval

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


neviem, či sa tu ešte nájde niekto, kto by mi poradil, momentálne riešim zložitejší výpis z DB, keď v jednej tabuľke mám napríklad takéto údaje: |1|3|4|7|10|11|12|, a podľa týchto čísiel by som mal vypísať z druhej tabuľky obsah kde ID súhlasí s tými číslami, akosi neviem ako na to, explodovať nie j...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


chvíľku som tu nebol, maródil som, tak som nemohol hneď reagovať

chlapci ja chápem o čo vám ide, ale v podstate bude mať asi pravdu JanoF, vozidlá sa aktualizujú pomerne často, a už pri aktualizácií xml dát po predaji jedného jediného vozidla by sa celé UID zmenilo, okrem toho obrázky sa nahrávajú ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


killer asi máš pravdu, iba tie príklady, ktoré si uviedol tak v tomto prípade nie sú potrebné, lebo celkový počet obrázkov mám v item->pics
a je pravda, že ten druhý spôsob by bol komplikovanejší, aj na ukladanie, aj pri zobrazení
unikátnym identifikátorom pre skupinu obrázkov je idserver, a zrejme ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


ďakujem Janof, to som už pochopil, že nepotrebujem to ID,
ale som asi špatne položil otázku,
momentálne sa mi každý obrázok ukladá na samostatný riadok aj s idserver, takže ten idserver je tam rovnaký toľkokrát koľko je obrázkov v tej skupine (1vozidlo), v podstate mi to vyhovuje,
druhý variant by ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


tak po niekoľkých pokusoch som dospel k prijateľnému výsledku, použitý zápis: foreach($xml->channel->item as $row) {
$idserver = $row->idserver;
$image = $row->image;

foreach($image as $img) {
$result = dbquery("INSERT INTO xml_img (idserver,image) VALUES ('$idserver','$img')");
}
...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


čo sa týka obrázkov, chcem uložiť ich adresu, to čo je v <image> do jedného stlpca, oddelené by mohli byť napr. čiarkou, to už dokážem spracovať
toto idem vyskúšať,
len ma teraz napadla myšlienka, či by som mohol použiť pri vnorenom cykle INSERT do DB, (lebo toto sa podľa mňa vykoná skôr, než INSER...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


to hodnotenie bez poznanie je nákazlivé

písal som predsa, že ten print_r() mi tie obrázky síce vypíše, ale výsledok z toho vnoreného cyklu neviem začleniť do "behu udalostí", tak aby sa to aj zapísalo do DB na správne miesto,
tvoj script mi dáva jedno Notice: Array to string conversion in...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


písal som o možných invektívach na môj posledný príspevok, a ak si mi chcel pomôcť, ďakujem ti, všetkým patrí vďaka, ktorí mi pomohli, ale sú tu aj ľudia, ktorí hodnotia človeka bez toho aby ho poznali,

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


ja viem, každý je tu múdry a všetko je za peniaze,

hlboko sa ospravedlňujem, a prepáčte mi, že som vás okrádal o váš drahocenný čas, kým vy ste zatiaľ mohli zarábať ťažké love,

máte len jednu chybu, krátku pamäť, už ste zabudli, že aj vy ste začínali

JanoF, prosím zamkni túto tému, ja už nemám n...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


a podrobne popísať, čo máš k dispozícií (štruktúra xml) a čo chceš (kam a v akom tvare dostať výstup, ktoré informácie na to z xml potrebuješ a ktoré sú pre tvoje potreby zbytočné), lebo takto sa ďaleko nedostaneme a bude sa to len zbytočne komplikovať.

v príklade zo včera je podľa mňa jasné o čo...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


len pred chvíľkou som sa pýtal, či tam ide vložiť vnorený cyklus, možno aj ide, lenže ja neviem ako, okrem iného stále visím na tom rovnakom názve položky<image>, aj okrem toho s vnorenými cyklami nie som veľmi kamarát,

a ty by si ako komplikoval svoj život, keby ti zdroj dodal dáta v niekoľkých ta...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


prepáč, ale v podstate nechápem, ako natiahnem tie obrázky, keď majú rows rovnaký názov? akosi mi dnes nepáli, keby som toto vedel, tak to spracujem hneď v prvom kroku

a nedalo by sa dať do foreach ďalší cyklus pre <image> ?

lebo riešiť to ďalšou tabuľkou asi nebude naj rýchlejšie riešenie, nehov...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


tak začal som na tom xml pracovať, dáta už mám v DB, avšak s jedným problémom, z XX obrázkov(môže byť aj viac než 100) mi uloží iba jeden, tu je príklad xml:
príklady som výrazne zostručnil, čo sa týka počtu položiek ($row),
<item>
<idserver>4068760</idserver>
<dir>5451</dir>
<pics>5</pics>
...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


jasné, vďaka

@JanoF: ten tvoj skript som prezrel iba zbežne, je celkom zrozumiteľný, ale s konečným spracovaním týchto dát by som mal asi dosť problém, musím si to zrovnať v hlave ako ďalej postupovať, a hlavne ktorú variantu ďalej riešiť, asi to najprv skúsim
s tým feedom

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php HTML parser


Odpovede: 70
Zobrazenia: 2843


JanoF, vďaka za návod, snáď niečo z toho aj pochopím, inak sa mi robí dosť ťažko so skriptami, ktoré som nevytvoril sám, ale určite mi to pomôže pri štúdiu nových, nepoznaných vecí,
mimochodom dostal som od autobazaru aj xml súbory s dátami, obsahujú všetko čo potrebujem, tak teraz sa môžem učiť, ak...
Stránka: 1 z 24 [ Vyhľadávanie našlo 712 výsledkov ]




© 2005 - 2024 PCforum, edited by JanoF