[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.03.13
Prihlásený: 05.01.17
Príspevky: 89
Témy: 23 | 23
Vek: 21
NapísalOffline : 24.10.2013 21:16 | Zablokovanie formulárov

dá sa nejak cez PHP spraviť, aby zablokoval celý formulár (aby sa doňho nedalo písať) potom ako zistí podľa cookies, že či už formulár vyplňoval alebo nie?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 24.10.2013 21:23 | Zablokovanie formulárov



_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.03.13
Prihlásený: 05.01.17
Príspevky: 89
Témy: 23 | 23
Vek: 21
Napísal autor témyOffline : 24.10.2013 21:44 | Zablokovanie formulárov

:rolleyes: hej ? a ako ? :D


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 25.10.2013 8:20 | Zablokovanie formulárov

Zistíš, či už užívateľ form. vyplnil (teda cez cookies) a ak áno, vypíšeš hlášku a nastavíš každý prvok formulára na disabled (trebárs, alebo dáš readonly, alebo len vypíšeš hlášku...)
Ďalej ale musíš aj tak po odoslaní formulára rovnako kontrolovať to isté, pretože ja ti môžem form potvrdiť a nemusím na to použiť tvoje tlačítko.

Každopádne neviem prečo to chceš, ale takto zamedzíš vyplneniu formulára aj viacerým osobám na jednom pc (trebárs v kaviarniach, školách, rodinách atď.)


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.03.13
Prihlásený: 05.01.17
Príspevky: 89
Témy: 23 | 23
Vek: 21
Napísal autor témyOffline : 25.10.2013 16:36 | Zablokovanie formulárov

a ako sa dá potvrdiť form bez môjho tlačítka ??


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zablokovanie formulárov

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 25.10.2013 17:37 | Zablokovanie formulárov

V php nijak.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.03.13
Prihlásený: 05.01.17
Príspevky: 89
Témy: 23 | 23
Vek: 21
Napísal autor témyOffline : 25.10.2013 17:48 | Zablokovanie formulárov

nechápem tomuto

BX píše:
... pretože ja ti môžem form potvrdiť a nemusím na to použiť tvoje tlačítko...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zablokovanie formulárov

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 25.10.2013 19:16 | Zablokovanie formulárov

No, čo na tom nerozumieš? Formulár sa dá napr. odoslať aj enterom, alebo inými spôsobmi (prípadne nasimulovať odoslanie cez curl).
Ale nerieš zbytočne veci, ktoré riešiť nemusíš. Skôr by si mal napísať, čo sa snažíš docieliť.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 25.10.2013 22:12 | Zablokovanie formulárov

Stačí mi odoslať post požiadavku presne podľa tvojho formu a hotovo. Nič zložité, stačí mi dokonca do svojho formu dať ako action absolútnu adresu tej stránky čo máš ty a stačí mi na to iba html.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.03.13
Prihlásený: 05.01.17
Príspevky: 89
Témy: 23 | 23
Vek: 21
Napísal autor témyOffline : 26.10.2013 11:55 | Zablokovanie formulárov

no vždy keď kliknem na tlačítko Odoslať tak sa mi otvorí ten skript na odoslanie formulára (do databázy ) a napíše že sa to uložilo, to mi funguje. ale sa mi nezobrazí naspäť ten formulár. ja chcem aby sa zobrazil, napísal skript že sa to uložilo a následne aj to aby sa už do toho formu nadalo písať podľa cookies.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 26.10.2013 12:11 | Zablokovanie formulárov

No tak si to všetko porieš na rovnakej stránke, aj keď už celkom pletieš prvé cez deviate, tak sa v tom strácam.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.03.13
Prihlásený: 05.01.17
Príspevky: 89
Témy: 23 | 23
Vek: 21
Napísal autor témyOffline : 26.10.2013 12:21 | Zablokovanie formulárov

akože sa bude celá stránka volať index.php a v nej bude form aj kod php ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zablokovanie formulárov

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.10.2013 13:31 | Zablokovanie formulárov

1. nemusíš to mať v rovnakom súbore (ale môžeš),
2. ak to budú dva súbory, tak odošleš form napr. z index.php na formular.php. V tom formulár php skontroluješ dáta, uložíš ich do DB, nastavíš do session hlášku, že bol formulár úspešne uložený a presmeruješ (cez header) späť na stránku index.php,
3. na stránke index.php zistíš, či je nastavená session s hláškou, ak hej, tak ju vypíšeš a zároveň tú session zrušíš (čiže napr. unset($_SESSION['status'], aby sa ti to nezobrazovalo stále),
4. môžeš zároveň do cookie uložiť, že už odoslal formulár a tým pádom ho na strane php zablokovať (nastaviť polia na disabled a tak podobne),
5. ale musíš rovnako aj na stránke formular.php kontrolovať, či ten formulár neodoslal (či už podľa cookie, ktorú si môže zmazať, podľa IP, ktorú si môže meniť a viac ľudí môže mať rovnakú IP, alebo podľa emailu - ak je to unikátny identifikátor).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.03.13
Prihlásený: 05.01.17
Príspevky: 89
Témy: 23 | 23
Vek: 21
Napísal autor témyOffline : 26.10.2013 17:34 | Zablokovanie formulárov

ďakujem, už mi to ide podľa mojich predstáv :)
//nevieš o nejakom spôsobe ako sa to dá ošetriť aby sa form vyplnil iba raz bez cookies, ip alebo emailu ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 26.10.2013 18:12 | Zablokovanie formulárov

Nijako, vždy nájdem spôsob, ako to vyplniť aj sto krát.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
 [ Príspevkov: 15 ] 


Zablokovanie formulárov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tvorba formulárov

v Ostatné programy

1

1090

14.10.2007 23:45

Rbot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie formulárov

v PHP, ASP

18

1304

26.06.2006 14:33

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytvaranie formularov

v Ostatné programy

0

255

07.09.2011 23:20

peterko16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako odstranit historiu formularov v IE6?

v Sieťové a internetové programy

2

237

27.01.2010 21:11

kpower

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nejaká webová aplikácia na zasielanie formulárov

v Ostatné

4

131

06.06.2013 9:52

pattyo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zablokovanie PC

v Ostatné

20

3509

06.10.2010 20:35

maceuko89

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zablokovanie wifi

v Bezpečnosť a firewally

10

1351

04.11.2012 11:27

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zablokovanie prístupu

v Siete

5

2066

08.10.2011 1:12

Pepo_123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zablokovanie zložky

v Operačné systémy Microsoft

3

355

16.02.2009 16:18

shark777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

YouTube - Zablokovanie

v Ostatné

3

889

06.09.2011 13:28

Winvik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zablokovanie recovery

v Smartfóny a tablety

4

182

28.02.2014 23:38

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zablokovanie windowsu

v Operačné systémy Microsoft

4

270

15.11.2012 20:00

Warrick

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zablokovanie PC!

v Operačné systémy Microsoft

5

283

29.04.2012 14:33

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zablokovanie stránky

v Bezpečnosť a firewally

1

182

30.05.2014 0:01

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zablokovanie touchpadu

v Operačné systémy Unix a Linux

0

368

27.06.2011 20:18

allan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zablokovanie obrazovky

v Smartfóny a tablety

3

164

09.01.2013 17:44

walther



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF