[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulara v php

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 30.05.2006 14:32 | spracovanie formulara v php

potrebujem malu radu-jednoduchý príklad, ako spracovať údaje z formulára typu CHECKBOX a RADIO pomocou php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulara v php

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 30.05.2006 15:19 | spracovanie formulara v php

skus napisat kod formularu, ako to chces spracovat.... mas skusenosti s php?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulara v php

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
Napísal autor témyOffline : 30.05.2006 15:38 | spracovanie formulara v php

skúsenosti veľmi malé
textovky mi idú v pohode:
<form action="spracuj.php" method="post" name="best" >
<input type="text" name="meno" size="60">
</form>

ale keď tam mám "checkbox"/"radio" neviem čo s tým:

<form action="spracuj.php" method="post" name="best" >
<input type="checkbox" name="meno" size="60">
<input type="radio" name="mama" value="disk">
<input type="radio" name="mama" value="toto">
</form>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulara v php

Registrovaný: 10.04.06
Prihlásený: 05.06.11
Príspevky: 212
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Poprad, Slo...
NapísalOffline : 30.05.2006 15:42 | spracovanie formulara v php

jakpsatweb.cz


Zaškrtávací čtvereček (zaškrtnutý):
<input type="checkbox" name="ctverecek" checked="checked">


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulara v php

Registrovaný: 18.09.05
Prihlásený: 06.07.07
Príspevky: 22
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 30.05.2006 15:45 | spracovanie formulara v php

skus doplnit co vlastne potrebujes spravit.
Maly priklad mozno postaci: :D

RADIO:
vo formulari:

Vyber si cislo:
<blockquote>
<input type=radio name=cislo value=1>
<input type=radio name=cislo value=2>
<input type=radio name=cislo value=3>
</blockquote>

v skripte PHP:
budes mat k dispozicii premennu $cislo ktora bude mat hodnou tebou zvolenu vo formulari.

CHECKBOX:
vo formulari:
<input type=checkbox name=A value=yes>A
v skripte PHP:
npr.: if($A=="yes") { /* prikazy ked je premenna A s hodnotoa yes*/}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulara v php

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 30.05.2006 15:51 | spracovanie formulara v php

typ radio:
(html)
<form action="spracuj.php" method="post">
<input type="radio" name="img" value="1">
<input type="radio" name="img" value="2">
<input type="radio" name="img" value="3">
<input type="radio" name="img" value="4">
</form>

(php)
switch($img){
case 1:
echo "1";
break;
case 2:
echo "2";
break;
case 3:
echo "3";
break;
case 4:
echo "4";
break;
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulara v php

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
Napísal autor témyOffline : 30.05.2006 17:01 | spracovanie formulara v php

tak už to vidím v lepšom svetle, vďaka vám,
tušil som, že to bude tak podobne ako ste písali, len som si to chcel ujasniť,
ďakujem, všetkým ochotným dušiam

gumy_1337 píše:
jakpsatweb.cz

Zaškrtávací čtvereček (zaškrtnutý):
<input type="checkbox" name="ctverecek" checked="checked">


2gumy: trefná odpoveď, určite "rieši" môj problém,
a ak nájdeš na japsatweb.cz riešenie tohto problému, tak uznám, že máš lepšie oči,
ale nič si z toho nerob, ani ja neodhadnem vždy zmysel otázky, možno som to mal napísať jasnejšie, ale druhí to pochopili


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulara v php

Registrovaný: 10.04.06
Prihlásený: 05.06.11
Príspevky: 212
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Poprad, Slo...
NapísalOffline : 30.05.2006 17:17 | spracovanie formulara v php

heh sorry my bad :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formulara v php

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 31.05.2006 10:54 | spracovanie formulara v php

nz, vzdy rad pomozem :)


 [ Príspevkov: 9 ] 


spracovanie formulara v php



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v Ponuka práce

0

299

28.10.2011 9:13

alwe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v PHP, ASP

1

360

09.04.2008 10:28

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

v PHP, ASP

15

656

20.02.2009 11:01

newboy1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - Spracovanie url callbacku

v PHP, ASP

9

221

30.04.2015 15:05

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP-FPM: spracovanie viacerých požiadaviek v jednom momente

v Webhosting a servery

1

155

26.11.2013 22:47

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis z MySQL a spracovanie php scriptu v tabulke

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

39

2207

21.03.2010 1:22

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chcem generovať obsahy polí formulára a posielať ich na php

v PHP, ASP

1

277

10.05.2011 16:45

ThePlaky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie udajov

v PHP, ASP

9

876

07.07.2006 20:20

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie obrazu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

644

16.10.2009 15:09

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie formulárov

v PHP, ASP

18

1304

26.06.2006 14:33

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

lepsie spracovanie

v Notebooky a netbooky

6

388

31.07.2010 21:47

jancok05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SPRACOVANIE FORMULARU

v PHP, ASP

5

712

02.07.2006 21:50

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie zvuku

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

434

10.10.2009 18:12

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie videa

v Video programy

2

472

03.11.2008 22:32

ferooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

183

26.07.2012 21:52

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie formulara

v Ostatné programy

0

75

16.09.2013 16:31

kati123



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF