[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97

Nazdarek. Potreboval by som poradit ako spravne zapisat action vo formulari. Totiz stranky zobrazujem takymto odkazom:
Kód:
<li><a href="?site=formular">FORMULAR</a></li>

Ak pouzivam vo formularoch metodu POST, vsetko funguje OK, ale ak uz pouzijem GET je problem. Vzdy ma to totiz hodi na indexovu stranku. Priklad:
Kód:
<form method="get" action="?site=formular">

Ako teda spravne zapisat to action?? Skusal som nieco aj podla linuxsoft.cz, ale na nic som neprisiel. Ak by som totiz dal len
Kód:
<form method="get" action="formular.php">
, tak to sice funguje,ale stranka uz nie je includovana v index.php. resp. je zobrazena ako samostatna..A to prave nechcem.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

záleží na tom ako to spracuvávaš ... :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

pridaj si do formularu hidden input s name="site" value="formular" a action moze zostat prazdny


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 19.02.2009 16:37 | [VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

Potrebujem to spracovat priamo v tom skripte,kde mam formular..S tym hidden inputom som to skusal, tak ako to je na linuxsofte.cz, ale ani tak mi to nefungovalo..aj ked som action nechal prazdne..


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

fungovat to musi... daj kod, mozno tam mas daco zle...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 19.02.2009 17:07 | [VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

Dobre..Prikladam teda cast skriptov.
Tu je skratena cast skriptu kde je ten formular.
formular.php:
Kód:
<?
if (empty($_GET["formular"]))
   {

?>


<form method="get" action="">
Kraj:
<select name="kraj" size="1">
      <option value="all" selected>Všetky
      <option value="BA">Bratislavský
      <option value="KE">Košiský
      <option value="ZA">Žilinsky
      </option>
      </select>
<input type="hidden" name="formular" value="1">
<input type="Submit" class="values" name="search" value="Vyhľadať">
</form>
<?php
 }
else
{
echo "Formular už je odoslany a spracovava sa.";
}
?>



A tu je index.php:
Kód:
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>login</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styly.css" >
<style type="text/css">
* {margin:0; padding:0;}
html, body { height:100%; background-color: #333333}
body { min-width: 800px; text-align: center;}
body>#container { height: auto; border-width: 1px 3px 1px 3px; border-style: solid; border-color: #222222;}
</style>
</head>

<body>
<div id="container">
<div id="head">Hlavička</div>

<div id="navlist">
<ul id="menu">
<li><a href="?site=formular">Formular</a></li>&nbsp
<span style="color: white">׀&nbsp</span>
<li><a href="?site=odkazovac">Odkaz</a></li>&nbsp
<span style="color: white">׀&nbsp</span>
<li><a href="?site=odkazovac">Odkaz</a></li>&nbsp
<span style="color: white">׀&nbsp</span>
<li><a href="?site=odkazovac">Odkaz</a></li>
</ul>
</div>

<div id="left"><?include "./log.php"?></div>

<div id="middle"><?mainsite()?></div>

<div id="bottom">All right reserved. Copyright 2009.</div>
</div>
</body>
</html>


a funkcia mainsite:
Kód:
function mainsite ()
{
  if ((string)$_REQUEST["site"]<>'') $mysite=$_REQUEST["site"]; else $mysite="uvodnastranka";
    if (is_file("./".$mysite.".htm")):
      $namesite=$mysite.".htm";
      require $namesite;
    elseif (is_file("./".$mysite.".php")):
      $namesite=$mysite.".php";
      require $namesite;
    else:
      $namesite=$mysite.".htm";
      require "notfound.php";
  endif;
}


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

nechapem, co ti na tom nejde... co chces, aby to robilo? pridal som ten hidden do formulara a ked som ho odoslal, tak mi vypisalo "Formular už je odoslany a spracovava sa." Tak to ma byt, nie?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 20.02.2009 7:42 | [VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

No ja tomu nechapem..Mam to presne tak ako som ti to tu napisal, ale mne to furt robi to, ze ma to hodi na indexovu stranku a zobrazi mi obsah suboru includovaneho v index.php.
Kód:
$mysite="uvodnastranka";
Nevypise mi to ziadnu odpoved..Nechapem preco..ak vravis, ze tebe to ide v pohode. Pouzil si presne to co som tu pisal?? Ci si nieco upravoval??


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

pridal som do formulara jeden input hidden s name="site" value="formular", ako som uz pisal na zaciatku temy... ale v tomto kode, co si sem dal, som to nevidel, takze si to tam dopln...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 20.02.2009 7:58 | [VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

No teraz som si to vsimol, ked som spätne cital prispevky. Spravil som to tak. A robi mi to teraz to, ze namiesto odpovede, mi to vypise, ze požadovany dokument nie je najdeny. TZN. vlozi(includuje) mi subor notfound.php .. ktory pouzivam na chybove hlasky..Alebo druha moznost, ze mi to hned po kliknuti na odkaz vypisalo, ze formular je uz odoslany,.a nezobrazil sa mi samotny formular... Som asi fakt brzda.. :loony: Nemozes mi sem hodit to co mas ty?? ked ti to fungovalo?? :oops:


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

vies co, popis presne krok za krokom, ako sa to ma spravat a co to ma robit, lebo takto sa nikam nedopracujeme...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 20.02.2009 8:14 | [VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

OK. Takze po kliknuti na odkaz Formular sa musi objavit samotny formular, teda možnosti ktore si chcem vybrat z formulara. Po kliknuti na odkaz vyhľadať, mi musi vypisat vetu
Kód:
echo "Formular už je odoslany a spracovava sa.";
ale aby ostal aj ten samotny formular..Ak by si chcel uzivatel vybrat dalsie moznost vo formulari.
Len sa to musi vypisať priamo na tej stranke index.php Tak aby stranka index.php po cely cas ostala zachovana. Cize na lavej strane menu, na pravej fomularova cast.(formular/spracovanie formulara) Nic zlozite... len akurat ze mne to nefunguje.. :(


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

problem spociva len v tom, ze v subore formular.php mas podmienku
Kód:
if (empty($_GET["formular"]))

ktora ti zabranuje v tom, aby sa formular zobrazil aj po jeho odoslani, pretoze mas vo formulari hidden input s name="formular"... ked poriesis tu podmienku, tak ti to uz pojde... staci len trosku popremyslat :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 20.02.2009 9:35 | [VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

stenley..dik za dary... ;) Popozeral som trocha este aj zdrojove kody inych stranok a uz to ide.. Upravil som to takto:
Kód:
<form method="get" action="">
<input type="hidden" name="site" value="formular">

Kraj:
<select name="kraj" size="1">
      <option value="all" selected>Všetky
      <option value="BA">Bratislavský
      <option value="KE">Košiský
      <option value="ZA">Žilinsky
      </option>
      </select>

<input type="Submit" class="values" name="search" value="Vyhľadať">
</form>
<?php
if (!isset($_GET["search"]))
   {

echo "Formular ešte nie je odoslany";
 }
else
{
$kraj=$_GET["kraj"];

echo "Formular už je odoslany a spracovava sa. Vysledok je skratka: $kraj";
}

?>


Ale ak ta mozem poprosit, mohol by si mi vysvetlit, preco to takto funguje?? Mam teraz na mysli ten pridany hidden input a to prazdne action.
Kód:
<form method="get" action="">
<input type="hidden" name="site" value="formular">


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

ked pouzivas formular s metodou GET, po jeho odoslani sa ti kompletne prepise querystring dvojicami, ktore mas uvedene vo formulari, tzn. aby si zabezpecil, ze stranka zostane na "povodnej" adrese ?site=formular, musis vlozit hidden input s rovnakym menom a hodnotou, aby sa dostali do url adresy po odoslani formulara...

btw ake dary? nic som ti predsa nedal :D


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 20.02.2009 11:01 | [VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET

Ale mohol by si.. :-D Malo tam byt rady (*dary)


 [ Príspevkov: 16 ] 


[VYRIESENE] spracovanie formulara cez GET



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Php GET problem

v PHP, ASP

4

350

21.02.2009 20:12

Xardas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v Ponuka práce

0

299

28.10.2011 9:13

alwe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v PHP, ASP

1

357

09.04.2008 10:28

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie formulara v php

v PHP, ASP

8

1294

31.05.2006 10:54

wlacho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytiahnutie premennej cez GET

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

696

01.12.2009 14:51

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Potvrdenie odoslania formulara cez vyskakovacie okno

v PHP, ASP

6

636

02.12.2008 13:15

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém so zvukom cez slúchadlá VYRIEŠENÉ

v Notebooky a netbooky

0

98

11.06.2013 21:27

m.czech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

GET premenne

v PHP, ASP

8

383

30.04.2011 22:17

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

GET pise bludy

v PHP, ASP

4

233

28.04.2010 15:00

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista get conected

v Operačné systémy Microsoft

2

159

11.10.2010 13:49

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

GET a ID

v PHP, ASP

6

444

13.12.2008 21:04

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

class get/post

v PHP, ASP

0

251

06.06.2010 18:20

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

GET method PHP

v PHP, ASP

6

161

22.02.2016 13:54

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

c++ cin.get/line

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

452

18.03.2012 20:43

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s get page ...

v PHP, ASP

1

313

30.01.2009 22:08

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php, get a mysql

v PHP, ASP

3

192

27.07.2012 4:13

TheRay



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF