[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
NapísalOffline : 15.01.2010 11:56 | PHP a načítanie url

Ahojte, chcem sa opytat ako načítma url web stranky.
Napriklad:
mam stranku www.lier.sk
a
http://lier.sk/?page_id=8

. robim v PHP title a chcem,a by ten title sa ubjavoval iba pri www.lier.sk a nie pri vsetkych.

Urobil by som to cez:
Kód:
if(!eregi('^[http:\/\/www]+\.[lier]+\.[sk/]{1,3}$', $link))


no lenze ako dostat http://www.lier.sk/ do $link.

Dakujem za rady.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a načítanie url

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.01.2010 12:53 | PHP a načítanie url

ak pouzivas takuto strukturu adries, mozes skusit aj:
Kód:
if(empty($_GET)) {
   //title
}

informacie o adrese najdes v premennej $_SERVER


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 15.01.2010 13:04 | PHP a načítanie url

ahoj Stenley,

prepac som zaciatocnik.
Pozeral som na ten $_SERVER a hodil som:
$link = $_SERVER['HTTP_HOST'];

hodilo mi to hodnoti www.lier.sk
co bz bolo super, ale tato hodnota sa nemeni podla podstranky na ktorej som, stale zostava www.lier.sk.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a načítanie url

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.01.2010 13:09 | PHP a načítanie url

pozri si napr. $_SERVER['REQUEST_URI']

daj si vypisat:
Kód:
print_r($_SERVER);

a pozri si, co ktora polozka obsahuje...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 15.01.2010 13:14 | PHP a načítanie url

Dik. V tom clanku co som cital tak ani toto nebolo napisane. Dakujem.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a načítanie url

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.01.2010 13:30 | PHP a načítanie url

ziadny clanok z logickych dovodov nemoze pokryt a popisat vsetky moznosti jazyka, a preto je lepsie citat aj dokumentaciu na php.net


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 6 ] 


PHP a načítanie url



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie php súboru len pre jednu špecifickú url ...

v PHP, ASP

2

334

11.12.2009 18:22

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie obsahu php

v PHP, ASP

2

441

20.09.2010 17:06

elo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie .png z uploadnutého php ...

v PHP, ASP

13

371

12.01.2009 6:59

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - Spracovanie url callbacku

v PHP, ASP

9

219

30.04.2015 15:05

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie obsahu PHP subora na serveri

v PHP, ASP

4

194

25.12.2010 23:44

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP PRO BID - Friendly URL

v PHP, ASP

10

411

20.04.2012 9:38

Battle

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess - odstranenie index.php z url

v Ostatné

3

1036

18.10.2009 16:08

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress plugin - nacitanie php suboru +include css suborov

v Redakčné systémy

9

838

20.03.2014 7:23

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako odstrániť koncovku .php z URL stránky?

v PHP, ASP

3

319

23.11.2016 21:03

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

The requested URL /index.php was not found on this server.

v Operačné systémy Microsoft

1

134

16.04.2014 16:04

simtoon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

814

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

924

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie obsahu

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

311

12.12.2010 15:40

evryl

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

načítanie textu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

350

26.11.2009 19:55

pitbull

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

150

23.08.2014 21:35

nasm



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF