[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 02.05.12
Príspevky: 21
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 16.04.2012 12:22 | PHP PRO BID - Friendly URL

Zdravím, pracujem zo systémom php pro bid, neviem či to niekto pozná, ale ide o to že mám problém z friendly url poradilo sa mi urobiť niečo takéto :
http://www.php.bid/STORE-NAME,name,100001,user_id,shop

ale potreboval by som urobiť niečo takéto
http://www.php.bid/100001/user_id/STORE-NAME-name-shop

...prosím o pomoc väčších machrov vopred vďaka


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP PRO BID - Friendly URL

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 16.04.2012 22:34 | PHP PRO BID - Friendly URL

Systém asi ťažko bude niekto poznať.
Čo ti nefunguje, ako si generuješ tie adresy? Ak si schopný vygenerovať tie prvé adresy, myslím že by si mal zvládnuť aj tie druhé (s htaccess ti môžeme pomôcť potom).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 02.05.12
Príspevky: 21
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 16.04.2012 23:41 | PHP PRO BID - Friendly URL

diky za odpoved a za ochotu v prvom rade, to prve viem urobit lebo je tam nato modul ktory som iba zapol, dalej neviem ci editovat podmienky v tom htaccess subore alebo ako, btw htaccess sa stara iba o presmerovanie alebo je to proste konfiguracia tej tvorby URL, chcem aby to bolo co najelspe optimalizovane pre SEO preto ta druha otazka dik


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP PRO BID - Friendly URL

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 17.04.2012 0:33 | PHP PRO BID - Friendly URL

.htaccess sa stará iba o presmerovanie (predpokladám, že to robí aj teraz).
Pozri si ten modul, ktorý je tam teraz, budeš musieť nejak zmeniť generovanie adresy z
Kód:
STORE-NAME,name,100001,user_id,shop

na
Kód:
100001/user_id/STORE-NAME-name-shop


Bude tam asi niečo na spôsob:
Kód:
$url = $store_name.','.$name.','.$product_id.','.$user_id.','.$shop;


Ty to iba preusporiadaš na niečo takéto:
Kód:
$url = $product_id.'/'.$user_id.'/'.$store_name.'-'.$name.'-'.$shop;


Potom bude treba upraviť htaccess.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 02.05.12
Príspevky: 21
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 17.04.2012 1:07 | PHP PRO BID - Friendly URL

noo len ten modul nieje tak lahko najditelny ako napr v preste alebo vo wordpresse, neviem to najst ale skusim este...ak sa to konfiguruje tam aku ma subor .hatccess funkcnost ?

...prosim ta, moze byt, ze ten kod ktory potrebujem zmenit sa nachadza v mojej databaze? nemozem to nájst...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP PRO BID - Friendly URL

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 17.04.2012 17:26 | PHP PRO BID - Friendly URL

Nie, je nepravdepodobné, že by zdrojové kódy mali v databáze (všetko sa dá, eval vyčaruje aj z nemožného funkčný php kód, ale určite to tak nerobili).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 02.05.12
Príspevky: 21
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 17.04.2012 18:46 | PHP PRO BID - Friendly URL

asi som to nasiel...zmenil som to na lomítka ale teraz mi to robí bordel v obchode, ako keby neprepísalo ostatné adresy a nenačítava obrázky a podobné veci...je to súborom .htaccess ? alebo to treba prepísať na viacerých miestach....


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
PHP PRO BID - Friendly URL

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.04.2012 19:01 | PHP PRO BID - Friendly URL

Mozno blba otazka, ale ked si vyhodil tolko penazi za ten system, nenajdes 10$ na uz vytvoreny plugin alebo co to je ktory sa ti postara o prepis adries ako sahat do toho ked to moc neovladas...?


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 02.05.12
Príspevky: 21
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 17.04.2012 23:04 | PHP PRO BID - Friendly URL

sry ale fakt blba otazka, ze som kupil (nie ja a nie sam) system neznamena ze si niektore veci nemozem urobit sam, niesom do toho az taky vol a vyhadzovat peniaze sa moduly ktore si viem spravit s pomocou ja sam podla moznosti tak to je dost nelogicke...

// pridané po 5 minútach od posledného príspevku

shaggy prosim ta nasiel som tuto podmienku a ked to v cykle upravim tak mi to pomeni aj cesty obrazkov aj vsetkeho a potom mi to robi nezbedu a nechce mi to zobrazovat spravne, je to spravne ale treba k tomu upravit subor .hatccess alebo to nieje spravne ?

Kód:
   if ($setts['is_mod_rewrite'] && $var_array)
   {
      if ($var_array)
      {
         while(list($key, $value) = each($var_array))
         {
            $sanitized_value = sanitize_var($value);
            $output .= $sanitized_value.','.$key.',';
         }
      }
      $output .= $base_url;
   }


sry ze tolko otravujem ale uz som zufaly...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP PRO BID - Friendly URL

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 18.04.2012 2:09 | PHP PRO BID - Friendly URL

Citácia:
neznamena ze si niektore veci nemozem urobit sam, niesom do toho az taky vol a vyhadzovat peniaze sa moduly ktore si viem spravit s pomocou ja sam podla moznosti tak to je dost nelogicke ... sry ze tolko otravujem ale uz som zufaly
:rolleyes:
.htaccess upraviť s najväčšou pravdepodobnosťou bude treba. Ale či je ten kód správne - netuším, nepoznám ten systém. Ty máš tie zdrojáky, ty musíš vedieť, čo to generuje, či to generuje správne a ak to negeneruje správne, tak si odchytiť chybu a zistiť, kde je problém.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 02.05.12
Príspevky: 21
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 20.04.2012 9:38 | PHP PRO BID - Friendly URL

ok teda, URL som si opravil ale subor .htaccess mi robi problemy, mal som URL taketo:

Kód:
http://www.******.com/billboard-slovakia-ko,name,100005,auction_id,auction_details


a spravil som s toho toto:

Kód:
http://www.******.com/billboard-slovakia-ko/100005/auction_details


toto mi vracala funkcia ktora tvori URL, pricom key je to co mi tam ani netreba to ID

Kód:
$output .= $sanitized_value.','.$key.',';


upravil som to takto:

Kód:
$output .= $sanitized_value.'/';


ale problem je ten ze mi to nezobrazuje nic tak ako ma...teda nenajde cestu k globe.css a style.css, obrazkom, a podobne, myslim ze problem je v tom subore .htaccess...takto vyzera kod v .htaccess povodne:
Kód:
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)//(.*)$
RewriteRule . %1/%2 [R=301,L]

RewriteRule ^(.*),(.*)$ $2.php?rewrite_params=$1&page_url=$2

RewriteCond %{QUERY_STRING} (<|%3C).*script.*(>|%3E) [NC,OR]
RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode.*(.*) [OR]
RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|[|%[0-9A-Z]{0,2}) [OR]
RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|[|%[0-9A-Z]{0,2})
RewriteRule ^(.*)$ index.php [F,L]


ak by mal niekto cas potreboval by som pomoc...dik


 [ Príspevkov: 11 ] 


PHP PRO BID - Friendly URL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Správne nastavenie friendly URL , htaccess

v PHP, ASP

0

135

16.02.2016 17:22

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - Spracovanie url callbacku

v PHP, ASP

9

221

30.04.2015 15:05

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a načítanie url

v PHP, ASP

5

642

15.01.2010 13:30

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess - odstranenie index.php z url

v Ostatné

3

1038

18.10.2009 16:08

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako odstrániť koncovku .php z URL stránky?

v PHP, ASP

3

323

23.11.2016 21:03

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie php súboru len pre jednu špecifickú url ...

v PHP, ASP

2

334

11.12.2009 18:22

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

The requested URL /index.php was not found on this server.

v Operačné systémy Microsoft

1

134

16.04.2014 16:04

simtoon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba c PHP formulari pro odeslání mailu

v PHP, ASP

1

657

03.03.2006 14:34

michal.h

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

815

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

928

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Toshiba Satellite Pro U400-18M T3400 a bez PRO

v Notebooky a netbooky

2

404

04.06.2009 6:52

pacinko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Acrobat 8 Pro vs. Office 2010 Pro

v Ostatné programy

4

328

11.11.2010 23:33

Seth Sparrow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 a Note Pro 12.2: Dve bomby

v Novinky

1

241

16.03.2014 14:07

automoto2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL

v Webhosting a servery

6

162

20.02.2013 12:48

codex089

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porta pro alebo Sporta pro

v Ostatné

9

417

15.08.2008 10:39

Pizvizdik



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF