[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Spracovanie parametrov z URL

Registrovaný: 29.01.10
Prihlásený: 23.06.17
Príspevky: 648
Témy: 121 | 121
Bydlisko: Veľká Lomni...
NapísalOffline : 30.11.2014 8:29 | Spracovanie parametrov z URL

Čaute, môžem vás poprosiť o radu ako čo najefektívnejšie spracovať parametre z URL adresy?

Pre predstavu, mám súbor na ktorý príde pole parametrov ( napr. pri adresa.sk/clanky/bla-bla-bla/edit príde pole kde bude bla-bla-bla a edit ). Takže potrebujem na základe týchto parametrov vykonať určitú akciu, v tomto prípade zobrazenie stránky na úpravu článku bla-bla-bla. Doteraz som to robil normálne s if lenže teraz keď je tých akcií viac tak je tam toho strašne veľa. Aj sa mi zdá, že som niekde niekedy čítal o nejakom riešení no teraz to nemôžem nájsť.


_________________
PC: CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition BE 3.4GHz @ 4.0GHz Noctua NH-D14 MB: Gigabyte GA-970A-UD3 VGA: Sapphire AMD Radeon HD7850 2GB GDDR5 RAM: Kingston 4GB 1333MHz DDR3 CL9 DIMM PSU: be quiet! Pure Power L7-430W 80PLUS Monitor: ASUS 21" 1680x1050 CASE: Cooler Master Elite 311 Basic HDD: 7200rpm 500 GB, 5400rpm 500 GB DVD: Samsung DVD OS: Windows7 x64
Tablet: Asus Google Nexus 7, 32 GB, 3G, Nvidia Tegra 3 T30L Quad-Core 1.3 GHz, Android 4.4 KitKat, Synman's GwT ROM
Mobil: Motorola Moto G 2nd. generation Dual-sim
NTB: Toshiba Satellite C855 - 12J CPU: Intel Pentium B960 2.20 GHz GPU: AMD Radeon HD7610M
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 16.11.17
Príspevky: 451
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 30.11.2014 8:54 | Spracovanie parametrov z URL

toto sa robi cez htaccess pomocou rewrite rules


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Spracovanie parametrov z URL

Registrovaný: 29.01.10
Prihlásený: 23.06.17
Príspevky: 648
Témy: 121 | 121
Bydlisko: Veľká Lomni...
Napísal autor témyOffline : 30.11.2014 9:29 | Spracovanie parametrov z URL

Neviem či sme sa pochopili.

Mojím cieľom je vyhnúť sa takémuto zápisu ak to je možné:

Kód:
if( $parameters[1] == 'edit' )
{
   funkcia....
}


Pretože tam mám potom 100 podmienok...


_________________
PC: CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition BE 3.4GHz @ 4.0GHz Noctua NH-D14 MB: Gigabyte GA-970A-UD3 VGA: Sapphire AMD Radeon HD7850 2GB GDDR5 RAM: Kingston 4GB 1333MHz DDR3 CL9 DIMM PSU: be quiet! Pure Power L7-430W 80PLUS Monitor: ASUS 21" 1680x1050 CASE: Cooler Master Elite 311 Basic HDD: 7200rpm 500 GB, 5400rpm 500 GB DVD: Samsung DVD OS: Windows7 x64
Tablet: Asus Google Nexus 7, 32 GB, 3G, Nvidia Tegra 3 T30L Quad-Core 1.3 GHz, Android 4.4 KitKat, Synman's GwT ROM
Mobil: Motorola Moto G 2nd. generation Dual-sim
NTB: Toshiba Satellite C855 - 12J CPU: Intel Pentium B960 2.20 GHz GPU: AMD Radeon HD7610M
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 16.11.17
Príspevky: 451
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 30.11.2014 9:49 | Spracovanie parametrov z URL

pochopili sme sa ;)

na tieto veci sa pouziva htaccess a jeho rewriterule, ktory ti presmeruje url na zaklade parametrov.
takze pre laicke vysvetlenie (kod nie je spravny, iba na vysvetlenie) v htaccess zapises
/(.*)/edit edit.php?id=$1 [L]

vsetky url kde je 'edit' ako druhy parameter prepise na edit.php a doplni ako get parameter nazov stranky. takze www.example.com/moja_stranka/edit ti prepise na www.example.com/edit.php?id=moja_stranka. ono to nebudes v url adrese vidiet, ale server sa k tomu bude spravat ako by to bola adresa v tom druhom formate. a ty to v php neriesis, proste mas stranky, na ktore ta server spravne presmeruje.
ale je to cela veda, a pravdupovediac nie je to moja silna stranka. takze googli, citaj a pytaj sa.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 30.11.2014 18:24 | Spracovanie parametrov z URL

Snipo píše:
Neviem či sme sa pochopili.

Mojím cieľom je vyhnúť sa takémuto zápisu ak to je možné:

Takémuto zápisu sa nevyhneš v čistom php. Ako písal hatto, parametre sú aj tak vždy len v globálnom poli $_GET

Možnosťou ale je použiť nejaký framework, napríklad Nette, kde sa práve tomuto zápisu vyhneš, pretože sa to tam robí trocha inak (ono vnútri sú to stále len GET parametre, ale Nette ti to servíruje inak)


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
 [ Príspevkov: 5 ] 


Spracovanie parametrov z URL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - Spracovanie url callbacku

v PHP, ASP

9

219

30.04.2015 15:05

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mobil podla parametrov

v Mobilné zariadenia

7

1039

30.06.2011 10:54

M0f0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber podla parametrov

v Notebooky a netbooky

18

1970

18.09.2007 17:16

dodo_mt

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

meranie parametrov MOS tranzistorov

v Elektronika

1

544

25.11.2010 6:15

ElNorka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc pri volbe parametrov notebooku

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Notebooky a netbooky

34

648

07.11.2011 19:45

doubleR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prepared statements - ako pripojit pole parametrov ?

v PHP, ASP

0

93

16.02.2013 20:54

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rozdelenie input parametrov podla type v css

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

665

09.02.2010 14:48

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoze mi niekto najst notebook, podla tychto parametrov?

v Notebooky a netbooky

4

438

19.06.2010 21:12

david3504

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcie s premenlivým počtom parametrov v jazyku C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

266

11.05.2013 21:39

faraon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v PHP, ASP

1

355

09.04.2008 10:28

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie obrazu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

642

16.10.2009 15:09

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie formulárov

v PHP, ASP

18

1302

26.06.2006 14:33

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie videa

v Video programy

2

470

03.11.2008 22:32

ferooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v Ponuka práce

0

297

28.10.2011 9:13

alwe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

lepsie spracovanie

v Notebooky a netbooky

6

384

31.07.2010 21:47

jancok05



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF