Rozdelenie na thready som nezrealizoval, už som nemal šancu to stihnúť. Ale na druhej strane app je spravená tak, že sú ošetrené všetky možnosti zacyklenia. Pokiaľ tam používateľ vyslovené nezadá obrovské čísla (10-miestne alebo aj 50- a viacmiestne), tak to aplikácia zráta do 1 minúty, pri nastavení najvyššej presnosti, možno 5 minút.
Až po odovzdaní projektu ma napadlo, že stopnutie aplikácie som mohol celkom jednoducho (iba myšlienka je jednoduchá) zrealizovať, pomocou Application.DoEvents(); ak to dám do cyklu, môže používateľ používať ovládacie prvky, t. j. aj tlačidlo "STOP", takže by som v tom cykle mohol ošetriť aj stlačenie tlačidla STOP, musel by som potom síce vymyslieť, ako z tých všetkých "podprogramov" výjsť von, ale dalo by sa to.

Ešte raz by som sa Ti chcel poďakovať za nezištnú pomoc.
Veľmi veľa som sa naučil, hlavne vďaka Tebe, si ma vždy usmernil na správnu cestu

Teraz si pôjdem kúpiť tú knihu (Čistý kód, či ako sa volá) a pôjdem sa zdokonaľovať v efektivite a prehľadnosti kódu. (Občas sa tu na niečo opýtam

)
Už aj viem, čo by som chcel najbližšie naprogramovať, na začiatok 2 hmotné telesá na ploche a ich vzájomná interakcia vzhľadom na gravitačnú silu.

Samozrejme graficky prevedené.
Hneď sa črtá pre mňa nová vec, ako sa prepnúť do módu, aby som mohol používať celú obrazovku (Full-Screen).