[ Príspevkov: 68 ] 1, 2, 3
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.11.07
Prihlásený: 19.06.18
Príspevky: 97
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Bratislava

Heh, veď som skúšal.
Nastavil som ako public, to nešlo, chcel som nejako vytvoriť referenciu, ale netuším ako :-(

Ja viem, že sa často pýtam, aj na blbosti :?
Ja musím do konca budúceho týždňa tento projekt odovzdať, tak trošku nestíham :loony:

Mohol by si mi načrtnúť ako to spraviť? Ja som to všelijako skúšal meniť aj v súbore Input_Form.Designer.cs ale moc som neuspel.

Toto je zásadná vec, nemám ako užívateľovi dať vedieť o výsledku :cry:

Už sa teším, keď budem mať túto vec za sebou, a budem sa môcť sústrediť nie na to, čo budem programovať, ale na to ako ;)

Díky.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina

Neviem, ako to máš celé riešené, ale najjednoduchšie je urobiť takúto srandu:

form:
Kód:
public class MyForm : Form
{
     public string NejakyTextElementu
     {
           get { return txtBox1.Text; }
           set  { txtBox1.Text = value; }
     }

     public static MyForm Instance { get; private set; }
 
     public MyForm()
     {
          Instance = this;
     }
}

kdeľkovek inde:
Kód:
MyForm.Instance.NejakyTextElementu = "blablabla";


Normálne by som to odporúčal riešiť asi inak, ale keď ti to ponáhľa, toto je asi najrýchlejšie.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.11.07
Prihlásený: 19.06.18
Príspevky: 97
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Bratislava

Ďakujem.

Má to malilinkú chybičku, ak vypíšem do toho poľa medzivýsledok a hneď ráta ďalej. Tak sa nestihne obnoviť ten objekt. Skúšobne som tam dal viacriadkový text, zmenil sa scrollbar, ale text nie je vidieť. Až keď program dopočíta, čo trvá niekedy aj 20 sekúnd, potom sa objaví.
Neviem, ktorý príkaz by zabezpečil, aby sa objekt úplne vykreslil aj s textom.

Dík.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina

Riešiš to asynchrónne alebo synchrónne?

Čo sa týka veľkosti fontu, niečo takéto by malo fungovať:

Kód:
newMatrixText.Font = new Font(newMatrixText.Font.FontFamily, (float)sizeOfFont.Value, newMatrixText.Font.Style);


// upravovať príspevok ti nejde preto, lebo tak je nastavené fórum... Máš len obmedzený čas, počas ktorého to môžeš upraviť.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.11.07
Prihlásený: 19.06.18
Príspevky: 97
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Bratislava

Dík s tým fontom, to je lepšia ako to, čo som našiel na nete.

Na to vykreslenie TextBoxu som použil:
Kód:
Application.DoEvents();

a prekvapujúco to hneď išlo na prvý šup. :)



No a mám asi najsamposlednejšiu vec.
Ak užívateľ nastaví príliš veľkú presnosť výpočtu a zadá veľké čísla, môže sa stať, že program bude rátať aj niekoľko minút.
Existuje nejaký jednoduchý spôsob, ako násilne ukončiť proces?
Ja som dal na 2 miesta v kóde
Kód:
Application.DoEvents();

teraz síce môžem používať prvky formulára, ale neviem ukončiť proces.
Som spravil všetky buttons neaktívne, okrem button "STOP". Ale čo dať do STOP_Click()

To asi nebude také jednoduché.

Ty si mi niečo ohľadne tohoto písal, teda ak si dobre spomínam, ale neviem to nájsť.

Je to jedno, aj keby sa mala ukončiť celá aplikácia, ide len o to, aby taká možnosť bola. Proste aby neostala aplikácia frozen na dlhý čas, bez možnosti ju ukončiť.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina

Ak chceš, aby aplikácia reagovala aj počas výpočtov, potrebuješ to rozdeliť na viac threadov.. Najjednoduchšie je asi použiť triedu BackgroundWorker, tá podporuje aj zrušenie, reportovanie progresu atď. Len pri vypínaní aplikácie nezabudni zrušiť všetku rozrobenú robotu ;)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.11.07
Prihlásený: 19.06.18
Príspevky: 97
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Bratislava

Rozdelenie na thready som nezrealizoval, už som nemal šancu to stihnúť. Ale na druhej strane app je spravená tak, že sú ošetrené všetky možnosti zacyklenia. Pokiaľ tam používateľ vyslovené nezadá obrovské čísla (10-miestne alebo aj 50- a viacmiestne), tak to aplikácia zráta do 1 minúty, pri nastavení najvyššej presnosti, možno 5 minút.
Až po odovzdaní projektu ma napadlo, že stopnutie aplikácie som mohol celkom jednoducho (iba myšlienka je jednoduchá) zrealizovať, pomocou Application.DoEvents(); ak to dám do cyklu, môže používateľ používať ovládacie prvky, t. j. aj tlačidlo "STOP", takže by som v tom cykle mohol ošetriť aj stlačenie tlačidla STOP, musel by som potom síce vymyslieť, ako z tých všetkých "podprogramov" výjsť von, ale dalo by sa to. ;)

Ešte raz by som sa Ti chcel poďakovať za nezištnú pomoc.
Veľmi veľa som sa naučil, hlavne vďaka Tebe, si ma vždy usmernil na správnu cestu :)
Teraz si pôjdem kúpiť tú knihu (Čistý kód, či ako sa volá) a pôjdem sa zdokonaľovať v efektivite a prehľadnosti kódu. (Občas sa tu na niečo opýtam :-))

Už aj viem, čo by som chcel najbližšie naprogramovať, na začiatok 2 hmotné telesá na ploche a ich vzájomná interakcia vzhľadom na gravitačnú silu. :shock: Samozrejme graficky prevedené.
Hneď sa črtá pre mňa nová vec, ako sa prepnúť do módu, aby som mohol používať celú obrazovku (Full-Screen). :-D


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina

Nemáš začo :) Kľudne si potom založ nové témy a poradím, ak budem vedieť ;)
Pri ďalších projektoch už ale odporúčam začať rovno s WPF :P Budúcnosť winforms je prinajlepšom diskutabilná, nehovoriac o rôznych obmedzeniach a blbostiach..


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 68 ] 1, 2, 3


C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako skryt scrollbar v terminaly

v Operačné systémy Unix a Linux

0

302

02.02.2010 23:40

Ivan11114

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako mam skryt moju IP, resp. zmenit

v Sieťové a internetové programy

2

629

15.08.2008 0:23

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako skryť .html napriklad kuma.sk/info

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

252

30.11.2014 19:54

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

3Ds Max rigg - ako skryť bipedove kosti po riggingu

v Grafické programy

0

322

29.03.2011 18:03

FxEngine

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AKo zapojit druhy monitor ?

v Monitory, televízory a projektory

3

157

17.12.2014 22:29

Miso122

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako otvorit port?

v Počítačové hry

1

502

19.03.2010 18:58

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako otvorit rar?

v Operačné systémy Unix a Linux

4

1503

16.01.2009 19:33

webkar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vymazem druhy operačny system ?

v Operačné systémy Microsoft

8

594

02.03.2009 19:22

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pridať druhý harddisk + Linux

v Pevné disky a radiče

4

363

20.06.2011 19:16

gamelaster

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nasilu naformatovat druhy HDD?

v Pevné disky a radiče

8

637

01.05.2009 21:45

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako otvoriť súbor OXPS?

v Ostatné programy

2

667

19.01.2015 20:12

liveman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako otvoriť súbor .organ

v Ostatné programy

4

231

08.12.2012 23:04

MiskoMalco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Druhý 1 TB HDD ako úložisko...

v Úložné zariadenia

9

444

10.06.2011 22:55

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jeden reproduktor hrá hlasnejšie ako druhý

v Zvuk

1

183

15.06.2013 17:43

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako otvoriť HDD bez poškodenia?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Pevné disky a radiče

32

2431

10.02.2007 13:56

Jerry19

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako otvoriť exe v ničom

v Ostatné programy

4

1195

25.06.2008 12:24

Gyrxiur



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF