[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.07
Prihlásený: 18.02.11
Príspevky: 108
Témy: 28 | 28
NapísalOffline : 28.02.2008 12:02 | formular

Vedeli by ste mi poradit s mozno pre vas jednoduchym problemom?

Mam formular, ktory sposobom POST odosle udaje na vyhodnotenie.php.

V tomto subore vyhodnotenie.php je vlastne kontrola zadanych udajov pomocou php. Chcel by som dosiahnut to, aby mi vypisalo doradu, ake chyby nastali pri spracovani formularu. /napr. Nezadali ste meno, pod to Zadali ste zly mail, atd.../. Tento vypis nie je samozrejme problem, ale chcem aby to vypisalo pred formularom a vo formulari nechalo povodne udaje.

Neviem, ako to dosiahnut, kedze po odoslani formularu skoci na druhu stranku vyhodnotenie.php, tak ako sa vrati na formularovu cast, aby si pamatal aj tie chyby?

Priklad je napr. na stranke
Kód:
http://autobazar.hyperinzercia.sk/vraky/pridanie/
A tu ked odoslete nevyplneny formular, vypise pred nim tie chyby.

Dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
NapísalOffline : 28.02.2008 13:29 | formular

pomocou GET v url to prenesies... už som to tu raz písal tuším pri mail formulári, tak pohľadaj...


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 28.02.2008 13:45 | formular

jj cez URL by to nebolo zlé. napr. zistí či je meno dobré:
Kód:
if($_POST['meno']==""){
echo "Zadali ste zlé meno";
}


vracanie na pôvodnú stránku:
Kód:
echo '<a href="form.php?meno='.$_POST["meno"].'&email='.$_POST["email"].'">Naspäť</a>';


a vo form.php bude že ak je nastaven v URL premenná pre údaj tak ho napíše:
Kód:
echo '<input type="text" name="meno" value="'.($_GET["meno"]!="")?$_GET["meno"]:"".'">';
..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
NapísalOffline : 28.02.2008 13:48 | formular

ja len upravim to vracanie na stranku :)

Kód:
$navrat=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
header("location: $navrat?meno=$meno&email=$email&info=$info");


pricom tie premenne už budeš mať skôr v kóde definované, keď to aj budeš kontrolovať, to som zbytočne nepísal :)


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 28.02.2008 13:53 | formular

$_SERVER['REMOTE_ADDR'] je IP klienta nie?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
NapísalOffline : 28.02.2008 13:58 | formular

ano, pomylil som sa :D keby sa dajú editovať prispevky tak opravim...

sorry za zavadzanie menej skúsených (taký so maj ja )

mal oto byť HTTP_REFERER


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.02.2008 21:05 | formular

ešte by sa dalo, že by si si to nasmeroval na rovnakú stránku čiže vyplníš na index.php a aj spracuješ na index.php


 [ Príspevkov: 7 ] 


formular



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Technológia .NET

67

1321

28.06.2013 22:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress kontaktný formulár a objednávkový formulár

v Redakčné systémy

1

184

22.08.2016 10:26

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

594

03.05.2008 19:31

Svolo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FORMULAR

v Ponuka práce

3

1578

30.05.2006 6:51

jakub023

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulár

v Webdesign

6

231

27.03.2013 8:19

Achelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

0

147

24.09.2012 15:35

e-shark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v Ostatné

0

128

08.03.2016 19:23

matej71

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

24

749

08.01.2011 14:55

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v PHP, ASP

1

219

09.07.2012 20:31

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

8

194

28.07.2015 17:55

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

522

21.03.2009 20:46

bloger7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular

v PHP, ASP

4

471

21.09.2008 10:38

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

162

04.04.2015 14:11

erikzet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulár

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

883

27.05.2007 10:00

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

584

03.08.2008 19:27

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

485

17.02.2009 0:50

Blackshadow



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF