[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.03.13
Prihlásený: 25.11.17
Príspevky: 110
Témy: 38 | 38
NapísalOffline : 24.11.2013 15:00 | PHP jednoduchy formular

Zdravim, ucim sa php a mam problem s tymto formularom ,nechce mi vypisat ten text a premenne, co mam zle? Dakujem...
Kód:
<html>
<head>
<title>Zadavanie premennych do formulara</title>
<meta equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
</head>
   <body>
   <?php if(isset($_post['odoslat']))
   {
      printf("Dakujeme ze si sa zaregistroval,tvoje osobne udaje su:\n");
      printf("Meno:%s\n Heslo:%s",$_post['meno'],$_post['heslo']);
      }
   ?>
   <form class="form" method="post">
   <input class="box" type="text" name="meno" value="Zadaj meno...">
   <input class="box" type="password" name="heslo" value="Zadaj heslo...">
   <input class="box" type="submit" name="odoslat" value="odoslat">
   </form>
   </body>
</html>


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP jednoduchy formular

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 24.11.2013 15:12 | PHP jednoduchy formular

Povol si zobrazovanie vsetkych chyb (urcite dokazes vygooglit, ako na to) a chybova hlaska, ktora sa ti zobrazi, ti urcite napovie. (Hint: PHP je case-sensitive.)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.03.13
Prihlásený: 25.11.17
Príspevky: 110
Témy: 38 | 38
Napísal autor témyOffline : 24.11.2013 15:17 | PHP jednoduchy formular

Strcil som tam este toto:
Kód:
<?php

// Turn off all error reporting
error_reporting(0);

// Report simple running errors
error_reporting(E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE);

// Reporting E_NOTICE can be good too (to report uninitialized
// variables or catch variable name misspellings ...)
error_reporting(E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE | E_NOTICE);

// Report all errors except E_NOTICE
// This is the default value set in php.ini
error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);

// Report all PHP errors (see changelog)
error_reporting(E_ALL);

// Report all PHP errors
error_reporting(-1);

// Same as error_reporting(E_ALL);
ini_set('error_reporting', E_ALL);

?>

Ale stale mi neukazuje chyby...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP jednoduchy formular

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 24.11.2013 15:18 | PHP jednoduchy formular

To si musis jedno z toho vybrat, eh :-) error_reporting(E_ALL);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.03.13
Prihlásený: 25.11.17
Príspevky: 110
Témy: 38 | 38
Napísal autor témyOffline : 24.11.2013 15:21 | PHP jednoduchy formular

aha sorry :D,tak nechal som tam len to <?php error_reporting(E_ALL); ?> a furt to neide :(


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP jednoduchy formular

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 24.11.2013 15:25 | PHP jednoduchy formular

Este by som skontroloval, ci v php.ini (ak to mas na localhoste) mas display_errors = 1. Stejne to budes pri dalsom vyvoji potrebovat.
Ale nech uz tolko neokecavame, pozri sa, ako sa vola ta premenna, ktora obsahuje udaje z formulara, a ako ju zapisujes ty (hint: vid hint z mojho prveho prispevku).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.03.13
Prihlásený: 25.11.17
Príspevky: 110
Témy: 38 | 38
Napísal autor témyOffline : 24.11.2013 15:36 | PHP jednoduchy formular

jj taka banalita a som si ju ani nevsimol :roll: vdaka... :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP jednoduchy formular

Registrovaný: 25.11.09
Prihlásený: 14.12.17
Príspevky: 240
Témy: 32 | 32
Bydlisko: LV / Brno
NapísalOffline : 04.12.2013 17:02 | PHP jednoduchy formular

Zdravim, mam formular (index.php), ktory posle subor a 2 textove (ciselne) hodnoty:
Kód:
<form method="post" action="upload.php" enctype="multipart/form-data">
Obrázok: <input name="image" type="file" size="40" />
Suradnica X: <input name="X" type="text" size="10" />
Suradnica Y: <input name="Y" type="text" size="10" />
<
input type="submit" name="Action" value="Upload">
</
form

a upload.php
Kód:
<?php
echo $Action
.",".$image.",".$X.",".$Y."\n<br>";
$info = pathinfo($_FILES['image']['name']);
$ext = $info['extension'];
$newname = $X."_".$Y.$ext; 
$target 
= 'images/'.$newname;
move_uploaded_file( $_FILES['image']['tmp_name'], $target);
...

problem je ze premenne Action,image, X,Y sa do upload.php vobec neposlu (Notice: Undefined variable: image in .../upload.php on line 2 atd.)
Prava mam na 777.

Nastavenie PHP


_________________
i5-6600K, 16GB RAM, R9 380X OC
Xperia Z3 Compact
Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP jednoduchy formular

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 04.12.2013 17:45 | PHP jednoduchy formular

Vstupy z formulára sa posielajú správne a síce v poli globálnej premennej $_POST (kvôli nastaveniu method formulára).
Takže $X = $_POST['X']; atď... a až potom môžeš používať tie tvoje premenné.


_________________
always is always wrong
Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP jednoduchy formular

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 04.12.2013 22:06 | PHP jednoduchy formular

Neuc sa zo sto rokov starych materialov. (A killer ma samozrejme pravdu.)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP jednoduchy formular

Registrovaný: 25.11.09
Prihlásený: 14.12.17
Príspevky: 240
Témy: 32 | 32
Bydlisko: LV / Brno
NapísalOffline : 05.12.2013 20:43 | PHP jednoduchy formular

ok diky :)


_________________
i5-6600K, 16GB RAM, R9 380X OC
Xperia Z3 Compact
 [ Príspevkov: 11 ] 


PHP jednoduchy formular



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php formular

v PHP, ASP

19

1305

26.10.2008 15:35

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php formular

v PHP, ASP

13

499

20.11.2008 20:13

tommy70777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP formular

v PHP, ASP

8

515

09.10.2008 14:46

BBUlet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár - PHP výstup

v PHP, ASP

7

611

04.10.2007 13:04

imcold

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP kontaktny formular a diakritika

v PHP, ASP

2

134

09.03.2015 20:43

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP formulár na vlastnom servery

v PHP, ASP

5

230

25.12.2010 19:16

TommyHot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php kontaktny formular- sprava o odoslani

v PHP, ASP

2

293

18.02.2013 20:03

martina833

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunkčný formulár keď includnem header.inc.php

v PHP, ASP

4

257

10.08.2011 15:24

kapo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Technológia .NET

67

1193

28.06.2013 22:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress kontaktný formulár a objednávkový formulár

v Redakčné systémy

1

137

22.08.2016 10:26

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jednoduchy UPDATE

v Databázy

11

444

20.05.2010 14:56

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jednoduchy web

v Ponuka práce

1

342

10.10.2015 17:22

haffen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jednoduchý zoznam

v HTML, XHTML, XML, CSS

12

450

19.06.2010 13:20

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jednoduchý RS

v Redakčné systémy

5

355

18.07.2016 11:04

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jednoduchy Search

v PHP, ASP

6

475

10.05.2009 13:29

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jednoduchy login

v Ostatné

7

224

05.09.2013 14:03

vama



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF