[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
NapísalOffline : 16.10.2009 21:32 | výpis z DB

ahoj ..neviem či to mám napísať sem alebo inde ale mám taký menší problém že vložím do tabulky v db ..ale nevipíše mi nič ..neviem či to je chyba v skripte tak ho prikladám ....thx
skuska2.php <-uloženie záznamu
Kód:
<?php
require_once("mysql.php");

$sql = mysql_query("INSERT INTO tabulka(nazov,cesta)  VALUES('nazov','cesta')");

if($sql){
   echo "Záznam bol úspešne vložený do databázy!";
} else {
   echo "Záznam sa nepodarilo vložiť do databázy!";
}

mysql_close();

?>
<form action="s.php" method="post">
<fieldset><legend>Ulož záznam</legend>
<input name="nazov" type="text" /><br />
<input name="cesta" type="text" /><br />
<input type="submit" value="Ulož záznam" /><br />
</fieldset></form>

s.php <-vloženie záznamu
Kód:
<?php
require_once("mysql.php");

// toto je len ukážka; v ďalších dieloch bude vysvetlené niečo o bezpečnosti, resp. o ošetrovaní vstupných dát
$nazov = $_POST['nazov'];
$cesta = $_POST['cesta'];

$sql = mysql_query("INSERT INTO tabulka(nazov,cesta)  VALUES('$nazov','$cesta')");

if($sql){
   echo "Záznam bol úspešne vložený do databázy!";
} else {
   echo "Záznam sa nepodarilo bložiť do databázy!";
}

mysql_close();

?>

vypis_tabulky.php
Kód:
<?php
require_once("mysql.php");

$sql = mysql_query("SELECT * FROM clanky");

$data = mysql_fetch_array($sql);



while ($data = mysql_fetch_array($sql, MYSQL_ASSOC)){

$nazov = $data["nazov"];

$cesta = $data["cesta"];

echo "nazov: $nazov | cesta: $cesta<br />n";

}

?>

iba čistá stranka


Offline

Užívateľ
Užívateľ
výpis z DB

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 16.10.2009 21:35 | výpis z DB

obsah mysql.php ? obsah mysql_error() ?


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 16.10.2009 21:38 | výpis z DB

mysql.php
Kód:
<?php
    define("SERVER","mysql.webovka.eu");

  define("LOGIN","moj_login");

  define("PASS","heslo");

  define("DATABASE","databaza moja");

 

  $dbc = mysql_connect(SERVER,LOGIN,PASS) or die('Pripojenie k serveru
  zlyhalo!');

  mysql_select_db(DATABASE) or die('Nepodarilo sa označiť databázovú tabuľku!');


?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
výpis z DB

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 16.10.2009 21:42 | výpis z DB

myslim, ze do mysql_select_db musis dat aj $dbc, pozri si php.net
neviem uz ani, ja to nepouzivam.. pouzivam

mysql_query("USE db_name");


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 16.10.2009 21:50 | výpis z DB

ok už som našiel chybu ale aj tak dik za snahu ...
chyba bola tu
Kód:
$sql = mysql_query("INSERT INTO tabulka(nazov,cesta)  VALUES('$nazov','$cesta')");

malo to byt
Kód:
$sql = mysql_query("INSERT INTO clanky(nazov,cesta)  VALUES('$nazov','$cesta')");


 [ Príspevkov: 5 ] 


výpis z DB



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis

v PHP, ASP

13

661

26.06.2008 10:53

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rozdvojený výpis?

v PHP, ASP

4

129

21.06.2014 9:16

MasterMatoSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

percentualny vypis

v PHP, ASP

4

283

23.05.2010 21:53

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stromový výpis

v Sieťové a internetové programy

0

227

19.02.2008 15:29

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis php

v PHP, ASP

11

347

14.04.2011 15:58

w3r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis dni

v PHP, ASP

6

503

19.11.2010 13:30

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis mailov

v Ostatné

3

260

27.08.2010 15:51

1987123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis zložky

v PHP, ASP

6

264

30.05.2012 20:04

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis zariadení

v Operačné systémy Microsoft

14

180

17.02.2016 21:06

bobino38

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis adresara

v PHP, ASP

3

359

16.12.2009 22:25

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis adresárov

v PHP, ASP

11

390

14.05.2008 21:52

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL vypis

v Databázy

1

101

07.01.2014 15:34

kudzo3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradeny vypis

v PHP, ASP

1

154

02.05.2012 7:09

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis z mysql

v PHP, ASP

13

934

09.12.2009 19:40

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis dmp subor

v Operačné systémy Microsoft

1

1158

04.12.2009 16:56

mmichalll

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis zdrojoveho kodu

v PHP, ASP

7

470

29.04.2009 22:17

BBUlet



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF