[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
NapísalOffline : 30.05.2012 19:25 | Výpis zložky

Ahojte. Mám funkčný kód:
Kód:
<body>
<a href="../index.php"><input type="button" value="Späť" /><a>
<?php
$subory = scandir("zalohy");
foreach( $subory as $subor ){?>
<a href="zalohy/<?php echo $subor;?>"><?php echo $subor?><a><br>
<?php }?>
</body>

Mám s ním len taký kozmetický problém a síce, že nad výpisom súborov sú v dvoch riadkoch bodky...viď obrázokVýpis zložky Dajú sa nejak odstrániť? Resp upraviť aby to neboli bodky, ale text prípadne tlačidlá?
Ďakujem.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 30.05.2012 19:38 | Výpis zložky

if ( $subor == "." || $subor == ".." ) continue;


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 30.05.2012 19:40 | Výpis zložky

Ďakujem, práve mi kamarát poradil toto: $subory = array_diff(scandir("zalohy"), array('..', '.')); a tiež to funguje bez problémov ak by to aj niekto iný potreboval.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Výpis zložky

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 30.05.2012 19:41 | Výpis zložky

Trochu by som upravil celý ten tvoj kód (PHP)
Kód:
<?php
$dir = "zalohy";
$subory = array_diff(scandir($dir), array('..', '.'));
foreach( $subory as $subor ){
   echo "<a href=\"".$dir."/".$subor."\">".$subor."<a><br />";
}
?>


Keby si prejavil trochu samostatnosti, nájdeš všetko potrebné v dokumentácií.


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 30.05.2012 19:45 | Výpis zložky

Aký tam je rozdiel oproti tomu, že zložka je uložená v premennej? Ako v kóde vidím rozdiel, ale v praxi nie, tak preto sa pýtam.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Výpis zložky

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 30.05.2012 19:49 | Výpis zložky

Asi taký, že takto je to jednoduchšie a zložku na výpis nastavuješ na jednom mieste - je dobré naučiť sa robiť tieto veci prehľadné, aby si v budúcnosti nemusel tráviť hromadu času úpravou do takejto nejakej podoby (môžeš mi veriť, viem o čom hovorím) - teraz je to nič, upravíš dve slová v celom kóde, no ak budeš mať kód na pár desiatok/stoviek riadkov, je fajn mať niekde na začiatku všetky tieto "globálne" premenné dostupné. Prípadne, ak by si to chcel v budúcnosti riešiť s formulárom a $_POST/$_GET premennými, nech nemusíš zas všetko prepisovať.
Výsledok je ale rovnaký.


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 30.05.2012 20:04 | Výpis zložky

Chápem. A ďakujem.

// pridané po 12 minútach od posledného príspevku

Ešte otázka kvôli ktorej nechcem novú tému vytvoriť a je tak trochu mimo misu. Mám takmer celé stránku kde používam php. V nej je ale aj pár podstránok, kde ho nepoužívam(niekedy možno budem,ale zatiaľ neplánujem). Aplatí sa mi použiť koncovku *.html, alebo mám dať radšej *.php? Resp v akomkoľvek prípade, nie je lepšie použiť *.php namiesto html? V podstate nikdy neviem či neskor neimplementujem volačo z php. Stratím nejakú výhodu(okrem okamžitého náhľadu stránky ak nemám napr apache, ktorý samozrejme mám)?


 [ Príspevkov: 7 ] 


Výpis zložky



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie zlozky

v Operačné systémy Microsoft

2

169

13.01.2012 20:16

Kleno

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

naformatovanie zložky

v Ostatné programy

5

291

31.01.2010 15:21

citizen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mod_rewrite zlozky

v Ostatné

7

468

13.06.2008 23:49

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ikony, zložky

v Operačné systémy Microsoft

2

277

31.01.2011 7:49

wervolf

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zablokovanie zložky

v Operačné systémy Microsoft

3

355

16.02.2009 16:18

shark777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zaheslovanie zlozky

v Bezpečnosť a firewally

0

830

20.04.2008 17:26

maugggly

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zložky v USB

v Ostatné zariadenia

9

198

19.05.2013 17:10

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zabranenie kopirovania zlozky

v Operačné systémy Microsoft

1

174

07.06.2010 20:02

Jeffo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zložky operačných systémov

v Operačné systémy Microsoft

5

277

19.04.2008 17:40

mikimr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlozky, subory, okna

v Operačné systémy Microsoft

5

294

01.02.2008 15:51

Gyrxiur

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvláštne zložky - WinXP

v Operačné systémy Microsoft

6

185

04.10.2011 18:42

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premenovanie zložky (Vista)

v Operačné systémy Microsoft

0

202

19.08.2011 16:21

thebastard

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presmerovanie imaginarnej zlozky

v Ostatné

7

449

28.03.2009 14:57

Exodus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmenenie admin zlozky

v Redakčné systémy

13

440

03.02.2007 19:56

gentoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s typom zložky

v Operačné systémy Microsoft

5

503

14.01.2006 19:50

XPM

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zamknutie zložky v PC

v Ostatné

1

910

22.03.2010 12:37

palooo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF