[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 18.11.2010 23:15 | Vypis dni

Caute,
mam mensi problem,potrebujem zistit celkovy pocet dni kolko uz ubehlo,nieco ako je date("U") ale ja to potrebujem nie v sekundach ale v dnoch.

Idem robit pristup na stranku,ktory bude mozny napr na 30 dni.Cize uzivatel si vyberie na kolko dni chce pristup a na zaklade toho prikazu ktory potrebujem mi bude overovat ci neprevrsil ten cas.

Ak mate nejake ine napady tak budem rad :) .

Snad som to napisal zrozumitelne :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypis dni

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 19.11.2010 1:36 | Vypis dni

no ak to vies vypisat v sekundach, tak si to prepocitaj na dni, cize pocet sekund/(60 sekund * 60 minut * 24 hodin) --> pocet sekund/den

vyzerat by to mohlo takto nejako:
Kód:
$sekundy=date("U"); //pocet sekund, (pokial je ta funkcia date spravna :) )
$dni=$sekundy/(60*60*24);
echo "$dni";


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypis dni

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 19.11.2010 9:00 | Vypis dni

nóó, ja by som to robil inak

v okamihu ked si vyberie, na kolko dni chce vstup, ulozis aktualny timestamp a pripocitas k nemu ten pocet dni. napriklad 30 dni, tak pripocitas 30*24*60*60

nasledne pri vstupoch iba porovnavas ulozeny timestamp s aktualnym.


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 19.11.2010 9:27 | Vypis dni

emer píše:
nóó, ja by som to robil inak

v okamihu ked si vyberie, na kolko dni chce vstup, ulozis aktualny timestamp a pripocitas k nemu ten pocet dni. napriklad 30 dni, tak pripocitas 30*24*60*60

nasledne pri vstupoch iba porovnavas ulozeny timestamp s aktualnym.

tvoje riesenie sa mi paci,povodne som to aj tak chcel robit,ale nemam v tejto oblasti take znalosti,napises mi v skratne zdrojak toho?...bude to fungovat aj ked napr. vyberie 180 dni? a bude to brat do uvahy, ze niektore mesiace maju 30dni a druhe zasa 31? atd....

// pridané po 3 minútach od posledného príspevku

venom2 píše:
no ak to vies vypisat v sekundach, tak si to prepocitaj na dni, cize pocet sekund/(60 sekund * 60 minut * 24 hodin) --> pocet sekund/den

vyzerat by to mohlo takto nejako:
Kód:
$sekundy=date("U"); //pocet sekund, (pokial je ta funkcia date spravna :) )
$dni=$sekundy/(60*60*24);
echo "$dni";

dakujem za napad,ale toto riesenie mi nesedi,pretoze som chcel potom pre uzivatela vypisat,ze kolko dni este mu zostava,v tom potom vznika problem s vypisom,lebo vznikaju cisla s desatinymi miestami a to mi zrovna nevhovuje...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypis dni

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 19.11.2010 11:50 | Vypis dni

no ved ty pripocitavas dni, takze ti moze byt jedno, ze ktory mesiac ma kolko dni. keby si pripocitaval mesiace tak je to o inom, trebalo by zrejme ine riesenie (neviem presne, neriesil som to nikdy)

a aku znalost potrebujes? pozri si funkciu time()... operatory + a < isto poznas (zakladna skola)

// pridané po 35 sekundách od posledného príspevku

co sa tyka poctu dni, je to uplne jedno :) ked chces tych 80 tak das 180*24*60*60


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 19.11.2010 13:13 | Vypis dni

emer,dakujem za vysvetlenie...
tu funkciu som si pozeral aj date() a moc mi to nedalo...nemohol by si mi sem hodit kratky zapis toho?
diky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypis dni

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 19.11.2010 13:30 | Vypis dni

180, nie 80 (oprava)

sak ulozis

Kód:
$vstupdo = time()+180*24*60*60


a pri vstupe kontrolujes

Kód:
if($vstupdo > time()) echo 'mozes vstupit';


_________________
Sorry za prelkepy
 [ Príspevkov: 7 ] 


Vypis dni



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DATE + dni

v PHP, ASP

6

552

30.11.2009 20:41

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dátum - pracovné dni

v PHP, ASP

5

439

09.10.2008 17:35

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tcom, problemy posledne dni

v Poskytovatelia internetu

15

1878

27.03.2008 9:33

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odčítanie dní od dátumu

v PHP, ASP

16

1104

30.01.2009 0:15

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vratenie tovaru do 14 dni

v Obchody, reklamácie a právo

6

2524

10.11.2008 18:30

Gyrxiur

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aktivujte windows do 30 dní...

v Operačné systémy Microsoft

9

341

17.07.2009 0:56

yterbium

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vymazanie zaznamov starsich ako 30 dni

v Databázy

10

246

15.01.2015 11:02

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Medzinárodné letecké dni SIAF 2014 - Sliač

v Akcie, zrazy, festivaly, koncerty

0

140

24.08.2014 16:14

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Medzinárodné letecké dni SIAF 2017 - Sliač

v Akcie, zrazy, festivaly, koncerty

18

616

29.08.2017 12:15

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

World of Warships 30 dní premium

v Predám

0

78

18.01.2017 19:23

adi3das

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Medzinárodné letecké dni SIAF 2016 - Sliač

v Akcie, zrazy, festivaly, koncerty

15

556

01.09.2016 19:44

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Medzinárodné letecké dni SIAF 2013 - Sliač

v Akcie, zrazy, festivaly, koncerty

8

437

01.09.2013 21:22

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Alza - reklamacia viac ako 30 dni

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Obchody, reklamácie a právo

55

11841

28.02.2012 21:50

lopki2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Intel Core2Duo E7300 za 10 dní!

v Novinky

3

345

31.07.2008 21:01

Mir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Medzinárodné letecké dni SIAF 2012 - Sliač

v Akcie, zrazy, festivaly, koncerty

11

898

29.08.2012 12:23

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows Vista: 120 dní bez aktivácie

v Novinky

3

308

05.02.2007 23:29

Shit



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF