[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 02.10.2008 16:00 | odčítanie dní od dátumu

Dá sa pomocou php pracovať s dátumom? ....Myslím tak, že či sa dá od napr. dnešného dátumu (2.10.2008) odčítať 1 deň... prípadne 2 dni a výsledok by bol 30.9.2008....ďakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 02.10.2008 16:16 | odčítanie dní od dátumu

jasne ze da
Kód:
$datum = Date('Y-m-d', time()-1*1*24*60*60);
echo $datum;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 02.10.2008 16:24 | odčítanie dní od dátumu

OK :) THX ......


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 02.10.2008 17:32 | odčítanie dní od dátumu

a odčítať dátum od dátumu?...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 02.10.2008 17:45 | odčítanie dní od dátumu

jasne ze da sak Datum - iny datum nie? :lol:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 02.10.2008 17:50 | odčítanie dní od dátumu

ok... a nejaký príklad? .... no lebo toto nefunguje ...
Kód:
echo "5.2.1990" - "1.1.1990";


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odčítanie dní od dátumu

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 02.10.2008 18:11 | odčítanie dní od dátumu

to ako chceš odčítavať dátum od dátumu? aký výsledok ti ma vrátiť 5.2.1990 - 1.1.1990 ?

edit : ty chceš akože dostať, koľko dní je medzi tým rozdiel?

Kód:
<?php
$cas = mktime(0, 0, 0, 2, 5, 1990) - mktime(0, 0, 0, 1, 1, 1990);
echo "od 1.1.1990 po 5.2.1990 prešlo ".date("z", $cas)."dní";
?>


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 02.10.2008 18:28 | odčítanie dní od dátumu

m4r14n
ani ja som momentalnwe nepochopil ty chces odcitavat uz pevne nastaveny datum abo ti ho to ma zistit akoze aky jr aktualny?:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 02.10.2008 19:11 | odčítanie dní od dátumu

Sry že som sa zle vyjadril.... Áno počet dní medzi jedným a druhým dátumom...

V to code co napísal emer je problém v tom že keď zadám napr. toto mi vráti hodnotu 31...
Kód:
$cas = mktime(0, 0, 0, 10, 15, 2008) - mktime(0, 0, 0, 9, 15, 2007);
echo date("z", $cas);


btw.. dadmtb, keď si nepochopil mojej otázke, tak čo si myslel tým dátum odčítať od iného dátumu?...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odčítanie dní od dátumu

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 02.10.2008 19:39 | odčítanie dní od dátumu

tak si sprav z toho funkciu, ktorá ti bude rozlišovať 30 a 31 dňové mesiace


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 02.10.2008 19:43 | odčítanie dní od dátumu

myslím že by to malo byť tak niečo okolo 356 + tých 31 čo my vrátil...

30 a 31 dňové mesiace?... myslím že to robí dobre... iba tie roky


Naposledy upravil m4r14n dňa 02.10.2008 19:45, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 02.10.2008 19:45 | odčítanie dní od dátumu

a naco presne to chces pouzit???mozno sa to da aj inym riesenim vyhodnejsim :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 02.10.2008 19:46 | odčítanie dní od dátumu

takze este raz pre emera (ss) a teba ja somm sa pytal cisto ze akym sposobom chces mat dane veliciny ja som pochopil co chces ale moja otazka bola ze ci chces odcitaval uz udane udaje ako si ty napisal ze rovno echo "datum " abo to chces ze napr Date abo mktime abo chces neviem ci ste ma pochopili a ak nie aj tak dobre :lol:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 02.10.2008 19:59 | odčítanie dní od dátumu

no myslel som že to bude v tom : date("z", $cas);... tak som z php.net skúšal iné možnosti a napr. toto
Kód:
$cas = mktime(0, 0, 0, 10, 15, 2008) - mktime(0, 0, 0, 10, 15, 2007);
echo date("U", $cas);

mi vráti hodnotu sekúnd... to si už viem ďalej upraviť na dni..ale thx za ten kód a za snahu ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odčítanie dní od dátumu

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 02.10.2008 20:07 | odčítanie dní od dátumu

m4r14n píše:
myslím že by to malo byť tak niečo okolo 356 + tých 31 čo my vrátil...

30 a 31 dňové mesiace?... myslím že to robí dobre... iba tie roky


sorry, zle som si objasnil problem :D

tu som ti napísal krátku funkciu
Kód:
function pocet_dni($od, $po, $rozdelovac){ //vkladáme dátum vo formáte dd mm rrrr, a ako hodnotu  premennej $rozdelovac, dávame znak, ktorý oddeluje dni, mesiace a roky
   $od = explode($rozdelovac, $od);
   $po = explode($rozdelovac, $po);
   $cas_od = mktime(0, 0, 0, $od[1], $od[0], $od[2]);
   $cas_po = mktime(0, 0, 0, $po[1], $po[0], $po[2]);
   return date("z", $cas_po - $cas_od) + ($po[2]-$od[2])*365;
}
echo pocet_dni("15.9.2007", "15.10.2008", ".");


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 02.10.2008 20:28 | odčítanie dní od dátumu

nj... aj takto by sa to dalo... akurat by som zmenil $cas_po - $cas_od na $cas_od - $cas_po..ale s tym date("U", $cas); / 86400 (ako som pisal hore) sa mi to zda kratsie ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odčítanie dní od dátumu

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 1227
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 30.01.2009 0:15 | odčítanie dní od dátumu

a da sa to aj nejako takto?

Kód:
$datum = date("H:i:s d-m-Y");
// - taham z db datum
$datum_old = $a['id'];

$rozdiel = $datum - $datum_old;


?? :) - bez casu, len kolko dni ...
alebo ako prevediem format mojho datumu na tie ktore tu boli riesene pred tym? dakujem


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
 [ Príspevkov: 17 ] 


odčítanie dní od dátumu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ODČÍTANIE KREDITU

v PHP, ASP

8

294

28.03.2009 12:33

xdom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Format datumu

v PHP, ASP

9

389

09.03.2010 16:46

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formát dátumu

v PHP, ASP

8

313

15.01.2009 15:48

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena datumu

v Databázy

3

135

16.08.2013 14:47

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena formátu dátumu

v PHP, ASP

12

383

30.01.2010 8:28

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie podla datumu

v PHP, ASP

29

772

24.11.2007 18:19

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie vcerajsieho datumu

v PHP, ASP

15

668

12.05.2007 21:09

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DATE + dni

v PHP, ASP

6

552

30.11.2009 20:41

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis dni

v PHP, ASP

6

499

19.11.2010 13:30

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prirátanie roku k datumu

v PHP, ASP

1

129

30.07.2014 9:36

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie datumu v ASP

v PHP, ASP

5

602

03.08.2006 11:30

Ray

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitanie od urciteho datumu

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

343

16.10.2009 15:49

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos datumu do TimeStamp

v PHP, ASP

4

272

01.06.2008 10:17

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dátum - pracovné dni

v PHP, ASP

5

439

09.10.2008 17:35

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena datumu ulozenia subora. ALE!

v Ostatné programy

10

297

12.05.2010 19:12

vama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmeny systémového času a dátumu

v AMD čipové sady

7

977

08.04.2010 14:26

server3



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF