[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 04.12.07
Prihlásený: 05.11.15
Príspevky: 347
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Internet
NapísalOffline : 10.07.2008 8:48 | Strankovanie podla prvych pismen

takze, ten redakvný system vam uz nemuim predstavovat.
Chystam vecsi projekt ( recenzie hier, dvd filmov a pod) a nezaobide sa to s php.
S php som lama, aj tento redakcny system som urobil s kamosom.
No a teraz otazka:
V SQL mam tabulku do ktorej sa uchovavaju data. Chcem aby v nej boli recenzie od A po Z. A ja chcem ze ked napisem recenziu na pismeno B, ze automaticky to ulozi do stranky RECENZIE-B. Dufam ze chapete co chcem.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 10.07.2008 9:11 | Strankovanie podla prvych pismen

pa3ck píše:
takze, ten redakvný system vam uz nemuim predstavovat.
Chystam vecsi projekt ( recenzie hier, dvd filmov a pod) a nezaobide sa to s php.
S php som lama, aj tento redakcny system som urobil s kamosom.
No a teraz otazka:
V SQL mam tabulku do ktorej sa uchovavaju data. Chcem aby v nej boli recenzie od A po Z. A ja chcem ze ked napisem recenziu na pismeno B, ze automaticky to ulozi do stranky RECENZIE-B. Dufam ze chapete co chcem.


Ja by som ti odporučil nespúšťať väčšie projekty, pokiaľ nebudeš dobrý v php a poriadne si nenaštuduješ hlavne bezpečnosť.
A odpoveď na tvoju otázku by mohla asi znieť (ak som správne pochopil)
Kód:
SELECT * FROM recenzie WHERE LEFT(nazov,1) = 'B'


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 04.12.07
Prihlásený: 05.11.15
Príspevky: 347
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Internet
Napísal autor témyOffline : 10.07.2008 9:16 | Strankovanie podla prvych pismen

mam blbu otazku, co znamena ta 1 v zatvorke ?
lebo NAZOV asi bude stlpec v sql, kde je nadpis tych recenzii


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 10.07.2008 9:20 | Strankovanie podla prvych pismen

kde prvy znak zlava´je B

LEFT(str,len)

Returns the leftmost len characters from the string str, or NULL if any argument is NULL.

mysql> SELECT LEFT('foobarbar', 5);
-> 'fooba'

(http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ ... ction_left)


Naposledy upravil jaji dňa 10.07.2008 9:24, celkovo upravené 1

_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 04.12.07
Prihlásený: 05.11.15
Príspevky: 347
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Internet
Napísal autor témyOffline : 10.07.2008 9:24 | Strankovanie podla prvych pismen

to znamena ze mam nechat asi , ale mam tam tri novinky, zacinajuce na g,d,f .... oznacim na pismeno G a sa mi nezobrazi ziadna novinka :(


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 10.07.2008 9:40 | Strankovanie podla prvych pismen

Musíš dávať pozor, v akom poradí dávaš WHERE a ORDER BY

Kód:
 "SELECT * FROM aktuality WHERE LEFT(nadpis,1) = 'B' ORDER by nadpis ";


Naposledy upravil rooobertek dňa 10.07.2008 9:43, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 04.12.07
Prihlásený: 05.11.15
Príspevky: 347
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Internet
Napísal autor témyOffline : 10.07.2008 9:43 | Strankovanie podla prvych pismen

jeej, dik dalsi problem vyrieseny !!!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 04.12.07
Prihlásený: 05.11.15
Príspevky: 347
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Internet
Napísal autor témyOffline : 10.07.2008 17:14 | Strankovanie podla prvych pismen

no mam s tym mensi problem .... ked dam

Kód:
FROM aktuality WHERE LEFT(nadpis,1) = 'B'


zobrazia sa mi vsetky novinky s pismenom B

ale ked chcem 0-9 ako to mam zapisat ... ?

skusal som

Kód:
FROM aktuality WHERE LEFT(nazov,1) = '0'.'1'.'2'.'3'.'4'.'5'.'6'.'7'.'8'.'9'
a mi vypise chybu.

Dik za odpoved


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 10.07.2008 17:30 | Strankovanie podla prvych pismen

mozno trepnem kravinu, ale co tak tam dat za = pole, v ktorom budu cisla??

tak by to neslo??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 10.07.2008 17:51 | Strankovanie podla prvych pismen

pouzi
between 0 and 9


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 04.12.07
Prihlásený: 05.11.15
Príspevky: 347
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Internet
Napísal autor témyOffline : 10.07.2008 19:35 | Strankovanie podla prvych pismen

som dal namiesto 'B' 'between 0 and 9' a nejako mi nevipisuje ziadne novinky

alebo by sa nedalo ze budu na tejto stranke vsetky znaky okrem a-z ....

proste bud jedno alebo druhe chcem


Naposledy upravil pa3ck dňa 10.07.2008 20:04, celkovo upravené 1

Offline

Správca fóra
Správca fóra
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.07.2008 20:04 | Strankovanie podla prvych pismen

Kód:
SELECT * FROM aktuality WHERE LEFT(nadpis,1) BETWEEN 0 AND 9 ORDER BY nadpis


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 04.12.07
Prihlásený: 05.11.15
Príspevky: 347
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Internet
Napísal autor témyOffline : 10.07.2008 20:08 | Strankovanie podla prvych pismen

hm ... vypise vsetky novinky, aj zacinajuce sa na A, .... :(


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.07.2008 20:12 | Strankovanie podla prvych pismen

skus to teda s jednoduchymi uvodzovkami
Kód:
SELECT * FROM aktuality WHERE LEFT(nadpis,1) BETWEEN '0' AND '9' ORDER BY nadpis


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 10.07.2008 20:15 | Strankovanie podla prvych pismen

trochu si nastuduj zaklady SQL. vsetko je v prehladnych manualoch. Daj tomu par desiatok minut a nebudes musiet vypisovat taketo otazky. Radi ti pomozme so slozitejsimi prikazmi, ale to co tu riesis su naozaj elementarne veci. Ak si lenivy vyhladat manual, tak sa na programovanie vykasli.
sorry za OT


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Strankovanie podla prvych pismen

Registrovaný: 04.12.07
Prihlásený: 05.11.15
Príspevky: 347
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Internet
Napísal autor témyOffline : 10.07.2008 20:15 | Strankovanie podla prvych pismen

ok, dik ..... pravdepodobne uz s tym asi nebudme mat problem, v tych recenzioch budem kategorie 0-9 - z, to uz zvladnem .... asi mozte :lock


 [ Príspevkov: 16 ] 


Strankovanie podla prvych pismen



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber prvych 30 pismen alebo 10 slov

v PHP, ASP

6

533

02.11.2012 14:20

hackerwoody

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WiMAX je sklamaním, podľa jedného z prvých poskytovateľ

v Novinky

1

251

24.03.2008 21:49

Stvanec

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Podľa prvých testov R600 poráža G80 len mierne

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Novinky

45

1259

01.05.2007 22:55

Shit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradiť témy podľa čísla a aj písmen

v Redakčné systémy

2

316

16.01.2007 19:46

Leachim

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie

v PHP, ASP

7

307

24.07.2011 12:44

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WIN7-usporiadanie podla typu a zaroven podla datumu

v Operačné systémy Microsoft

1

338

10.10.2011 17:16

Logik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis prvych troch riadkov

v Databázy

4

617

30.06.2009 14:58

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sťahuje sa mi len prvých 320MB

v Ostatné programy

3

123

18.10.2013 22:53

Mandy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strata prvych pingov medzi dvomi subnetmi

v Operačné systémy Microsoft

0

552

25.05.2011 20:45

darkport

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Horšie taktovanie prvých revízií Ivy Bridge potvrdené

v Novinky

12

510

12.04.2012 20:54

Eddward

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Lacnejší plastový iPhone na prvých detailných fotografiách

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3, 4 ]

v Novinky

105

1605

10.09.2013 22:05

Peterson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstranenie prvych 14.tich cisel stran vo worde

v Ostatné programy

2

729

13.08.2008 20:47

vybris

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Telefónica O2 Slovakia má prvých záujemcov o svoje služ

v Novinky

11

755

25.12.2006 23:43

Tom@S

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

438

09.01.2009 12:47

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie

v PHP, ASP

7

341

03.05.2008 11:24

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stránkovanie

v PHP, ASP

12

819

01.10.2009 18:08

dessert



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF