[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.08.08
Prihlásený: 07.01.16
Príspevky: 30
Témy: 13 | 13
Vek: 32

Ahojte,
Mam nasledovny problem:

majme premennu $text = 'Bla bla toto je testovacia veta 1234567890 qwertyuiop';

ako docielim aby sa pri vypise echo $text; vypisalo len prvych 30 pismen z toho retazca?

Skusal som substr ale kedze pracujem s UTF-8 kazdy znak kodujem dvoma bajtmi niekedy to robi paseku. Existuju nejake ine metody ako substr ktore pracuju aj s utf-8?

// pridané po 4 minútach od posledného príspevku

OK solved nasiel som mb_substr($text,0,30,"UTF8") funguje to fajn ale co keby som chcel vypisat napriklad prvych 10 slov a nie 30 znakov ? :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vyber prvych 30 pismen alebo 10 slov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.11.2012 5:15 | Vyber prvych 30 pismen alebo 10 slov

Priama funkcia tusim na to neexistuje, ale mozes skusit najst poziciu 10. medzery v texte a podla toho vratit cast retazca, pripadne pouzit explode alebo regularny vyraz. Pri prvych dvoch sposoboch moze byt vystup chybny, ak je medzi slovami nieco ine ako len jedna medzera.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.08.08
Prihlásený: 07.01.16
Príspevky: 30
Témy: 13 | 13
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 02.11.2012 9:02 | Vyber prvych 30 pismen alebo 10 slov

Použil som niečo ako:

Kód:
$tmp = explode(" ", $text);
$text = ""; // reset

for($i=0;$i<10;$i++){
   $text = $text . $tmp[$i] . " ";
}


Vyzerá že to funguje spolahlivo...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.11.12
Prihlásený: 25.12.14
Príspevky: 40
Témy: 13 | 13

dá sa to aj zo substr

tu je syntax substr:
substr(string,start,length)


našiel som to na w3schools takže dá sa to nastaviť aj v substr

// ---

Takže príklad:

substr($text, 0, 10);

$text - definícia textu
0 - od akého znaku začínaš takže od začiatku
10 - koľko znakov chceš, aby ti ukazalo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.08.08
Prihlásený: 07.01.16
Príspevky: 30
Témy: 13 | 13
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 02.11.2012 13:37 | Vyber prvych 30 pismen alebo 10 slov

no len pisal som ze substring nieje kompatibilny s UTF8... vyhadzuje to pri vypise nezmyselne znaky...
existuje ale nahrada mb_substr($text,0,30,"UTF8"); Ako som pisal vyssie.....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.11.12
Prihlásený: 25.12.14
Príspevky: 40
Témy: 13 | 13

mb_substr nepoznám ani neviem čo je to už dosť dlho robím v PHP ono si musíš v tom kóde definovať to kódovanie alebo ako to nazvať lebo keď tak nespravíš, tak ti tie znaky nebude ukazovať. máš skype? alebo nejaký kontakt mohol by som ti pomôcť to spraviť (neviem dobre vysvetľovať :D)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.08.08
Prihlásený: 07.01.16
Príspevky: 30
Témy: 13 | 13
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 02.11.2012 14:20 | Vyber prvych 30 pismen alebo 10 slov

Uz to mam vyriesene ale dik za ochotu :D


 [ Príspevkov: 7 ] 


Vyber prvych 30 pismen alebo 10 slov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie podla prvych pismen

v PHP, ASP

15

836

10.07.2008 20:15

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C scitavanie slov riadkov a pismen

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

641

29.11.2008 18:40

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ASEMBLER:Určte počet slov obsahujúcich reťazec ASM alebo asm

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

1086

25.03.2011 10:07

dury26

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis prvych troch riadkov

v Databázy

4

617

30.06.2009 14:58

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strata prvych pingov medzi dvomi subnetmi

v Operačné systémy Microsoft

0

552

25.05.2011 20:45

darkport

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sťahuje sa mi len prvých 320MB

v Ostatné programy

3

123

18.10.2013 22:53

Mandy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výber Hdd SATA alebo ATA

v Úložné zariadenia

1

182

17.11.2010 20:18

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výber medzi Lenovo alebo Acer

v Notebooky a netbooky

8

313

19.10.2012 14:10

snapshot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber klavesnice Apple alebo Logitech ?

v Externé zariadenia

11

435

19.03.2010 16:29

OmeGa

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Lacnejší plastový iPhone na prvých detailných fotografiách

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3, 4 ]

v Novinky

105

1605

10.09.2013 22:05

Peterson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Horšie taktovanie prvých revízií Ivy Bridge potvrdené

v Novinky

12

510

12.04.2012 20:54

Eddward

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ASUS M3A78-T alebo vyber dosky

v AMD čipové sady

6

610

12.12.2008 21:53

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber grafiky ati 4870 alebo gtx280?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Grafické karty

51

1963

04.10.2008 8:39

Hotbell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výber hráčskeho monitoru/ TN alebo IPS

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Monitory, televízory a projektory

50

470

20.10.2014 21:06

C0lder

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Podľa prvých testov R600 poráža G80 len mierne

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Novinky

45

1259

01.05.2007 22:55

Shit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WiMAX je sklamaním, podľa jedného z prvých poskytovateľ

v Novinky

1

251

24.03.2008 21:49

Stvanec



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF