[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.02.07
Prihlásený: 16.02.07
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 13.02.2007 21:54 | Pomoc s ulohou v PHP

Prosim o pomoc s dvoma ulohami v PHp:
1.Vypocet Eulerovho cisla.
2.Vypocet pí
Vopred Dakujem!


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Pomoc s ulohou v PHP

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 14.02.2007 9:27 | Pomoc s ulohou v PHP

no, pochybujem, že to ešte nikto nerobil, takže http://www.justfuckinggoogleit.com/ tam to nájdeš.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
NapísalOffline : 14.02.2007 10:50 | Pomoc s ulohou v PHP

Kód:
<?php
echo pi(); // 3.1415926535898
?>

:D ojlerovo neviem...ale naco to pocitat? su to konstanty, ne?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s ulohou v PHP

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 14.02.2007 13:00 | Pomoc s ulohou v PHP

m@-nX píše:
Kód:
<?php
echo pi(); // 3.1415926535898
?>

:D ojlerovo neviem...ale naco to pocitat? su to konstanty, ne?

aký si múdry, on to nechce zobraziť, ale vypočítať, nezdá sa ti, že to je niečo iné?
a načo to je dobré? aby sa študent zdokonalil v programovaní, ale ak to zaňho spraví niekto iný, tak o čom to je?

buď sa chce php v tej škole naučiť, alebo to nechce, ja by som zásadne nerobil úlohy za iných, len keby som bol sebec a narcisista


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
NapísalOffline : 14.02.2007 14:54 | Pomoc s ulohou v PHP

mokus píše:
aký si múdry, on to nechce zobraziť, ale vypočítať, nezdá sa ti, že to je niečo iné?
a načo to je dobré? aby sa študent zdokonalil v programovaní, ale ak to zaňho spraví niekto iný, tak o čom to je?

buď sa chce php v tej škole naučiť, alebo to nechce, ja by som zásadne nerobil úlohy za iných, len keby som bol sebec a narcisista


Moj zlaty keby som vedel ako na pi abo ojlerovo z matematickeho hladiska taq mu tu nehodim toto ;) bohuzial moja matematika nikdy nepocula ako sa nieco take pocita :D a dalsia vec..niekedy treba cloveka len nasmerovat, nakopnut..nevidim nic zle na tom ked si da student vypracovat ulohu niekym inym POKIAL si to potom nastuduje


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s ulohou v PHP

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 14.02.2007 15:25 | Pomoc s ulohou v PHP

Kód:
http://www.php.net/

PHP manuál- tu mas vsetky funkcie PHP :lol:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Pomoc s ulohou v PHP

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 14.02.2007 15:54 | Pomoc s ulohou v PHP

myslim ze jeden zo sposobov ako vyjadrit PI je obvod kruznice / priemer. ci sa da aj inak netusim. matika neni moja silna stranka.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s ulohou v PHP

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 14.02.2007 16:03 | Pomoc s ulohou v PHP

no pi sa da vydrit zlomkom alebo delenim: 22/7...zevraj je toto najpresnejsie(od matikarky)...ale hodnota pi() v PHP je trochu odlisna... :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.02.07
Prihlásený: 16.02.07
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 14.02.2007 17:41 | Pomoc s ulohou v PHP

Potrebujem vypocitat pi v php.
Vzorec na to je :
Citácia:
4 x ( 1 - _1_ + _1_ - _1_ + _1_ )
-----------.3------5-----7........9

A ten eulerovo cislo potrbujem tiez vypocitat pomocou vzorcu.
Skusal som to takto nejako:
Citácia:
<?php

$e=1;
$fakt=1;
$i=0;
$prir=1;
$d=pow(10,-$presnost);


while ($prir>$d)
{$i++;
$fakt=$fakt*$i;
$prir=1/$fakt;
$e=$e+$prir;
}
echo "Vysledok: $e";
?>


<html>
<form method="post" action="euler.php">
Zadajte presnosť:<input type="text" name="presnost" size="4">
<input type="submit" value="Vypocitaj">
</form>
</html>

Ale nefakci to good.
a mokus mohol by si sa zachovat na chvilu sebecky ;) a zbuchat mi to pls.
diky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s ulohou v PHP

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 15.02.2007 8:36 | Pomoc s ulohou v PHP

neviem prečo práve ja by som mal byť sebecký, ale pravda je taká, že nemám ani šajnu čo je to pi a to ostatné, a v php som len o krôčik pred tebou(možno), a to na túto úlohu nestačí


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
NapísalOffline : 15.02.2007 13:08 | Pomoc s ulohou v PHP

pi
podla vzorca
Pomoc s ulohou v PHP
z http://en.wikipedia.org/wiki/Pi
Kód:
<?php
   $menovatel = 3;
   $presnost = 100000; //cim vacsia tym "lepsie" pi ;]
   $kyblik = 0;
   for ($i = 0; $i < $presnost; $i++) {
      if ( ($i%2) == 0) {
         $vypocet = -(4/$menovatel);
      } else {
         $vypocet = (4/$menovatel);
      }
      $menovatel += 2;
      $kyblik += $vypocet;
   }
   $pi = (4 + $kyblik);
   echo $pi;
?>


eulerovo
podla vzorca
Pomoc s ulohou v PHP
z http://en.wikipedia.org/wiki/Euler%27s_number
Kód:
<?php
   $presnost = 100; //cim vacsia tym "lepsie" e ;]
   $kyblik = 0;
   for ($i = 0;$i < $presnost; $i++ ) {
   
   $vypocet = (1/faktorial ($i));
   $kyblik += $vypocet;
   }
   $e = $kyblik;
   echo $e;
   
   function faktorial ($cislo) {
      if ($cislo == 0) {
         return 1;
      } else {
         return ($cislo * faktorial ($cislo - 1));
      }
   }
   
?>

...snad to je ono mno..inak uz neviem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.02.07
Prihlásený: 16.02.07
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 15.02.2007 19:21 | Pomoc s ulohou v PHP

neni to celkom to co potrebujem.
potrebujem tam mat vstup do ktoreho zadam cislo a ono mi z toho cisla vypocita eulerovo cislo alebo pi po stlaceni tlačítka.
Robi sa to s cyklom a faktrorialmi.
ViĎ :
Kód:
<?php

$e=1;
$fakt=1;
$i=0;
$prir=1;
$d=pow(10,-$presnost);


while ($prir>$d)
{$i++;
$fakt=$fakt*$i;
$prir=1/$fakt;
$e=$e+$prir;
}
echo "Vysledok: $e";
?>


<html>
<form method="post" action="euler.php">
Zadajte presnosť:<input type="text" name="presnost" size="4">
<input type="submit" value="Vypocitaj">
</form>
</html>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
NapísalOffline : 16.02.2007 0:12 | Pomoc s ulohou v PHP

pi.php
Kód:
<?php
   $menovatel = 3;
   $presnost = $_POST['presnost'];
   $kyblik = 0;
   for ($i = 0; $i < $presnost; $i++) {
      if ( ($i%2) == 0) {
         $vypocet = -(4/$menovatel);
      } else {
         $vypocet = (4/$menovatel);
      }
      $menovatel += 2;
      $kyblik += $vypocet;
   }
   $pi = (4 + $kyblik);
   echo $pi;
?>

pi_form.html
Kód:
<html>
<head>
</head>
<body>
<form method="post" action="pi.php">
Zadajte presnosť:<input type="text" name="presnost" size="6">
<input type="submit" value="Vypocitaj">
</form>
</body>
</html>


ojler.php
Kód:
<?php
   $presnost = $_POST['presnost'];
   $kyblik = 0;
   for ($i = 0;$i < $presnost; $i++ ) {
   
   $vypocet = (1/faktorial ($i));
   $kyblik += $vypocet;
   }
   $e = $kyblik;
   echo $e;
   
   function faktorial ($cislo) {
      if ($cislo == 0) {
         return 1;
      } else {
         return ($cislo * faktorial ($cislo - 1));
      }
   }
?>

ojler_form.html
Kód:
<html>
<head>
</head>
<body>
<form method="post" action="ojler.php">
Zadajte presnosť:<input type="text" name="presnost" size="6">
<input type="submit" value="Vypocitaj">
</form>
</body>
</html>


cikly tam su...vypocet faktorialu tiez...nechapem co este chces? :shock:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s ulohou v PHP

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 16.02.2007 7:14 | Pomoc s ulohou v PHP

ale toto robit v phpcku? to sa mi velmi nezda...


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
 [ Príspevkov: 14 ] 


Pomoc s ulohou v PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s ulohou v php..

v PHP, ASP

10

966

04.01.2006 0:00

Pekaboo

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Pomoc s ulohou v pascale

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

267

09.01.2010 19:01

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s ulohou z c++

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

131

23.07.2013 6:31

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

potrebujem pomoc s jednou ulohou

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

28

1016

28.05.2009 17:11

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php pomoc

v PHP, ASP

7

561

31.03.2008 18:40

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pascal - problem s ulohou(subory)

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

806

14.12.2009 18:39

Proxy69

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s php

v PHP, ASP

25

609

25.04.2008 16:41

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP pomoc elseif

v PHP, ASP

11

201

02.05.2013 15:59

DenyEs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s php :)

v PHP, ASP

16

554

16.08.2010 7:10

Bokos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POMOC S PHP

v PHP, ASP

1

350

29.04.2007 16:38

xyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP kod, pomoc

v PHP, ASP

6

444

21.09.2008 17:52

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s PHP

v PHP, ASP

9

939

28.03.2006 21:56

wolf14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s ulohou v mistrovstvi c++

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

534

01.11.2011 19:49

reDo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s učením PHP

v PHP, ASP

13

363

08.07.2008 10:39

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - Pomoc s Loginom

v PHP, ASP

3

95

26.02.2013 19:36

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s php-premenne

v PHP, ASP

2

277

10.09.2010 17:04

DeaDMan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF