[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s ulohou v php..

Registrovaný: 24.06.05
Príspevky: 1120
Témy: 74 | 74
Bydlisko: nr
NapísalOffline : 19.12.2005 16:48 | pomoc s ulohou v php..

vie mi niekto pomoct s ulohou?? ja si ani neskrtnem bo som nechodil ani na cvika ani na prednasky..
:oops: :? :(
Text úlohy:
Zostavte algoritmus a napíšte program na určenie najmenšieho počtu bankoviek a mincí na zaplatenie celočíselnej sumy. Samozrejme, že riešenie bude pozostávať z dvoch stránok. Prvou stránkou bude vlastne formulár, do ktorého používateľ zadá sumu. Táto sa následne odošle do php-skriptu, ktorý zabezpečí výpis najmenšieho počtu bankoviek a mincí.
Napr.: pre sumu 4745 Sk program vypíše:
0 x 5000 Sk,
4 x 1000 Sk,
1 x 500 Sk,
1 x 200 Sk,
0 x 100 Sk,
0 x 50 Sk,
2 x 20 Sk,
0 x 10 Sk,
1 x 5 Sk,
0 x 2 Sk,
0 x 1 Sk.

Pomoc:

floor() - funkcia pre zaokrúhľovanie čísla dole.


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s ulohou v php..

Registrovaný: 24.06.05
Príspevky: 1120
Témy: 74 | 74
Bydlisko: nr
Napísal autor témyOffline : 20.12.2005 21:10 | pomoc s ulohou v php..

tak som si to vyriesil sam.. :naught:


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.06.05
Prihlásený: 24.10.17
Príspevky: 8135
Témy: 115 | 115
Bydlisko: Košice Bydl...
NapísalOffline : 20.12.2005 22:51 | pomoc s ulohou v php..

take by som vedel v pascale :) ale uz je aj tak po funuse


_________________
Asus P5KC, E8400 @4.5GHz Thermaright Ultra 120 Extreme, 2x2GB Vitesta EE, Asus Matrix 4850 Accelero S1 + S12B FLX
AC Fusion 550R, Coolermaster Elite 330 + 2x S12B FLX, Razer Lachesis, Z-2300
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s ulohou v php..

Registrovaný: 24.06.05
Príspevky: 1120
Témy: 74 | 74
Bydlisko: nr
Napísal autor témyOffline : 21.12.2005 17:31 | pomoc s ulohou v php..

Spirit píše:
take by som vedel v pascale :) ale uz je aj tak po funuse

to je uplne primitivna uloha.. viem to napisat v Pascale, Delphi a aj v C..
v php som to nevedel iba preto, ze som v php nikdy nepracoval.. inak asi po dvoch hod som to zmakol aj v php (je to skoro ako v C).. :D :naught:


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s ulohou v php..

Registrovaný: 01.10.05
Prihlásený: 22.04.08
Príspevky: 80
Témy: 4 | 4
Bydlisko: Trnava - co...
NapísalOffline : 21.12.2005 17:36 | pomoc s ulohou v php..

a cudujes sa? ved php je zalozene na C


_________________
Dve veci sú na tomto svete nekonečné: ľudská hlúposť a vesmír. A tým vesmírom si nie som taký istý. (Albert Einstein )
CPU:Intel P4 1400MHz MB:MSI MS-6566 Memory:512MB DDR VGA:ATI Radeon 9100 64MB Sound:SB Live 5.1-Player + Gembird WSC-YF-1A DVD:LG GSA-4163B Monitor:LiteOn C1771NST Storage:160GB ATA Seagate Keyboard:A4-Tech KBS-8 Mouse:A4-Tech WOP-35
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s ulohou v php..

Registrovaný: 15.05.05
Prihlásený: 15.06.06
Príspevky: 170
Témy: 11 | 11
Bydlisko: In the clos...
NapísalOffline : 21.12.2005 19:03 | pomoc s ulohou v php..

ako by ste to robili v pascale?


_________________
Iba život žitý pre iných je hoden žitia. - [ Albert Einstein ]
Buď múdrejší ako sú ostatní; ale nepovedz im to. - [ Lord Chesterfield ]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s ulohou v php..

Registrovaný: 24.06.05
Príspevky: 1120
Témy: 74 | 74
Bydlisko: nr
Napísal autor témyOffline : 22.12.2005 0:15 | pomoc s ulohou v php..

Kód:
Program abc;
uses Crt;
var a,b:integer;
Begin
 clrscr;
 a:=0; b:=0;
 write('zadaj hodnotu: ');
 readln(a);
 if (a div 5000) > 0 then begin b:=a div 5000; a:=a- b*(5000);  end;
 writeln('5000:', b); b:=0;
 if (a div 1000) > 0 then begin b:=a div 1000; a:=a-b*(1000);  end;
 writeln('1000:', b); b:=0;
 if (a div 500) > 0 then begin b:=a div 500; a:=a-b*(500);  end;
 writeln('500:', b); b:=0;
 if (a div 200) > 0 then begin b:=a div 200; a:=a-b*(200);  end;
 writeln('200:', b); b:=0;
 if (a div 100) > 0 then begin b:=a div 100; a:=a-b*(100);  end;
 writeln('100:', b); b:=0;
 if (a div 50) > 0 then begin b:=a div 50; a:=a-b*(50);  end;
 writeln('50:', b); b:=0;
 readln;
End.
:naught: ;) :coffee: :lammer:


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s ulohou v php..

Registrovaný: 24.06.05
Príspevky: 1120
Témy: 74 | 74
Bydlisko: nr
Napísal autor témyOffline : 22.12.2005 0:17 | pomoc s ulohou v php..

viac ako po 50 sa mi to nechcelo robit zvysok je aj tak iba copy-paste..


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.06.05
Prihlásený: 24.10.17
Príspevky: 8135
Témy: 115 | 115
Bydlisko: Košice Bydl...
NapísalOffline : 22.12.2005 8:51 | pomoc s ulohou v php..

p55p píše:
viac ako po 50 sa mi to nechcelo robit zvysok je aj tak iba copy-paste..

tak tak
mod a div dokola


_________________
Asus P5KC, E8400 @4.5GHz Thermaright Ultra 120 Extreme, 2x2GB Vitesta EE, Asus Matrix 4850 Accelero S1 + S12B FLX
AC Fusion 550R, Coolermaster Elite 330 + 2x S12B FLX, Razer Lachesis, Z-2300
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s ulohou v php..

Registrovaný: 24.06.05
Príspevky: 1120
Témy: 74 | 74
Bydlisko: nr
Napísal autor témyOffline : 22.12.2005 18:52 | pomoc s ulohou v php..

Spirit píše:
tak tak
mod a div dokola

tak tak.. no v mojom pripade iba div.. ;)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s ulohou v php..

Registrovaný: 14.05.05
Prihlásený: 21.09.06
Príspevky: 75
Témy: 14 | 14
NapísalOffline : 04.01.2006 0:00 | pomoc s ulohou v php..

eros píše:
a cudujes sa? ved php je zalozene na C
imho je zalozeny na pythonu...

ale syntaxe je dost podobna...rekl bych skoro stejna...


_________________
Město je v mlze, venku prší a žádnej schon, jen já můj hlas můj majkrofon......
 [ Príspevkov: 11 ] 


pomoc s ulohou v php..



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s ulohou v PHP

v PHP, ASP

13

765

16.02.2007 7:14

zero0x

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Pomoc s ulohou v pascale

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

267

09.01.2010 19:01

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s ulohou z c++

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

131

23.07.2013 6:31

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

potrebujem pomoc s jednou ulohou

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

28

1016

28.05.2009 17:11

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php pomoc

v PHP, ASP

7

561

31.03.2008 18:40

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pascal - problem s ulohou(subory)

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

806

14.12.2009 18:39

Proxy69

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s php

v PHP, ASP

25

609

25.04.2008 16:41

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP pomoc elseif

v PHP, ASP

11

201

02.05.2013 15:59

DenyEs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s PHP

v PHP, ASP

9

939

28.03.2006 21:56

wolf14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s php :)

v PHP, ASP

16

554

16.08.2010 7:10

Bokos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POMOC S PHP

v PHP, ASP

1

350

29.04.2007 16:38

xyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP kod, pomoc

v PHP, ASP

6

444

21.09.2008 17:52

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s ulohou v mistrovstvi c++

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

534

01.11.2011 19:49

reDo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s učením PHP

v PHP, ASP

13

363

08.07.2008 10:39

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - Pomoc s Loginom

v PHP, ASP

3

95

26.02.2013 19:36

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s php-premenne

v PHP, ASP

2

277

10.09.2010 17:04

DeaDMan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF