[ Príspevkov: 26 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.04.08
Prihlásený: 24.04.08
Príspevky: 10
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 24.04.2008 17:00 | pomoc s php

mal by som taky problem, ze neviem ako mam zobrazit konkretny riadok z externeho suboru, nie z databazy. napr:
User: bla bla
Mesto: bla bla
Ulica: bla bla
a chcem aby mi zobrazil len riadok napr. User, pricom riadok User nie je vzdy
prvy riadok. vedel by mi s tym niekto pomoct? dakujem pekne.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
pomoc s php

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 24.04.2008 17:34 | pomoc s php

nacitaj riadky suboru do pola(napriklad explode) a potom pomocou ereg hladaj v kazdom riadku ci tam je user ak ano tak ho vypises.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.04.08
Prihlásený: 24.04.08
Príspevky: 10
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 24.04.2008 17:35 | pomoc s php

vedel by si mi napisat priklad?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
pomoc s php

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 24.04.2008 17:48 | pomoc s php

Kód:
$find = "User";
$file = "file.txt";
$file = file_get_contents($file);
$file = explode("\n", $file);
$fileLen = sizeof($file);
for($i = 0; $i < $fileLen; $i ++) {
   if(eregi($find, $file[$i])) {
      echo $file[$i] . "<br />";
   }
}


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.04.08
Prihlásený: 24.04.08
Príspevky: 10
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 24.04.2008 17:56 | pomoc s php

nefunguje, asi lebo co chcem aby mi vypisal nie je v text. subore ale z premenneho.
nejaky napad? dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s php

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 24.04.2008 18:05 | pomoc s php

ja som to skusal a funguje to. a ako to myslis "lebo co chcem aby mi vypisal nie je v text. subore ale z premenneho." ?


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.04.08
Prihlásený: 24.04.08
Príspevky: 10
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 24.04.2008 18:09 | pomoc s php

je to takto:
$tree[] = fgets($fp,256); //prijimanie dat z ineho serveru

echo "riadok0 = $tree[0] <br/>";
echo "riadok1 = $tree[1] <br/>";
echo "riadok2 = $tree[2] <br/>";
echo "riadok3 = $tree[3] <br/>";

jeden z tychto riadkov obsahuje User: bla bla
a chcem aby vypisal len ten riadok


Offline

Čestný člen
Čestný člen
pomoc s php

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 24.04.2008 18:18 | pomoc s php

pouzi cyklus co som ti napisal


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.04.08
Prihlásený: 24.04.08
Príspevky: 10
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 24.04.2008 18:20 | pomoc s php

ja som z toho lama, pomozes mi krok za krokom?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
pomoc s php

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 24.04.2008 18:25 | pomoc s php

Kód:
$fileLen = sizeof($tree);
for($i = 0; $i < $fileLen; $i ++) {
   if(eregi($find, $tree[$i])) {
      echo $tree[$i] . "<br />";
   }
}
dufam, ze uz je to jasne :roll:


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.04.08
Prihlásený: 24.04.08
Príspevky: 10
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 24.04.2008 18:30 | pomoc s php

fungujeeeeee dakujeeem hura hura hura
dakujem ti velmi pekne

este jedna otazka:
co ak je tam viac User riadkov, a chcem aby vypisal len prvy?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s php

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 24.04.2008 19:08 | pomoc s php

neviem isto (cyklu for sa slabo rozumiem) ale skusal som

Kód:
for($i = 1; $i <= 2; $i ++) {
  if(eregi($find, $tree[$i])) {
      echo $tree[$i] . "<br />";
   }
}
a slo to :) vypisalo mi to iba prveho, i ked som skusal tamto na prvom priklade... u teba, ked tam mas polia (echo "riadok0 = $tree[0] <br/>"; ) to mozno bude
Kód:
for($i = 0; $i <= 1; $i ++)
skus :)


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.04.08
Prihlásený: 24.04.08
Príspevky: 10
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 24.04.2008 19:13 | pomoc s php

ee, nevypisuje nic ani na prve ani na druhe


Offline

Správca fóra
Správca fóra
pomoc s php

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 24.04.2008 19:17 | pomoc s php

Kód:
$fileLen = sizeof($tree);
for($i = 0; $i < $fileLen; $i ++) {
   if(eregi($find, $tree[$i])) {
      echo $tree[$i] . "<br />";
      break;
   }
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.04.08
Prihlásený: 24.04.08
Príspevky: 10
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 24.04.2008 19:20 | pomoc s php

to je onooooooo

dakujem vam velmi pekne panove ste super!!!
kde ste to vsetko naucili?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
pomoc s php

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 24.04.2008 19:47 | pomoc s php

tak hlavne doma za pc. info som cerpal na nete a z knih. kazdopadne nie tak, ze som sa pri kazdom probleme pytal, ale hladal som riesenia sam.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.04.08
Prihlásený: 24.04.08
Príspevky: 10
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 24.04.2008 19:52 | pomoc s php

ja som tiez hladal ale nevedel som najst nikde riesenie. uz druhy den sa s tym trapim, tak dnes som sa uz musel zaregistrovat sem a hladat pomoc tu, a som milo prekvapeny za ochotu a rychlost, ste naozaj super ludia


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s php

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 27.02.12
Príspevky: 532
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 24.04.2008 19:52 | pomoc s php

Ak sa chceš naučiť PHP, odporúčam seriál PHP na http://linuxsoft.ct, poprípade ešte na http://tvorba-webu.cz a potom ešte z knižiek.


_________________
V príprave...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.04.08
Prihlásený: 24.04.08
Príspevky: 10
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 24.04.2008 19:56 | pomoc s php

tiez sa ucim z netu a zo vselijakych dokumentov, dakujem vam


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.04.2008 14:28 | pomoc s php

peter.zatori určite chcel napísať www.linuxsoft.cz (asi hral CS pred tým prispevkom a dal ct ... :D )
knihy, knihy, knihy ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s php

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 27.02.12
Príspevky: 532
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 25.04.2008 14:39 | pomoc s php

Tominator píše:
peter.zatori určite chcel napísať www.linuxsoft.cz (asi hral CS pred tým prispevkom a dal ct ... :D )
knihy, knihy, knihy ...


Presne. Zvláštne, že som ten príspevok upravoval, ale tú chybu som si tam nevšimol :D. Ale áno, má to byť linuxsoft.cz, a niekde je to na nete cele v kope, tuším niekde na jakpsatweb.cz


_________________
V príprave...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s php

Registrovaný: 06.03.08
Prihlásený: 01.10.12
Príspevky: 1735
Témy: 15 | 15
Bydlisko: triminka@sp...
NapísalOffline : 25.04.2008 15:21 | pomoc s php

PHP na jakpsatweb.cz? Nerob si srandu :) Možno ako ho nainštalovať a tým to hasne =p


_________________
Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s php

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 27.02.12
Príspevky: 532
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 25.04.2008 15:33 | pomoc s php

Myslel som to tak, že na jpw.cz je cely ten Seriál PHP niekde v zipe, že keď si ho stiahne tak to má pokope...


_________________
V príprave...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s php

Registrovaný: 06.03.08
Prihlásený: 01.10.12
Príspevky: 1735
Témy: 15 | 15
Bydlisko: triminka@sp...
NapísalOffline : 25.04.2008 15:43 | pomoc s php

aha :) Ale aj tak som tam nič také na stiahnutie nevidel.


_________________
Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s php

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 27.02.12
Príspevky: 532
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 25.04.2008 15:47 | pomoc s php

To tam bolo už dávnejšie, ale neviem či to tam ešte stále je...


_________________
V príprave...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.04.2008 16:41 | pomoc s php

Triminka píše:
PHP na jakpsatweb.cz? Nerob si srandu :) Možno ako ho nainštalovať a tým to hasne =p

blaho som ja ale trapoš ... chcel som len opísať linuxsoft ale myšlienky mi lietali ...


 [ Príspevkov: 26 ] 


pomoc s php



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php pomoc

v PHP, ASP

7

561

31.03.2008 18:40

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP kod, pomoc

v PHP, ASP

6

444

21.09.2008 17:52

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s php :)

v PHP, ASP

16

554

16.08.2010 7:10

Bokos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s PHP

v PHP, ASP

9

939

28.03.2006 21:56

wolf14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP pomoc elseif

v PHP, ASP

11

201

02.05.2013 15:59

DenyEs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POMOC S PHP

v PHP, ASP

1

350

29.04.2007 16:38

xyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s učením PHP

v PHP, ASP

13

363

08.07.2008 10:39

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - Pomoc s Loginom

v PHP, ASP

3

95

26.02.2013 19:36

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s php-premenne

v PHP, ASP

2

277

10.09.2010 17:04

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s php za odmenu

v Ponuka práce

1

725

11.01.2009 19:53

Proxy69

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s ulohou v PHP

v PHP, ASP

13

765

16.02.2007 7:14

zero0x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s Smarty.class.php

v PHP, ASP

1

221

27.09.2010 20:52

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s ulohou v php..

v PHP, ASP

10

971

04.01.2006 0:00

Pekaboo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ako načítať string pomoc

v PHP, ASP

1

239

17.02.2010 13:38

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s php a eshopom

v PHP, ASP

8

345

25.12.2009 20:31

Vcelar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s chybou v php subore

v PHP, ASP

2

233

12.12.2010 12:37

kalimero



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF