[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.09
Prihlásený: 30.09.13
Príspevky: 113
Témy: 41 | 41
NapísalOffline : 13.08.2010 21:29 | Pomoc s php :)

Zdravim, takze chcel som si nakodovat vlastnu stranku a preto som sa pusti ldo vasho serialu PHP, ktory je mimochodom skvely :) ... No mam pomerne dost problemov

1. Mam problem s content(ista cast stranky kde pisem CLANKY,NOVINKY, FORUM a pod.), totiz vzdy ked chcem zmenit nieco v TEMPLATE tak musim to zmenit v kazdej z tychto kategorii. A preto sa chcem spytat ci sa to neda vyriesit nejako tak ako to maju redakcne systemy(napr. php fusion pouziva opentable)

2. Neviem si spravit nejake to "UPRAVIT". Chcel by som totiz pre istu skupinu ludi nastavit "UPRAVIT". Voslo by to do mysql a upravilo by to nejaky ten clanok ci novinku. Skusal som nejake srandy so SELECT no nic nevyslo a takisto googlu nepomohol.

3. Predstavme si v MYSQL si spravim nazov, krat_obsah, cely_obsah a chcem aby to vyzeralo nasledovne:
NAZOV:
KRAT_OBSAH:
a pod tym link na cely clanok v ktorom by bol ten cely obsah. Problem je v tom ze ja neviem z toho spravit link. Teda aby to zmenilo na link(mam jednu moznost no niesom si isty ze pojde)... Toto som ani neskusal lebo nemam ani prestavu ako taky nejaky link spravit :)...

4. Neviem ako spravit nejakeho USERA adminom. proste mam registracku ale vsetci su na tej istej urovni.
spravil som si novy stlpec PRAVA a pridal ku mne hodnotu "a" ale nejak neviem co dalej. Proste hladal som v knihe nejaky prikaz ktory vybere presnu polozku z MYSQL noc nic... Tak ak mozem o preny prikaz! lebo uz som rozmysal teraz dost :)

5. Nejaku poriadnu registracku :) ... Mam s blackhole.sk/eu a proste pri prejdeni na novy link odlhasuje, potom mam v LINKU napisany nick, coz je to aj lahko hacknutelne :)

Dakujem za pomoc


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Pomoc s php :)

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.08.2010 22:07 | Pomoc s php :)

Nech čítam, ako čítam, vo všetkých tých bodoch som videl maximálne jednu-dve otázky. Takže by si mal lepšie popísať na čo sa pýtaš... alebo sa ešte veľa učiť, lebo tie tvoje otázky sú veľmi všeobecné a proste to chce, aby si mal niečo naštudované.

1. nerozumiem s čím máš problém? Aká istá časť? Ide ti o to, že máš viac templatov na webe (iný pre články, iný pre novinky...). Takéto veci sú bežné v redakčných systémoch, ale ak tam máš nejaké spoločné prvky, tak nie je problém ich spravovať z jedného miesta. Keďže neviem, ako tvoj systém vyzerá, ani nič bližšie, skús sa pozrieť napr. ako funguje include, to by ti mohlo stačiť.

2. ako znie otázka?

3. link spravíš tak, že do <a href="..."> dáš odkaz na tú stránku s celým textom. Stránka sa najčastejšie zobrazuje podľa id toho článku, prípadne podľa jeho názvu (názov upravený pre url, bez diakritiky, medzier).

4. máš tam stĺpec, máš tam hodnotu. Tak si jednoducho vytiahni tú hodnotu z DB a ten používateľ, ktorý bude mať PRAVA = "a", bude mať oprávnenia administrátora.

5. super, gratulujem.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s php :)

Registrovaný: 16.08.09
Prihlásený: 07.03.14
Príspevky: 186
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 13.08.2010 23:15 | Pomoc s php :)

Bokos píše:
5. Nejaku poriadnu registracku :) ... Mam s blackhole.sk/eu a proste pri prejdeni na novy link odlhasuje, potom mam v LINKU napisany nick, coz je to aj lahko hacknutelne :)


To je sranda, prečo sa nejakú poriadnu registračku nenaučíš spraviť sám?


_________________
"Najlepším spôsobom, ako sa na budúcnosť pripraviť, je vymyslieť si ju." - John Sculley
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s php :)

Registrovaný: 16.08.09
Prihlásený: 07.03.14
Príspevky: 186
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 13.08.2010 23:34 | Pomoc s php :)

Možno by sa ti zišlo prečítať túto knihu
link cenzurovaný

Je to ebook, k tej knihe, ku ktorej to je. Malo by to byť OK, stiahol som to z oficiálnej stránky toho vydavateľstva. :)

shaggy: predpokladám, že to bol ako odkaz ku kúpenej knihe - ak je to OK, tak daj odkaz na stránku vydavateľstva, kde si to môže každý stiahnuť.


_________________
"Najlepším spôsobom, ako sa na budúcnosť pripraviť, je vymyslieť si ju." - John Sculley
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.09
Prihlásený: 30.09.13
Príspevky: 113
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 14.08.2010 9:16 | Pomoc s php :)

takze shagyymu dakujem :) ... a pizet keby som vedel tolko toho tak sa tu na taketo otazky nepytam :)...

*to stou theme som vyriesiel pomocu 2include: theme1.php theme2.php

a vzdy na zacaitku vlzoim 1 a na konci 2

a este jedna vec :) ... To s tym upravit. Totiz takto:
mam "CLANKY.php". a pre ich pridavanie pouzivam "addclanok.php" a jedna sa o to aby som mal pri kazdom clanku policko "vymazat" a "upravit" :)... bohuzial "vymazat" som si napisal tak ze vymaze sa mi to len vtedy ak opisem "nazov clanku" a vtedy. Totiz neviem kod na vyberenie udajov z MYSQL a potom ich pouzitie... zisiel by sa mi nejaky prikald kde by bol presny kod :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Pomoc s php :)

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.08.2010 11:00 | Pomoc s php :)

Pozri si seriál o php na linuxofte, začni napr. dielom č. 37: http://www.linuxsoft.cz/article_list.ph ... tegory=181


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s php :)

Registrovaný: 16.08.09
Prihlásený: 07.03.14
Príspevky: 186
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 14.08.2010 11:46 | Pomoc s php :)

www.wrox.com
Citácia:
Beginning PHP5, Apache, and MySQL Web Development
by Elizabeth Naramore, Jason Gerner, Yann Le Scouarnec, Jeremy Stolz, Michael K. Glass
February 2005, Paperback (E-Book also available)
US $39.99 Add to Cart
Download Code | Errata


Toto sa tam dá nájsť. To E-book je hypertextovy odkaz. Mňa to zaviedlo k downloadu, ibaže teraz to vypíše, že to už nie je available. Predtým som to z tade normálne stiahol. A nebolo je to úplné, nejaké časti sú vynechané, to ale až tak nevadilo.


_________________
"Najlepším spôsobom, ako sa na budúcnosť pripraviť, je vymyslieť si ju." - John Sculley
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.09
Prihlásený: 30.09.13
Príspevky: 113
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 14.08.2010 12:00 | Pomoc s php :)

urcite si to pozriem dik...

tak som skusal s tymi pravami ale nic moc... spravil som toto...

Kód:
<?php
include "config.php";

$query = "SELECT * FROM users WHERE prava=\"".$_GET['prava']."\"";

$result = mysql_query($query) or die ("Chyba!");

$idz = MySQL_Fetch_Array($result);

if ($idz == 1){

echo "si tu!<br>";
}
else {
echo "zas si sa do aministracie nedostal";
}
?>


include mam akurat:
Kód:
<?php
$link = mysql_pconnect ( "localhost" , "meno", "*****") or die ("Nepodarilo sa spojiť zo serverom");
$db = mysql_select_db("db", $link) or die ("Spojenie z databázov nefunguje");

@mysql_query ("SET NAMES CP1250");
?>


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Pomoc s php :)

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.08.2010 12:33 | Pomoc s php :)

Bokos - nevypisuj sem každý jeden riadok kódu, ktorý odskúšať. Prečítaj si ten linux seriál (neverím, že si za tú chvíľu prečítal všetko), potom to skúšaj, keď to nepôjde, tak čítaj opäť, potom opäť skúšaj. Ak to stále nepôjde, skús cez google pohľadať a ak nenájdeš, tak potom sa opýtaj. A pod pýtaním myslím položiť konkrétnu otázku, napr.: snažím sa použiť funkciu rand(), ale nevracia mi náhodné výsledky, viete čo s tým?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.09
Prihlásený: 30.09.13
Príspevky: 113
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 14.08.2010 12:36 | Pomoc s php :)

:) ok... alespon to co som poslal je dobre?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Pomoc s php :)

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.08.2010 12:40 | Pomoc s php :)

Nie je, tvoj mysql dotaz ti môže vrátiť viac ako jeden riadok, tým pádom budeš mať v $idz array a nie číslo jedna.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.09
Prihlásený: 30.09.13
Príspevky: 113
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 15.08.2010 21:10 | Pomoc s php :)

shagy dik... ale toto vazne neviem vyriesit... chcem som si spravit kod na vypisanie nazvov clankov+ robili by odkaz na zobrazenie clanku. No nic to nevypsie fakt uz nemam si rady...

Kód:
<?


  include "config.php";

 

$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM artciles ORDER BY cas");

 $num = mysql_num_rows($vysledek);

if ($num != 0) {
    $itemsubject = $data["nazov"];
  while ($data=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):

echo "<a href='http://tv.lolko.eu/articles.php?articles_id='".$data["articles_id"]."' nazov='".$data["nazov"]."'>$itemsubject</a><br />\n";

  endwhile;
   }

   

 
?>


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Pomoc s php :)

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 15.08.2010 21:21 | Pomoc s php :)

Si si istý, že ti nič nevypíše? Pozri si zdroják stránky, stavím sa, že ti niečo vypíše (iba to nevidíš).
Nápoveda - problém je v tom echo, týka sa to toho, ako máš zapísaný odkaz.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.09
Prihlásený: 30.09.13
Príspevky: 113
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 15.08.2010 21:31 | Pomoc s php :)

nci som nenasiel. skusil som to vypisat...vypise nazov v odkaze. no ked na tom kliknem zobrazia sa vsetky clanky... googlil som no nic... mozte dakto vysvetlit preco? a ako to opravit? (prepacte za tolko spamu, som zaciatocnik a nemam poriadnu stranku kde su napisane kody... vsade su len priklady, a ked najdem poriadny kod tak sa to netyka mojho kodu)
Kód:
<?   

           

            include "config.php";

           
      $vysledek=mysql_query("SELECT * FROM artciles");

        while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):

echo "<table>";

  if ($sudy)

echo "<tr>";

echo "<td>";

      echo "<a href='http://tvt.lolko.eu/articles.php?articles_id=".$zaznam["articles_id"]."'>".$zaznam["nazov"]."</a>";

echo "</td>";

echo "</tr>";


    $sudy=!$sudy;   

echo "</table>";

  endwhile; ?>


mozte si to prezriet na http://tvt.lolko.eu/clan.php


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Pomoc s php :)

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 15.08.2010 21:53 | Pomoc s php :)

A v čom je teraz problém?
V predošlom príspevku si sa pýtal na to, prečo to nevypisuje. Teraz to už funguje - odkazy ti vypisuje, takže sme problém vyriešili.

Tvoj ďalší problém spočíva v tom, že asi nijak nespracovávaš to articles_id a nevypisuješ na základe toho obsah konkrétneho článku.

Preto ti ešte raz (a dôrazne) vravím - prečítaj si celý ten seriál, čítaj si návody. A až potom sa pýtaj.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.09
Prihlásený: 30.09.13
Príspevky: 113
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 15.08.2010 22:22 | Pomoc s php :)

Uz viem ako dakujem za pomoc :) to spracovanie som spravil cez get a fici to :)
Predsa len to blbne x/... Vypise id. ale teraz neviem ako vypisat obsah...

Kód:
<?php

include "config.php";
$query = "SELECT * FROM artciles WHERE articles_id=\"".$_GET['articles_id']."\"" ;
$result = mysql_query($query, $link) or die ("Daco je blbe!");
$cosi = mysql_fetch_array($result);
  echo "ID CLANKU: ".$_GET['articles_id'] ."skuska";

?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.09
Prihlásený: 30.09.13
Príspevky: 113
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 16.08.2010 7:10 | Pomoc s php :)

so msa pomyli lv kode preto to nevypisalo ale uz to ide :) tak dik moc :)


 [ Príspevkov: 17 ] 


Pomoc s php :)



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php pomoc

v PHP, ASP

7

561

31.03.2008 18:40

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s php

v PHP, ASP

25

610

25.04.2008 16:41

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP kod, pomoc

v PHP, ASP

6

444

21.09.2008 17:52

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s PHP

v PHP, ASP

9

939

28.03.2006 21:56

wolf14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP pomoc elseif

v PHP, ASP

11

201

02.05.2013 15:59

DenyEs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POMOC S PHP

v PHP, ASP

1

351

29.04.2007 16:38

xyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s učením PHP

v PHP, ASP

13

363

08.07.2008 10:39

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - Pomoc s Loginom

v PHP, ASP

3

97

26.02.2013 19:36

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s php-premenne

v PHP, ASP

2

277

10.09.2010 17:04

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ako načítať string pomoc

v PHP, ASP

1

239

17.02.2010 13:38

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s ulohou v PHP

v PHP, ASP

13

765

16.02.2007 7:14

zero0x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s php a eshopom

v PHP, ASP

8

345

25.12.2009 20:31

Vcelar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s Smarty.class.php

v PHP, ASP

1

221

27.09.2010 20:52

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s php za odmenu

v Ponuka práce

1

725

11.01.2009 19:53

Proxy69

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s ulohou v php..

v PHP, ASP

10

973

04.01.2006 0:00

Pekaboo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s PHP vypisom MySQL databazy

v PHP, ASP

8

676

14.05.2008 14:55

eMPiko



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF