[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mail formulár

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 15.12.2008 9:19 | Mail formulár

Ahojte takže ja mám stránku s mailformulárom klasickým a odosielam to funkciou mail a mám problém s tým že mi nepríde text s diakritikou proste také divné znaky

ps stránku mám v kódovaní utf-8?

ako to mám opravit?

nejak tam vložit to kódovanie?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Mail formulár

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.12.2008 9:27 | Mail formulár

Používaš nejakú mailovú knižnicu? Ja som používal http://www.phpguru.org/static/mime.mail.html


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.12.2008 10:11 | Mail formulár

ja používam phpMailer a odporúčam


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Mail formulár

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.12.2008 10:16 | Mail formulár

mas nastavene v hlavickach kodovanie?
Kód:
Content-type: text/plain; charset=utf-8\r\n

viac v dokumentacii a komentaroch


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mail formulár

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 15.12.2008 10:20 | Mail formulár

Ja pouzivam toto:

Kód:
$tomail="dfff@dddd.sk";
$sbj="Z webu";
$hdr .= "Content-type: text/html; charset=utf-8\r\n";
$hdr .= "From:MailROBOT <sdfdg@dfgdgdfg.sk>\r\n";
$hdr .= "X-Mailer: PHP v".phpversion()."\r\n";
$mailcontent="Tvoja správa ščřžý";
mail($tomail,$sbj,$mailcontent,$hdr);


kde:
1. riadok = cielovy mail
2. riadok = subject mailu
3. riadok = nastavi spravne kodovanie
4. riadok = odosielaci e-mail


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Mail formulár

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.12.2008 11:40 | Mail formulár

Každopádne je dobré používať knižnice na mailovanie. Riešia niektoré veci, ktoré len tak nevyriešiš. Napríklad keď posielaš dlhší mail v html, tak to potrebuješ nejak celé prešrotiť. A je to dosť zložitý proces, pri ktorom sa to rozoberá na jednotlivé písmenká, rozhadzuje sa to do riadkov rovnako dlhých (tuším 60 znakov), hádže sa to do base64... Toto robia tie knižnice okrem iného.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.12.2008 12:10 | Mail formulár

No len som počul že mail() je samotná dosť slabo zabezpečená


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mail formulár

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 15.12.2008 14:59 | Mail formulár

akože slabo zabezpečená veď to používam aj ja

a ako to mám spraviť pomocou tej knižnice?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.12.2008 17:34 | Mail formulár

miso250593 píše:
akože slabo zabezpečená veď to používam aj ja

to je fakt pádny argument :D

myslím že sa pomocou toho dala zistiť nejaká citlivá informácia. Čítal som to asi pred polrokom veľa si nemapätám, ale pokiaľ si tam zadal argumenty ktoré si potreboval, tak si niečo mohol.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Mail formulár

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.12.2008 18:11 | Mail formulár

miso250593 píše:
a ako to mám spraviť pomocou tej knižnice?


myslím, že tie knižnice by mali byť zdokumentované. Čítaj, čítaj, čítaj.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 15.12.2008 19:40 | Mail formulár

nj napr pouzi PHPmailer ja som s nim spokojny iba natiahnes na server a je k tomu dokementacia ale ma to vyzerat neako takto
Kód:
<?php
require("class.phpmailer.php");

$mail = new PHPMailer();

$mail->IsSMTP();                                      // set mailer to use SMTP
$mail->Host = "smtp1.example.com;smtp2.example.com";  // specify main and backup server
$mail->SMTPAuth = true;     // turn on SMTP authentication
$mail->Username = "jswan";  // SMTP username
$mail->Password = "secret"; // SMTP password

$mail->From = "from@example.com";
$mail->FromName = "Mailer";
$mail->AddAddress("josh@example.net", "Josh Adams");
$mail->AddAddress("ellen@example.com");                  // name is optional
$mail->AddReplyTo("info@example.com", "Information");

$mail->WordWrap = 50;                                 // set word wrap to 50 characters
$mail->AddAttachment("/var/tmp/file.tar.gz");         // add attachments
$mail->AddAttachment("/tmp/image.jpg", "new.jpg");    // optional name
$mail->IsHTML(true);                                  // set email format to HTML

$mail->Subject = "Here is the subject";
$mail->Body    = "This is the HTML message body <b>in bold!</b>";
$mail->AltBody = "This is the body in plain text for non-HTML mail clients";

if(!$mail->Send())
{
   echo "Message could not be sent. <p>";
   echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
   exit;
}

echo "Message has been sent";
?>


 [ Príspevkov: 11 ] 


Mail formulár



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

online Formular---na mail

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

735

21.06.2007 16:01

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mail formular - problem so skriptom

v PHP, ASP

2

309

13.07.2008 11:28

bluecorer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár na mail s obrázkami.

v PHP, ASP

8

445

10.03.2009 11:34

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular na odoslanie na mail

v PHP, ASP

4

181

20.10.2013 12:02

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Technológia .NET

67

1193

28.06.2013 22:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress kontaktný formulár a objednávkový formulár

v Redakčné systémy

1

137

22.08.2016 10:26

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

outlook odošle mail ale mail nikdy nepríde...

v Ostatné programy

0

268

17.11.2011 20:52

Jamesnr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular

v PHP, ASP

6

537

28.02.2008 21:05

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

0

133

24.09.2012 15:35

e-shark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

579

03.05.2008 19:31

Svolo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FORMULAR

v Ponuka práce

3

1556

30.05.2006 6:51

jakub023

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

24

693

08.01.2011 14:55

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulár

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

867

27.05.2007 10:00

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulár

v PHP, ASP

1

316

07.06.2009 15:44

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

11

560

27.02.2009 12:38

Pades

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular

v PHP, ASP

3

288

31.07.2011 15:09

kudzo3



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF