[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.09
Prihlásený: 13.05.16
Príspevky: 76
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 25.02.2009 13:51 | Formulár

Mám taký problém vytvoril som si formulár na php-fusion ale ako spraviť aby mi to odoslalo ten vyplnený formulár na moj mail...Toto je formulár a dole je subor mail.php

Kód:
<form method="post" action="mail.php">

<strong>Kontakt</strong>
<br>
Meno: <input type="text" name="meno" id="meno" size="25" maxlenght="40" /><br />
Priezvisko: <input type="text" name="priezvisko" id="priezvisko" size="25" maxlenght="40" /><br />
Icq: <input type="text" name="icq" id="icq" size="25" maxlenght="9" /><br />
Email: <input type="text" name="mail" id="mail" size="25" maxlenght="30" /><br />
<br>
<br>
<strong>Ako dlho hráš?</strong>
<br>
<select>
<option value="1Rok">1Rok</option><br>
<option value="2Roky">2Roky</option><br>
<option value="3Roky">3Roky</option><br>
<option value="Viac">Viac</option><br>
</select>
<br>
<br>
<strong>Máš steam?</strong>
<input type="checkbox" value"ano" name="ano" id="ano" />Ano<br>
<input type="checkbox" value"nie" name="nie" id="nie" />Nie<br>
<br>
<br>
<strong>Niečo o vás</strong>
<br>
<textarea cols="30" rows="5" name="meno">
</textarea>
<br>
<br>
<input type="image" scr="buton.gif" width="75" height="25" alt="odeslat!" value="submit" />

</form>


A toto je súbor mail.php

Kód:
<?php
if(mail("bla@bla.com","$Nic","$sprava","From: $emailod"))
{
 print "Email bol úspešne odoslaný, vráťte sa späť na formulár.<br>\n<a href='index.html'>Formular</a>";
}
else
{
 print "Email nebol odoslaný, vráťte sa s5 na formulár a akciu zopakujte.<br>\n
<a href='index.html'>Formular</a>";
}
?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Formulár

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.02.2009 14:17 | Formulár

musis si vytiahnut data odoslane vo formulari z $_POST ($_POST['meno'], $_POST['priezvisko'], ...) a vlozit ich do tela spravy... samozrejme, funkcia mail musi byt na serveri povolena...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Formulár

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 25.02.2009 14:29 | Formulár

tu je priklad:

Kód:
$meno=$_POST['meno'];
$mail=$_POST['mail'];
$subj="Novinky z webu";
$mailcontent=$_POST['telo'];
$hdr .= "Content-type: text/html; charset=utf-8\r\n";
$hdr .= "From:NEWS <news@nejakadomena.sk>\r\n";
$hdr .= "X-Mailer: PHP v".phpversion()."\r\n";
mail($mail,$subj,$mailcontent,$hdr);


ale urcite odporucam nejak osetrit proti spamu... napr.: captcha...

plus to co spomenul stenley


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.02.09
Prihlásený: 08.03.09
Príspevky: 52
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 25.02.2009 15:42 | Formulár

Ešby som ti odporučil používat knižnicu phpMailer s nou niesu problemy ako iba s mail() a je ovela lepšie prehladnejšia atd ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 25.02.2009 17:38 | Formulár

mno ja mam problem a potrebujem ho vyriesit...mam formular v nom ma input + select na vyber moznosti...odosielam ho cez post...problem je ten ze som bol upozorneny nato ze sa to da podchytit a zaslat ine udaje ake su v tom selecte...prosto mam tam navyber moznosti napriklad muz a dalsia moznost zena a stala sa mi taka vec ze clovek co ma nato upozornil mi poslal moznost dieta pritom taka moznost tam nebola...boli dve moznosti a on mi poslal dalsiu ktoru si vymyslel...potrebujem poradit ako by sa to dalo zabezpecit...thx :)

//trosku mimo temy, nemyslis? ale vyskusaj nasledujuci kod (stenley)
Kód:
if(ereg("^(muz|zena)$",$_POST['pohlavie']))


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.09
Prihlásený: 13.05.16
Príspevky: 76
Témy: 37 | 37
Napísal autor témyOffline : 25.02.2009 18:15 | Formulár

Takže to čo napísal max-m mám dat do mojho suboru mail.php ja neviem moc s php tak prosím troska inak mi to vysvetlite:D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Formulár

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 25.02.2009 19:38 | Formulár

tvoj mail.php by mal vyzerat priblizne takto (aspon podla mna):

Kód:
<?php
if(isset($_POST['meno']))
{
 $meno=$_POST['meno'];
 $priezvisko=$_POST['priezvisko'];
 $icq=$_POST['icq'];
 $hranie=$_POST['hranie'];
 $subj="Anketa z webu";
 $mailcontent="Meno: ".$meno."<br />Priezvisko: ".$priezvisko."<br />ICQ: ".$icq."<br />Dlzka hrania: ".$hranie;
 $hdr .= "Content-type: text/html; charset=utf-8\r\n";
 $hdr .= "From:NEWS <news@nejakadomena.sk>\r\n";
 $hdr .= "X-Mailer: PHP v".phpversion()."\r\n";
 mail($mail,$subj,$mailcontent,$hdr);
}
else
{
 print "Email nebol odoslaný, vráťte sa s5 na formulár a akciu zopakujte.<br>
<a href='index.html'>Formular</a>";
}
?>


len este musim spomenut tri veci:
1.) urcite tu podmienku je vhodne upravit proti spamu (ja som to v tomto priklade neriesil)
2.) subore s formularom musis este selectu pridelit <select name="hranie" id="hranie">
3.) bolo by mozno vhode kontrolovat, ci boli zadane povinne udaje

to je asi vsetko :D


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.09
Prihlásený: 13.05.16
Príspevky: 76
Témy: 37 | 37
Napísal autor témyOffline : 26.02.2009 14:01 | Formulár

No skusil som a daám odoslat a biela obrazovka a nic ani neodosle


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 26.02.2009 14:19 | Formulár

mas zly form pripis si tam
Kód:
enctype="multipart/form-data"


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.09
Prihlásený: 13.05.16
Príspevky: 76
Témy: 37 | 37
Napísal autor témyOffline : 26.02.2009 14:20 | Formulár

Kde to ktorej časti som lama do php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 26.02.2009 14:53 | Formulár

jahj sry ja osm si zle precital co si napisal...mi tu kamos nieco kecal o odosielani obrazkov ze mu to nefunguje a cital som tvoj koment som sa pomylil


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.09
Prihlásený: 13.05.16
Príspevky: 76
Témy: 37 | 37
Napísal autor témyOffline : 27.02.2009 12:38 | Formulár

Hmm co tam dať?


 [ Príspevkov: 12 ] 


Formulár



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Technológia .NET

67

1193

28.06.2013 22:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress kontaktný formulár a objednávkový formulár

v Redakčné systémy

1

137

22.08.2016 10:26

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FORMULAR

v Ponuka práce

3

1556

30.05.2006 6:51

jakub023

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulár

v Webdesign

6

200

27.03.2013 8:19

Achelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

0

133

24.09.2012 15:35

e-shark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v Ostatné

0

101

08.03.2016 19:23

matej71

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

24

693

08.01.2011 14:55

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v PHP, ASP

1

207

09.07.2012 20:31

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

8

153

28.07.2015 17:55

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

503

21.03.2009 20:46

bloger7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

145

04.04.2015 14:11

erikzet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulár

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

867

27.05.2007 10:00

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

23

1337

01.04.2007 10:02

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular

v PHP, ASP

3

288

31.07.2011 15:09

kudzo3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

579

03.05.2008 19:31

Svolo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulár

v PHP, ASP

1

316

07.06.2009 15:44

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF