[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.05.09
Prihlásený: 18.11.11
Príspevky: 31
Témy: 10 | 10
NapísalOffline : 27.05.2009 18:56 | funkcia vyvolaná tlačidlom

Zdravím, ako vyvolám funkciu v php až po stlačení tlačidla?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
funkcia vyvolaná tlačidlom

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 27.05.2009 19:06 | funkcia vyvolaná tlačidlom

Napriklad mozes stlacenim tlacidla odoslat nieco cez GET alebo POST a volat funkciu len vtedy, ked v $_GET/$_POST nieco je:
Kód:
<form action="" method=get>
    <button type=submit name=akcia value=1>Tlacidlo</button>
</form>
<?php
if (isset($_GET['akcia']))
{
    funkcia();
}
?>
Alebo pouzi Ajax.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.09
Prihlásený: 02.06.09
Príspevky: 5
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 27.05.2009 20:24 | funkcia vyvolaná tlačidlom

Skôr by som pre validnosť Xhtml dal
Kód:
<form method="post">
<input type="button" name="tlacitko" value="Tlacitko">
</form>
<?
if(isset($_POST['tlacitko'])):
funkcia()
endif;
?>


Offline

Čestný člen
Čestný člen
funkcia vyvolaná tlačidlom

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 27.05.2009 20:29 | funkcia vyvolaná tlačidlom

Ak uz to mat XHTML validne, tak <input />, nie <input>. Ved nech si to autor temy upravi, ako chce.

aj tak je cela validita blbost


Offline

Čestný člen
Čestný člen
funkcia vyvolaná tlačidlom

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 27.05.2009 20:38 | funkcia vyvolaná tlačidlom

Mmartin - ďalšia téma, v ktorej riešiš blbosti. Odpovedaj na otázku, alebo neodpovedaj vôbec. Toto je sekcia venovaná php, ak ho bude zaujímať validita, určite sa na to opýta.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.05.09
Prihlásený: 18.11.11
Príspevky: 31
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 27.05.2009 22:15 | funkcia vyvolaná tlačidlom

Mal som na mysli spustenie funkcie, ktorá načíta text a zobrazí po stlačení tlačidla, niečo ako v actionscripte, stlačím tlačidlo a tím zmením text.
To od Ďuriho pekne funguje, dík!
Ale keď submit nahradím button tak všetko prebehne naoko ok, ale nič sa nezobrazí. Prečo?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 27.05.2009 23:02 | funkcia vyvolaná tlačidlom

To čo chceš je Javascript nie PHP :) V tvojom konkrétnom prípade ide až o AJAX :) To je Javascript ktorý volá PHP script.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 28.05.2009 7:22 | funkcia vyvolaná tlačidlom

high182 píše:
Mal som na mysli spustenie funkcie, ktorá načíta text a zobrazí po stlačení tlačidla, niečo ako v actionscripte, stlačím tlačidlo a tím zmením text.
To od Ďuriho pekne funguje, dík!
Ale keď submit nahradím button tak všetko prebehne naoko ok, ale nič sa nezobrazí. Prečo?

lebo button ti sam nedokaze odoslat formular bez nejakej akcie, takze to daj takto:
Kód:
<input type="submit" name="tlacitko" value="Tlacitko" />


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.05.09
Prihlásený: 18.11.11
Príspevky: 31
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 28.05.2009 15:31 | funkcia vyvolaná tlačidlom

Takže samotným php si nepomôžem, musím do toho zamotať aj javascript?
Javascriptu som sa chcel vyhnúť kedže ho niektorý používatelia môžu mať vypnutý a vypisovať <noscript> sa mi nezdá moc pútavé.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
funkcia vyvolaná tlačidlom

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 28.05.2009 15:45 | funkcia vyvolaná tlačidlom

Pokial to potrebujes bez refreshu stranky, tak bez javascriptu sa nepohnes. Ale napriklad tu je to riesene bez JS, po kliknuti na tlacidlo sa refreshne stranka a text sa zmeni.
Myslim si, ze by sa to dalo spravit tak, ze uzivatelom s JS by sa ponukalo nieco, co by si chcel, a tym s vypnutym JS len take obycajne ako je vyssie.
Neviem ale presne, co chces spravit, takze keby si popisal viac, co pozadujes, urcite sa na to niekto pozrie.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.05.09
Prihlásený: 18.11.11
Príspevky: 31
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 28.05.2009 16:10 | funkcia vyvolaná tlačidlom

Chcel som mať na stránke tri tlačidlá, kliknutím na ne by sa zmenil iba externý text.
Kód:
<?php
if (isset($_POST['vhs']))
{
    $subor=fopen("text/vhs.txt","r") or die ("textový súbor nie je možné otvoriť");
while(!feof($subor)){
$riadok=fgets($subor);
echo "$riadok <br/>";
}
fclose($subor);
}
?>
<form  action="" method="post">
  <input  type="submit" value="VHS - DVD"  name="vhs"  />
</form>

Toto je len časť kódu pri ktorom načítanie funguje, no ja nechcem mať submit lebo sa jedná o tlačítka menu, chcel som len písmo ako <a href> atď. no aby sa nenačítala celá stránka ale len ten daný text.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
funkcia vyvolaná tlačidlom

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 28.05.2009 21:37 | funkcia vyvolaná tlačidlom

Kód:
<?php
if (isset($_GET['vhs']))
{
    $subor=fopen("text/vhs.txt","r") or die ("textový súbor nie je možné otvoriť");
while(!feof($subor)){
$riadok=fgets($subor);
echo "$riadok <br/>";
}
fclose($subor);
}
?>
<a href="skript.php?vhs=1">Klik</a>


 [ Príspevkov: 12 ] 


funkcia vyvolaná tlačidlom



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia vyvolana klavesovou skratkov

v PHP, ASP

4

202

05.05.2010 11:10

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s FN tlačidlom

v Ovládače

2

490

13.02.2010 19:16

gladiatus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s tlacidlom na zavretie

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

497

03.08.2007 10:47

delo101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Myš s klikacím tlačidlom namiesto koliečka

v Externé zariadenia

2

114

20.01.2017 21:43

emdzei

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena pozadia v php jedným tlačidlom

v PHP, ASP

8

578

11.06.2009 20:18

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

K: Pokazene myšky s dvojklikom alebo nefunkčnym tlačidlom (SS,zowie,razer,logitech ...)

v Kúpim

1

114

24.10.2016 15:04

mohamed

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia

v PHP, ASP

12

510

24.04.2008 18:37

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

441

29.04.2009 20:31

stopa27

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

funkcia

v PHP, ASP

2

130

25.03.2014 17:42

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia

v PHP, ASP

6

590

06.11.2007 15:45

Orwell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia....

v PHP, ASP

1

428

30.08.2008 20:44

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

436

10.02.2009 21:20

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia crypt

v PHP, ASP

3

112

31.08.2014 13:51

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia validate

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

579

07.04.2008 22:46

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hash funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

825

27.11.2009 18:38

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aka funkcia

v PHP, ASP

5

310

03.02.2008 21:36

vl4kn0



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF