[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.10.17
Prihlásený: 06.08.18
Príspevky: 20
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 04.11.2017 21:32 | Funkcia scanf

Zdravim,
potreboval by som pomocou funkcie scanf (mozno sa to pomocou toho ani neda to neviem :D)nacitat viacero hodnot do premennych/poľa. Problem je v tom ze ja neviem kolko hodnôt uzivatel zada moze zadat 1 cislo ale aj 6 cisel. skusal som to takto: scanf("%lf %lf", &b,&c); ale to nieje dobre. Malo by to byt tak ze uzivatel zada cisla do riadku vedla seba oddelene medzerou a stlaci enter.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Funkcia scanf

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 26.01.21
Príspevky: 332
Témy: 3 | 3
Bydlisko: Košice - ok...
NapísalOffline : 04.11.2017 21:54 | Funkcia scanf

  1. pouzijes zarazku - nejaku hodnotu, ktora ti oznaci koniec
  2. EOF - ale uz koncis so vstupom sa mi zda
  3. pokial sa ti da nacitat cislo nacitavas
  4. na zaciatku je pocet cisel

dalo by sa to este aj s bufferom


_________________
GitHub: mfocko | mfocko.xyz
OSs: archLinux + fedora (+ Windows 10 Pro Insider Preview, only if needed)
Server: archLinux [nginx + Docker (GitLab) + SSH/SFTP + local mirror (FTP/rsync - archLinux, Fedora) + samba + transmission]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.10.17
Prihlásený: 06.08.18
Príspevky: 20
Témy: 9 | 9
Napísal autor témyOffline : 04.11.2017 22:04 | Funkcia scanf

// Spojený príspevok 04.11.2017 22:05

focko píše:
  1. pouzijes zarazku - nejaku hodnotu, ktora ti oznaci koniec
  2. EOF - ale uz koncis so vstupom sa mi zda
  3. pokial sa ti da nacitat cislo nacitavas
  4. na zaciatku je pocet cisel

dalo by sa to este aj s bufferom

Mohol by si to prosim napisat tu tak ako by si to zapisal v cecku ?? Z toho vysvetlenia som to velmi nepochopil :D Pls :((


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Funkcia scanf

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 26.01.21
Príspevky: 332
Témy: 3 | 3
Bydlisko: Košice - ok...
NapísalOffline : 04.11.2017 22:13 | Funkcia scanf

so zarazkou:
nacitava cisla pokial nedostane -1; stale odcita to cislo od something, pri zapornych pripocita to cislo a pri -1 pripocita 1 a konci
Kód:
#include <stdio.h>

int main(void)
{
    int something = 10000;
    int number_from_user;

    do
    {
        scanf("%d", &number_from_user);
        something -= number_from_user;
    } while (number_from_user != -1);

    printf("%d\n", something);

    return 0;
}


_________________
GitHub: mfocko | mfocko.xyz
OSs: archLinux + fedora (+ Windows 10 Pro Insider Preview, only if needed)
Server: archLinux [nginx + Docker (GitLab) + SSH/SFTP + local mirror (FTP/rsync - archLinux, Fedora) + samba + transmission]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.10.17
Prihlásený: 06.08.18
Príspevky: 20
Témy: 9 | 9
Napísal autor témyOffline : 04.11.2017 22:24 | Funkcia scanf

a

// Spojený príspevok 04.11.2017 22:52

Diiky moc mam to :) musel som to spravit trocha inak ale princip som pouzil rovnaky :)

// Spojený príspevok 05.11.2017 13:53

focko píše:
so zarazkou:
nacitava cisla pokial nedostane -1; stale odcita to cislo od something, pri zapornych pripocita to cislo a pri -1 pripocita 1 a konci
Kód:
#include <stdio.h>

int main(void)
{
    int something = 10000;
    int number_from_user;

    do
    {
        scanf("%d", &number_from_user);
        something -= number_from_user;
    } while (number_from_user != -1);

    printf("%d\n", something);

    return 0;
}


Ok mam este jednu otazku nakoniec :D Spravil som to takto (bill zada takisto uzivatel):

double bill,inserted;
double i=0;
do
{
scanf("%lf", &inserted);
i+=inserted;

} while (bill>i);

problem je ze mi to nacitava pokym sucet inserted neni viac ako bill ale ja by som to potreboval mat tak ze ked stlaci uzivatel enter tak mi to z cyklu vyjde aj ked je sucet inserted mensi vacsi alebo rovni bill. (A nemoze to byt tak ze si urcim nejaku hodnotu napr -1 a vtedy vyjde z cyklu)


Online

Užívateľ
Užívateľ
Funkcia scanf

Registrovaný: 15.06.14
Prihlásený: 06.05.21
Príspevky: 17479
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Bratislava
NapísalOnline : 06.11.2017 0:19 | Funkcia scanf

Kód:
while (scanf("%lf", &var) > 0)
{
     uloženie do poľa s nejakou inkrementaciou i aby si sa v ňom aj vedel posúvať
}


_________________
ITX >>> ATX
 [ Príspevkov: 6 ] 


Funkcia scanf



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ignoruje scanf()

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

1128

22.11.2006 23:42

redman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cin+cout vs. scanf()+printf()

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

752

14.07.2007 12:40

jizzy.w

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

osetrenie nespravnej hodnoty pri scanf

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

380

13.11.2011 16:14

walther

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

funkcia

v PHP, ASP

2

216

25.03.2014 17:42

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia

v PHP, ASP

6

687

06.11.2007 15:45

Orwell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia....

v PHP, ASP

1

521

30.08.2008 20:44

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

526

10.02.2009 21:20

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia

v PHP, ASP

12

667

24.04.2008 18:37

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

532

29.04.2009 20:31

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ciselna funkcia

v PHP, ASP

7

437

05.05.2008 14:10

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vzdialena funkcia

v PHP, ASP

0

318

30.01.2009 9:54

Alino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia strstr

v PHP, ASP

4

561

10.03.2008 8:23

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia WriteFile

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

11

644

26.01.2009 15:22

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

J2ME funkcia?

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

402

05.11.2008 19:13

idiotart

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia Routera

v Siete

1

321

11.09.2010 9:58

Icehammer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia - argumenty

v PHP, ASP

2

362

26.09.2008 17:50

m4r14n



© 2005 - 2021 PCforum, edited by JanoF