[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62

Ahojte chalani, chcel by som sa spytat ci nemate skusenost s mazanim v databazach. UPRESNENIE: mam vytvorenu tabulku inzeraty, kazdy vkladany inzerat dostava primary key ID. Ako vytvorim zmazanie konkretneho inzeratu ? viem ze sa to robi cez funkciu delete ... ale neviem ako vymazat konkretny ... ku kazdemu inzeratu vypisujem aj "href odkaz" vymazat ...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
[VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36

napriklad
Kód:
DELETE FROM inzeraty WHERE id = 84;


alebo google -> mysql + delete + syntax (je to take tazke?)


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 29.01.2009 15:05 | [VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

Len nerozumiem preco napr. ID = 84


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
[VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36

tak inak :)

Kód:
DELETE FROM `nazov tabulky` WHERE `nazov stlpca v ktorom je jednoznacne id` = $id_prispevku_ktory_chces_vymazat;


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 29.01.2009 15:19 | [VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

Toto rozumiem, prepac asi som nevysvetlil poriadne co chcem :-) .. nechcem natvrdo pisat id inzerat ktore ma mazat ... musim mu nejako povedat ze ktore vsak? myslim tu premennu $id_prispevku_ktory_chces_vymazat ... tomuto moc nechapem ze ako do premennej vlozim spravne id ktore ma mazat.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

sam pises, ze generujes odkaz pre vymazanie toho-ktoreho inzeratu, tj. napr. delete.php?id=1 (id je pre kazdy inzerat iny). V subore delete.php potom tuto hodnotu v id spracujes a dosadis do sql...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
[VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 29.01.2009 15:42 | [VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

Oplatí sa spomenúť, že takéto riešenie cez odkazy je náchylné na CSRF útok (to znamená, že ti niekto podstrčí "vymazávaciu" URL a cez teba dáta vymaže).

Je také pravidlo, týkajúce sa formulárov na webe - ak nejaká akcia mení stav databázy (pridáva / upravuje / vymazáva položky), treba použiť metódu POST (odkazy používajú metódu GET).

Toto je presne ten prípad, takže treba použiť POST. Zároveň ako ochranu proti CSRF je potrebné generovať špeciálne tokeny pri zobrazení formulára a kontrolovať ich pri spracovaní formulára. Konkrétny návod ako na to nájdeš v článku Jakuba Vrány.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 29.01.2009 15:46 | [VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

JJ ,ale len
Kód:
<a href="zmazatinzerat.php">Zmazať</a>


to som dal pripisat ku azdemu inzeratu ... a neviem ako dalej.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 29.01.2009 15:47 | [VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

Dakujem za upozornenie, urcite je to velmi potrebne a oplati sa to ... ale ja sa ucim a najprv asi musim pochopit GET ako funguje ...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
[VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 29.01.2009 16:07 | [VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

jtomcik píše:
ale ja sa ucim a najprv asi musim pochopit GET ako funguje ...
Nie, nemusíš. Zbytočne si zvykneš na zlé návyky. Skús radšej toto:
Kód:
<form method="post" action="vymaz.php">
<input name="id" value="<?php echo $id; ?>" type="hidden">
<input name="token" value="<?php generate_token(); ?>" type="hidden">
<input type="submit" value="Vymazať">
</form>

Kód pre vymaz.php:
Kód:
<?php
if (validate_token($_POST['token']) && validate_id($_POST['id'])) {
    mysql_query("DELETE FROM inzeraty WHERE id = '".$_POST['id']."'");
    echo "Vymazané!";
} else {
    echo "Chyba, odošlite formulár ešte raz.";
}
?>

Ešte musíš nejak implmenetovať funkcie generate_token, validate_token (pozri ten článok) a validate_id (napr. regulárnym výrazom povoliť len celočíselné hodnoty).


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 29.01.2009 16:40 | [VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

Nabiflene p360t;

dakujem ... funguje to perfektne.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice

ja to mam riesene pomocou hesla..kazdy inzerat ma svoje heslo, a ked niekto nahodi adresu napr. vymazanie.php?id=68, tak to nevymaze kym nezada spravne heslo, ktore je v dtb sifrovane sha1 + md5.

A navyse je url zmenena v .htaccess.

A pomocou php je GET[id] aj osetrene, aby id mohla byt len ciselna hodnota, a len taka, ktora existuje v databaze.

Ale samozrejme ziadna ochrana neni dokonala, ale ja nemam databazu Pentagonu, ze by som ju neviem ako mal chranit...


 [ Príspevkov: 12 ] 


[VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DELETE Z MYSQL

v PHP, ASP

2

255

18.03.2009 21:57

7diwad7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL OMYLOM DELETE!

v Redakčné systémy

4

321

29.06.2007 21:35

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP delete folder

v PHP, ASP

9

551

26.07.2009 14:35

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP DELETE with checkbox

v PHP, ASP

2

208

24.04.2010 18:57

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] problem s mysql update

v PHP, ASP

11

421

18.02.2009 14:23

rann14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

syntax v Php My Admin, delete

v Databázy

3

398

20.12.2009 19:33

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] dalsi problem s mysql update

v PHP, ASP

24

636

24.02.2009 12:40

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis údajov z mysql tabuľky

v PHP, ASP

29

1203

05.12.2008 9:44

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba pri odoslaní údajov do MySQL

v PHP, ASP

5

163

22.04.2014 16:59

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Export udajov z MySql do Excelu

v Databázy

3

666

25.09.2008 15:06

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

815

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP unzip class

v PHP, ASP

6

327

26.02.2009 13:01

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Orezevanie obrazkov .php //vyriesene

v PHP, ASP

0

152

23.11.2011 13:58

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Php GET problem

v PHP, ASP

4

350

21.02.2009 20:12

Xardas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP template class

v PHP, ASP

23

852

24.02.2009 23:09

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP vyhladavanie v txt

v PHP, ASP

6

448

11.03.2009 21:41

Tominator



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF