[ Príspevok: 1 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.10.08
Prihlásený: 01.02.13
Príspevky: 198
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 23.11.2011 13:58 | Orezevanie obrazkov .php //vyriesene

Na nahladi obrazkov na webe pouzivam tento kod, ktory funguje dobre.
Ale je tam jeden problem ze nespracuje subor ktory ma v nazve medzeru
vie mi s tym niekto pomoct ?

Kód:
<?
header ("Content-type: image/jpeg");
$file_name = $_GET['f'];
$crop_height=$_GET['h'];
$crop_width=$_GET['w'];
$folder=$_GET['folder'];

$file_type= explode('.', $file_name);
$file_type = $file_type[count($file_type) -1];
$file_type=strtolower($file_type);

$file_name = 'domain/uploads/'.$folder.'/'.$file_name;

$original_image_size = getimagesize($file_name);
$original_width = $original_image_size[0];
$original_height = $original_image_size[1];

if($file_type=='jpg' OR $file_type=='jpeg' OR $file_type=='JPG' OR $file_type=='JPEG')
{
$original_image_gd = imagecreatefromjpeg($file_name);
}

if($file_type=='gif')
{ $original_image_gd = imagecreatefromgif($file_name);
}   

if($file_type=='png')
{
$original_image_gd = imagecreatefrompng($file_name);
}

$cropped_image_gd = imagecreatetruecolor($crop_width, $crop_height);
$wm = $original_width /$crop_width;
$hm = $original_height /$crop_height;
$h_height = $crop_height/2;
$w_height = $crop_width/2;

if($original_width > $original_height )
{
$adjusted_width =$original_width / $hm;
$half_width = $adjusted_width / 2;
$int_width = $half_width - $w_height;

imagecopyresampled($cropped_image_gd ,$original_image_gd ,-$int_width,0,0,0, $adjusted_width, $crop_height, $original_width , $original_height );
}
elseif(($original_width < $original_height ) || ($original_width == $original_height ))
{
$adjusted_height = $original_height / $wm;
$half_height = $adjusted_height / 2;
$int_height = $half_height - $h_height;

imagecopyresampled($cropped_image_gd , $original_image_gd ,0,-$int_height,0,0, $crop_width, $adjusted_height, $original_width , $original_height );
}
else {

imagecopyresampled($cropped_image_gd , $original_image_gd ,0,0,0,0, $crop_width, $crop_height, $original_width , $original_height );
}
imagejpeg($cropped_image_gd);

?>


///////////////////////
Vyriesil som to tym ze som dal hladat medzeru v nazve konkretneho suboru a zamenil som ju za "%20"

na riadok 11 som pridal

Kód:
$file_name = str_replace(" ", "%20", $file_name);


 [ Príspevok: 1 ] 


Orezevanie obrazkov .php //vyriesene



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] php sťahovanie obrázkov z www

v PHP, ASP

2

436

20.03.2009 13:03

korelat22

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Php GET problem

v PHP, ASP

4

350

21.02.2009 20:12

Xardas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP template class

v PHP, ASP

23

852

24.02.2009 23:09

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP unzip class

v PHP, ASP

6

327

26.02.2009 13:01

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP vyhladavanie v txt

v PHP, ASP

6

448

11.03.2009 21:41

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] JSON z Twitteru do PHP

v PHP, ASP

8

388

27.03.2009 20:44

chvosty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

v PHP, ASP

11

889

08.02.2009 22:36

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP: problem s INCLUDE pri RewriteEngine On

v PHP, ASP

2

323

17.02.2009 14:33

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AJAX posielanie obrázkov do PHP

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

101

09.07.2013 11:14

Pades

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlucenie 2 obrazkov pomocou php

v PHP, ASP

7

617

07.02.2011 0:08

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[php]Spajanie viacerych obrazkov do 1

v PHP, ASP

2

643

06.05.2010 21:34

8andrej8

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyriesene - Strankovanie

v PHP, ASP

0

204

12.03.2010 10:35

speedy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Registracia

v PHP, ASP

2

293

03.03.2009 14:24

arno

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] mail

v PHP, ASP

2

386

17.02.2009 20:31

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkaz // vyriesene

v Redakčné systémy

6

738

18.07.2006 22:43

WEB LAMA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Pingovanie

v PHP, ASP

6

861

06.03.2009 9:47

don jebot



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF