[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zlucenie 2 obrazkov pomocou php

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 06.02.2011 19:30 | zlucenie 2 obrazkov pomocou php

1/ mam prvy obrazok JPG, rozmer 100x100

2/ mam PNG ramik so zaoblenymi rohmi, transparentnym stredom a tiez transparentnym okolim /v rohoch/ - vid obrazok

zlucenie 2 obrazkov pomocou php

Pomocou scriptu tie 2 obrazky zlucim tak, ze prvy obrazok bude pekne oramovany, kedze stred ramika je transparentny, avsak mam problem s rohmi obrazka. Kedze aj rohy su transparentne, tak v rohoch po zluceni zostava vidiet cast prveho obrazka. Ked v PNG ramiku zafarbim tie rohy na nejaku farbu tak to prekryje prvy obrazok, lenze hotovy obrazok pojde na roznofarebny podklad na web, takze rohy musia zostat transparentne aj po ich zluceni...

vedeli by ste poradit ako to dosiahnut?

Tu je script ktory pouzivam na zlucenie:

Kód:
function watermark($im){
//$im je obrazok pre ktory nahravame watermark
$watermark = imagecreatefrompng('temp_small.png');
$watermark_width = imagesx($watermark);
$watermark_height = imagesy($watermark);
$image = imagecreatetruecolor($watermark_width, $watermark_height);
$image = imagecreatefromjpeg($im);
$size = getimagesize($im);
//vypocitame polohu watermarku
$dest_x = $size[0] - $watermark_width; $placementX =  round($dest_x / 2);
//-5 znamena posun o 5 pixelov po osi x a y
$dest_y = $size[1] - $watermark_height;$placementY =  round($dest_y / 2);

imagecopymerge_alpha($image, $watermark, $placementX, $placementY, 0, 0, $watermark_width, $watermark_height, 0);

imagejpeg($image,$im,100);
imagedestroy($image);
imagedestroy($watermark);

function imagecopymerge_alpha($dst_im, $src_im, $dst_x, $dst_y, $src_x, $src_y, $src_w, $src_h, $pct){
$opacity=$pct;
// getting the watermark width
$w = imagesx($src_im);
// getting the watermark height
$h = imagesy($src_im);

// creating a cut resource
$cut = imagecreatetruecolor($src_w, $src_h);
// copying that section of the background to the cut
imagecopy($cut, $dst_im, 0, 0, $dst_x, $dst_y, $src_w, $src_h);
// inverting the opacity
$opacity = 100 - $opacity;

// placing the watermark now
imagecopy($cut, $src_im, 0, 0, $src_x, $src_y, $src_w, $src_h);
imagecopymerge($dst_im, $cut, $dst_x, $dst_y, $src_x, $src_y, $src_w, $src_h, $opacity);
}

}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zlucenie 2 obrazkov pomocou php

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 06.02.2011 20:28 | zlucenie 2 obrazkov pomocou php

a ten obrazok na webe budes menit kazdych 5 minut? lebo ak to bude len raz za cas tak preco nepouzit photoshop?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zlucenie 2 obrazkov pomocou php

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 06.02.2011 20:43 | zlucenie 2 obrazkov pomocou php

photoshop nechcem pouzit preto, lebo tych obrazkov bude vela, na viacerych podstrankach a bude si ich pridavat klient, ktory nevie pracovat vo photoshope. Preto to chcem zautomatizovat.

Prosim vas o pomoc. diky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zlucenie 2 obrazkov pomocou php

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 06.02.2011 21:00 | zlucenie 2 obrazkov pomocou php

no ved cropni ten obrazok o par pixelov a nebude ti vidno rohy


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zlucenie 2 obrazkov pomocou php

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 06.02.2011 21:15 | zlucenie 2 obrazkov pomocou php

tak zvacsi ten ramcek, obrazok bude napr. s rozmermi 100x100px a ramcek napr. 110x110px, takto v podstate cielovy obrazok trosku zvacsis a prekryjes len tie rohy povodneho obrazku, tu mas ukazku :)

vlavo je to tak ako to robis ty, a vpravo tak ako by som to spravil ja :), akurat vpravo som ti prehodil vrstvy aby to bolo vidno, ale hadam pochopis :)


EDIT: alebo rovno si srav takuto sablonu a potom tam ten obrazok proste len vloz rovno do stredu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zlucenie 2 obrazkov pomocou php

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 06.02.2011 21:46 | zlucenie 2 obrazkov pomocou php

ano venom2, to je vyborny napad, ale tak som to chcel riesit uplne na zaciatku, lenze nevedel som zlucit 2 obrazky roznych rozmerov...

kedze moj script funguje na principe PNG ramikpolozi na JPG obrazok, musim to nejak vymenit, aby mensi JPG obrazok vkladal na vacsi PNG obrazok..

neviem ci to tak pojde, kedze je to funkcia pre watermarky PNG...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zlucenie 2 obrazkov pomocou php

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 06.02.2011 22:01 | zlucenie 2 obrazkov pomocou php

este ma napadlo ze na stranku vlozis rovno dva obrazky pomocou DIV, najprv das JPG obrazok a potom na neho das ten s ramcekom a priehladnymi plochami, neviem ci je to prave najlepsie riesenie z programatorskeho hladiska, ale graficky efekt by mal byt rovnaky :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zlucenie 2 obrazkov pomocou php

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 07.02.2011 0:08 | zlucenie 2 obrazkov pomocou php

no ano, je to jedno z rieseni, ale takych za usi pritiahnutych :)

Klient tie obrazky bude pridavat z administracie z editora, takze to by bolo trochu komplikovane.

Skusim nejak prerobit ten script aby zlucilo obrazky 2 rozmerov, len neviem ci sa mi to podari.

// pridané po 1 hodine 7 minútach od posledného príspevku

no asi to take jednoduche nebude..totiz podarilo sa mi ten mensi obrazok vlozit do stredu ramika, avsak ten obrazok je stvorec, cize mu vidno rohy - vid obrazok

zlucenie 2 obrazkov pomocou php

Opacne to neviem spravit - vacsi ramik polozit na rozmerovo mensi obrazok aby tie rohy prekrylo..to pomocou php nefunguje...

niekto nejake rady?

// pridané po 43 minútach od posledného príspevku

no takze som to elegantne vyriesil - vytvoril som najprv mensi ciernym STVORCOM oramovany obrazok, ktory som vlozil do vacsieho OBLEHO ramiku a cierny ramik tie rohy pekne zakryl a funguje to super...

sice musi vykonat 2 funkcie, ale funguje!


 [ Príspevkov: 8 ] 


zlucenie 2 obrazkov pomocou php



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<li> ako odkaz tvoreny pomocou obrazkov

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

449

26.05.2008 20:07

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tvorba XLS pomocou php

v PHP, ASP

7

1425

26.10.2009 16:00

Achtan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie Cache pomocou php

v PHP, ASP

4

417

15.02.2012 15:09

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Inputs value pomocou PHP

v PHP, ASP

2

86

27.06.2013 19:53

maťo*

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess prihlasenie pomocou PHP

v PHP, ASP

5

308

24.02.2011 19:43

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako tlačiť dokument pomocou PHP?

v PHP, ASP

1

348

09.07.2007 21:25

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upravovanie txt suboru pomocou php

v PHP, ASP

4

371

14.01.2009 6:58

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automatické zálohy MysqlDb pomocou php

v Databázy

1

421

24.05.2011 9:29

ThePlaky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie typu serveru pomocou PHP

v PHP, ASP

3

258

09.02.2011 10:33

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automaticke vytvorenie subdomeny pomocou PHP

v PHP, ASP

2

1000

28.12.2009 22:08

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ZMAZANIE FORA POMOCOU PHP FUSION

v Redakčné systémy

7

349

05.10.2007 13:28

fanthomas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spustenie EXE suboru pomocou PHP

v PHP, ASP

4

187

07.02.2014 13:46

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Orezevanie obrazkov .php //vyriesene

v PHP, ASP

0

152

23.11.2011 13:58

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Overovanie pola pomocou php a AJAXu

v JavaScript, VBScript, Ajax

24

1106

14.08.2009 8:40

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Import XML do MySQL pomocou PHP

v PHP, ASP

1

168

30.10.2015 8:17

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AJAX posielanie obrázkov do PHP

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

101

09.07.2013 11:14

Pades



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF