[ Príspevkov: 24 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 20.02.2009 10:46 | [VYRIESENE] PHP template class

Hľadám nejakú čo najjednoduchšiu template klasu, ktorá bude podporovať:

- obyčajný výpis premennej z php (základ :))
- výpis z while
- includovanie
- podmienky

ak by ste o niečom takom vedeli, čo má čo najrýchlejší beh, nie je to dlhé a ľahko sa používa - zvládne do toho vytvoriť template aj nejaký pokročilejší začiatočník (:D) tak mi to sem prosím hodte. Ak by ste vedeli a mali by ste chuť tak niečo také môžete aj napísať pre mňa :) ja vôbec netuším ako sa niečo také robí :) vrelá vďaka :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 20.02.2009 18:42 | [VYRIESENE] PHP template class

PET http://pet.andreas-demmer.de/


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.02.2009 19:32 | [VYRIESENE] PHP template class

Osobne si myslím, že by suchy mohol niečo naprogramovať :). Nakoľko ja som pri mojích pokusoch zašiel do hĺbky stále to nie je ono.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 20.02.2009 22:55 | [VYRIESENE] PHP template class

jaji, dokáže ten PET všetko čo som napísal? Nestíham si to overiť ak máš skúsenosti napíš, tiež napíš približne počet riadkov prosím a aké máš s ním skúsenosti. Ale ten PET sa mi začína páčiť :)

A tiež by som bol rád keby stenley niečo podobne prihodil do často používaných skriptov


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 21.02.2009 0:53 | [VYRIESENE] PHP template class

ja pouzivam svoju vlastnu funkciu, a pouzivam pri nej while, include a podmienky neviem co presne myslis..

http://www.pcforum.sk/template-class-vt ... tml#544704
blizsie a aj s popisom while:
http://www.pcforum.sk/template-class-vt ... tml#544976


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 21.02.2009 12:29 | [VYRIESENE] PHP template class

No pod include myslím, že tak ako má, myslím že je to xTreme styles mod pre phpBB2, že si tam dáš <!-- INCLUDE subor.tpl --> tak že také niečo by som aj ja potreboval a podmienky - myslím, že to je tiež v tom mode - <!-- IF podmienka --> {nejaky_vypis] <!-- ELSEIF podmienka --> {iny_vypis} <!-- ENDIF --> Niečo také by som potreboval.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 21.02.2009 15:08 | [VYRIESENE] PHP template class

Hmm, ten PET sa mi strašne páči, lenže nedokáže include a úprimne pochybujem, že dokáže podmienky, aj keď som to ešte neskúšal. Potrebujem niečo iné. Stenley, prosím zbúchaj niečo :)

//nieco by som aj mal, ale to by bolo pre teba asi moc zlozite (stenley)
//No skús :) možno pomôže a možno tam budú funkcie naviac ktoré neskôr aj využijem a keď nie tak si to vymažem :)
//No tak stenley niečo sklepe tak dúfam, že sa podarí :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 22.02.2009 14:27 | [VYRIESENE] PHP template class

Ok, tak som sa popozeral po zopár classach. Vybral som si tieto tri:

- http://pukomuko.esu.lt/phemplate/
- http://www.source-code.biz/MiniTemplator/
- http://templatepower.codocad.com/
- http://simonster.com/software/sstp/index.thtml

Neviem sa ale celkom dobre rozhodnúť ktorú použiť. Ak máte niekto skúsenosti s niektorou s nich tak napíšte čo a ako. Vďaka.

//Pribudla ďalšia klasa. Napíšte aj ktorá sa vám osobne najviac páči, aj keď nemáte so žiadnou z nich skúsenosti.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 22.02.2009 22:05 | [VYRIESENE] PHP template class

NO, tak keby to niekoho zaujímalo vybral som si http://templatepower.codocad.com/ vyzerá, že ma najlepší manuál a že je najviac user-friendly. Tak uvidíme ako to dopadne.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 23.02.2009 0:58 | [VYRIESENE] PHP template class

jj, templatepower pouzivam uz nejaky ten cas...nestazujem sa...

//Drako, ten tvoj novy nick ma dost myli.. Drako bolo original


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 23.02.2009 11:00 | [VYRIESENE] PHP template class

Tak mi budeš pravdepodobne pomáhať. A funguje tam všetko čo som uviedol v prvom príspevku?

//Dúfam, že avatar pomôže :) a Drako mal ešte niekto iný asi :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.02.2009 13:31 | [VYRIESENE] PHP template class

vytvoril som vlastnú triedu ... snáď niečo z toho bude ... ešte traba zdokumentovať :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 23.02.2009 14:11 | [VYRIESENE] PHP template class

Môžeš sem napísať aspoň čo dokáže a nejakú tú syntax, aspoň základy?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.02.2009 14:39 | [VYRIESENE] PHP template class

Dokáže:
include
cykly (v blokoch)
prepisovať hodnoty ({Nadpis} => "Ahoj ľuďia")
pracovať s oprávneniami

Vstupné parametre:
File(string) - name of the file to parse (názov súboru na parsovanie)
Values (array) - replece values (hodnoty nahradzovania)
Blocks (array) - cyclying values (hodnoty pre cyklus)
Permitions (array) - level of permitions values (stupeň oprávnenia)
Show (bool) - show or not? (zobrazujeme?)

Funkcia:
Parse()

Výstupné:
Content (string) - Text after parsering (Text po parsovaní)

syntax - TPL:
Kód:
{Nadpis}
{Text}

<!-- BEGIN Content -->
<h2>{Nadpis}</h2>
<div>{Obsah}</div>
<!-- END Content -->

<!-- ONLY Admin -->
Aloha :) Len pre modov
<!-- END Admin -->
<br>
   
<!-- ONLY Loged -->
   Toto je text pre všetkých prihlásených<br>

   <!-- ONLY Mod -->
   Text, ktorý by som nemal vidieť, pokým niesom mod<br>
   <!-- END Mod -->


Text ktorý následuje potom ...<br>
<!-- END Loged -->


<br>
<!-- INCLUDE test.tpl -->


syntax PHP
Kód:
...
$i = 0;
while($fetch = mysql_fetch_array($sql)){
$array["Content"][$i]["Nadpis"] = $fetch["Nazov];
$array["Content"][$i]["Obsah"] = $fetch["Obsah];
}

$perminisions = array("Admin" => true, "Mod" => false, "Loged" => true);

$values = array("Nadpis" => "Príklad", "Text" => "Demonštrácia");

include "parser.php";
$test = new parser;
$test -> File = "parser.tpl";
$test -> Values = $values
$test -> Blocks = $array;
$test -> Permitions = $perminisions;
$test -> Show = true;
$test -> Parse();


+ podpora zrýchlenej funkcie
Kód:
$test = new QuickParse("parser.tpl", $values, true, $array, $perminisions);

alebo len:
Kód:
$test = new QuickParse("parser.tpl", $values, true);


Coming soon

©2009 Tominator. All right reserved.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 23.02.2009 14:44 | [VYRIESENE] PHP template class

Ak správne chápem tak oprávnenia sú vlastne podmienky, nie? A ešte mi napíš na koľko riadkov to je(aj s komentami :) Dik


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.02.2009 14:48 | [VYRIESENE] PHP template class

bude to okolo 200 prehľadných riadkov (v súčastnosti 161)

Ešte dorábam licenciu a nechávam si rezervu :)

// a rozumieš správne :) (ale do parseru ide iba bool teda buď je podmienka splnená alebo nie [to sa ošetruje v PHP])


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 23.02.2009 15:00 | [VYRIESENE] PHP template class

Ok, tak to dokončí skôr ako si nahodím ten TemplatePower, teda máš ešte asi deň :) Stihneš to?

Inak, zaujímave, že ste sa všetci začali ozývať až jak mám vybraté :roll:


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.02.2009 15:14 | [VYRIESENE] PHP template class

No kódujem to už asi druhý-tretí deň. Prakticky to je hotové ale ešte dorábam príklady aby bolo použitie čo najviac jasné. Takže zajtra by to malo byť :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 23.02.2009 15:17 | [VYRIESENE] PHP template class

Ak správne chápem, tak to už môžem teoreticky používať, alebo aspoň obzerať, áno? Ak hej tak mi napíš na icq viď nižšie :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.02.2009 21:10 | [VYRIESENE] PHP template class

takže pre všetkých, domovská stránka:
http://www.comper.sk/Template


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 24.02.2009 13:25 | [VYRIESENE] PHP template class

hm, Tominator nezdas sa :) vyzera to dobre!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.02.2009 13:28 | [VYRIESENE] PHP template class

thx! :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 24.02.2009 19:20 | [VYRIESENE] PHP template class

vymyslat koleso je IMHO blbost (aj ked tomi~ trieda je fajn), ked chcete nieco prepracovane tak skuste TinyButStrong (nenasiel som nic co by nedokazal a potreboval by som to), bezia na tom aj velke projekty.
A jednoduchsich template systemov je vela napr. na phpclasses.org


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] PHP template class

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 24.02.2009 23:09 | [VYRIESENE] PHP template class

jaji, chcel som niečo skutočne malé. Triedy ktoré som uviedol mali 800-1000 riadkov. TBS sa mi okamžite zapáčil ako som si ho prezrel, no keď som ho stiahol tak nebol veľmi "tiny". Mal okolo 3000 riadkov a to sa mi nepáčilo. Tominatorová klasa má okolo 200 riadkov aj s komentami a to sa mi páči najviac. Navyše zvládne všetko čo potrebujem a teda je pre mňa na rovnakej úrovni ako TBS.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
 [ Príspevkov: 24 ] 


[VYRIESENE] PHP template class



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] template class

v PHP, ASP

16

825

08.02.2009 18:54

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP unzip class

v PHP, ASP

6

327

26.02.2009 13:01

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql database php class

v PHP, ASP

25

1121

28.02.2008 13:04

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP OOP MYSQLi Class

v PHP, ASP

6

312

08.04.2012 15:42

lolexc

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

database class, oop php

v PHP, ASP

10

499

16.02.2010 15:12

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s Smarty.class.php

v PHP, ASP

1

221

27.09.2010 20:52

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ajax + PHP Class - server bez reakcie

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

166

20.07.2013 2:36

math-ew

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

v PHP, ASP

10

575

18.01.2009 11:11

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Orezevanie obrazkov .php //vyriesene

v PHP, ASP

0

152

23.11.2011 13:58

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Php GET problem

v PHP, ASP

4

350

21.02.2009 20:12

Xardas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP vyhladavanie v txt

v PHP, ASP

6

448

11.03.2009 21:41

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] JSON z Twitteru do PHP

v PHP, ASP

8

388

27.03.2009 20:44

chvosty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] php sťahovanie obrázkov z www

v PHP, ASP

2

436

20.03.2009 13:03

korelat22

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Delete udajov v MySQL s PHP

v PHP, ASP

11

889

08.02.2009 22:36

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP: problem s INCLUDE pri RewriteEngine On

v PHP, ASP

2

323

17.02.2009 14:33

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MicroSDHC class 2 alebo class 4 mám vrátiť ?

v Pamäte

3

494

16.12.2010 20:09

majky358



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF