[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zistenie typu serveru pomocou PHP

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 09.02.2011 0:13 | zistenie typu serveru pomocou PHP

je mozne pomocou PHP funkcie zistit, ci dany server kde sa tento subor bude nachadzat je Unix alebo Windows?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zistenie typu serveru pomocou PHP

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 09.02.2011 8:56 | zistenie typu serveru pomocou PHP

tusim phpinfo() tuto informaciu obsahuje


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zistenie typu serveru pomocou PHP

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 09.02.2011 10:06 | zistenie typu serveru pomocou PHP

ja viem ze phpinfo to obsahuje, ale ja potrebujem zistit len tu informaciu a priradit ju premennej.

Mam CMS system, ktory teraz este vyvijam, a tento system sa bude automaticky instalovat na zakaznikovom serveri. Sucastou systemu je subor path.php, v ktorom sa urcuje absolutna cesta servera.

Ak PHP bezi na windowsackom serveri, zapis bude s bodkociarkou

ini_set('include_path',ini_get('include_path').';/root/www/public/;')


a ak je to unix server tak dvojbodky ini_set('include_path',ini_get('include_path').':/root/www/public/:)

Cize ja potrebujem zapisat do suboru cestu tak alebo tak, v zavislosti od zakaznikovho serveru, ktory by som chcel zistit pomocou php.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
zistenie typu serveru pomocou PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.02.2011 10:33 | zistenie typu serveru pomocou PHP

najdes to v konstante PHP_OS, resp. to ani nemusis zistovat, staci pouzit konstantu PATH_SEPARATOR, ktora uz obsahuje bud : alebo ;


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 4 ] 


zistenie typu serveru pomocou PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

programy na zistenie taktov grafiky a typu pamati

v Benchmarky a diagnostické programy

4

2189

09.10.2007 11:57

tommy1104

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Potrebujem pomoc s nastavenim PHP serveru a mysql

v PHP, ASP

16

2040

01.08.2006 20:38

stefo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie nazvu php subora

v PHP, ASP

3

233

12.03.2008 15:52

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tvorba XLS pomocou php

v PHP, ASP

7

1425

26.10.2009 16:00

Achtan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess prihlasenie pomocou PHP

v PHP, ASP

5

307

24.02.2011 19:43

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Inputs value pomocou PHP

v PHP, ASP

2

86

27.06.2013 19:53

maťo*

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie Cache pomocou php

v PHP, ASP

4

414

15.02.2012 15:09

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automaticke vytvorenie subdomeny pomocou PHP

v PHP, ASP

2

1000

28.12.2009 22:08

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ZMAZANIE FORA POMOCOU PHP FUSION

v Redakčné systémy

7

349

05.10.2007 13:28

fanthomas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlucenie 2 obrazkov pomocou php

v PHP, ASP

7

617

07.02.2011 0:08

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upravovanie txt suboru pomocou php

v PHP, ASP

4

371

14.01.2009 6:58

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako tlačiť dokument pomocou PHP?

v PHP, ASP

1

346

09.07.2007 21:25

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spustenie EXE suboru pomocou PHP

v PHP, ASP

4

187

07.02.2014 13:46

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automatické zálohy MysqlDb pomocou php

v Databázy

1

420

24.05.2011 9:29

ThePlaky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php script na zistenie zapnutia javascriptu

v PHP, ASP

18

1523

10.07.2008 9:56

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a zistenie farby v obrazku

v PHP, ASP

2

246

25.11.2008 17:49

roach189



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF