[ Príspevkov: 19 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice

Existuje nejaky script v php, ktory by zistil, ci uzivatel ma povoleny javascript a ked nema, nenacital by stranku, len by vypisal, aby si JS povolil? Je prikaz
Kód:
<noscript>
, ale pokial viem, tento prikaz len zobrazi spravu a stranka pokracuje dalej ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.08.07
Prihlásený: 08.11.07
Príspevky: 11
Témy: 3 | 3

neopagan píše:
Existuje nejaky script v php, ktory by zistil, ci uzivatel ma povoleny javascript a ked nema, nenacital by stranku, len by vypisal, aby si JS povolil? Je prikaz
Kód:
<noscript>
, ale pokial viem, tento prikaz len zobrazi spravu a stranka pokracuje dalej ...



S tym som sa v PHP este vazne nestretol, ale predpokladam, ze Javascript by na to funkciu mal mat...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

jediny (pouzitelny) sposobom, ako zistit, ci uzivatel ma zapnuty JavaScript, ktory v sucasnosti poznam je, ze pomocou JavaScriptu u neho ulozis nejake cookie a nasledne pomocou php zistis, ci sa ulozilo...ak taketo cookie existuje, js ma zapnuty, v opacnom pripade ho ma vypnuty...

ak ma vypnute ukladanie cookies, tak mozes este cez js pridat do adresy trebars parameter js, ktory ti bude indikovat, ze ano, toto sa pridalo pomocou javascriptu a preto je aj js zapnuty...tento sposob pred nedavnom pouzival aj centrum.sk, ale uz tiez presli na metodu kontroly cookie...

existuju funkcie na zistenie podpory js v prehliadaci, ale nie priamo na stav tohto nastavenia...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 02.09.2007 11:47 | php script na zistenie zapnutia javascriptu

Zatial to mam spravene takto:
Kód:
<noscript> Nemate zapnuty javascript <? exit () ?> </noscript>


Teraz, ked niekto nema povoleny javascript, vypise sa sprava a nic viac. Stranka sa nenacita. To je OK. Ale ked nasledne povoli javascript, stranka sa znovu nacita, ale je uplne prazdna (bez spravy). Myslim, ze ten exit berie do uvahy aj teraz. Nechapem preco, ked je v ramci noscript-u.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

Pretože ho spracúva PHP procesor a nie HTML parser. PHP nerozumie kódu mimo značiek <?php a ?> a spracúva kód pred tým (ešte na serveri) ako ho posunie HTML parseru (v prehliadači). Takže odošle prehliadaču všetko, čo je pred tým exitom a keďže prehliadač už potom pochopí, že JS je zapnutý, stránka je prázdna... Môžeš sa o tom presvedčiť tak, že si zobrazíš zdrojový kód takejto stránky, uvidíš, že značka <noscript> bude otvorená.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 03.09.2007 16:55 | php script na zistenie zapnutia javascriptu

Aha, teraz uz chapem. No, co by si povedal na taketo nieco: Na zaciatku stranky by som definoval v javascripte nejaku premennu /napr. var skuska=1/. Potom by nasledoval php script, ktory by overil, ci je ta premenna rovna 1. Ak ano, javascript je povoleny, stranku nacita. Ak nie, teda javascript nemohol priradit premennej hodnotu 1 -> tak potom exit (), cize stranku nenacita dalej. Len by som musel niekde este predtym najprv vynulovat tu premennu, a neviem tiez, ci php rozozna premennu definovanu v javascripte ... Moze taketo nieco fungovat?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

php ti nerozozna lokalnu premennu definovanu v javascripte...
svojho casu som to riesil nejak takto (pridanie dalsieho parametra do GET):
Kód:
<script type="text/javascript"><!--
var pageURL = "<?php echo returnURL(); ?>";
var jsfrag = <?php echo ((isset($_GET['js']) && $_GET['js']==1) ? 1 : 0); ?>;
if(pageURL!=false) {
   if(pageURL.search("js=")==-1 || jsfrag!==1)
      location.replace("?<?php echo regenerateURL(returnURL(), 'js', '1'); ?>");
}
--></script>

pomocou php potom zistis, ci $_GET['js']=1, ak ano, tak js je zapnuty...
ale cez ulozenie cookie je to lepsie riesenie...

ALEBO

aby si zabranim moznosti prepisania hodnoty js cez GET, mozes pouzit este jeden sposob (pripadne skombinovat ho s predchadzajucim):
Kód:
<script type="text/javascript"><!--
document.write('<div style="position:absolute;visibility:hidden;"><img src="zistiJS.php?js=1"></div>');
--></script>

v subore zistiJS.php potom cez php skontrolujes hodnotu $_GET['js'] ako v predchadzajucom pripade...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 03.09.2007 21:27 | php script na zistenie zapnutia javascriptu

Hm, tak som skusal tu tvoju prvu verziu, ale asi som spravil nejaku chybu, lebo ono mi to nejde... Teraz to mam tskto:
Kód:
<script type="text/javascript">
var pageURL = "<?php echo returnURL(); ?>";
var jsfrag = "<?php echo ((isset($_GET['js']) && $_GET['js']==1) ? 1 : 0); ?>";

if(pageURL!=false) {
   if(pageURL.search("js=")==-1 || jsfrag!==1)
      location.replace("<?php echo regenerateURL(returnURL(), 'js', '1'); ?>");
}
 
</script>

<? if ($_GET['js']!=1) echo "Nemáte povolený JAVASCRIPT !! Pre správnu funkčnosť stránky povoľte javascript !"; exit();?>


Vypisuje mi nieco ohladom returnURL. Co je vlastne returnURL? Netreba tomu definovat nieco?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

dal som to len ako priklad, funkcie returnURL() a regenerateURL() nemas implementovane, prva z nich vracia adresu URL aktualnej stranky a druha ti vrati zmenenu URL o js=1

cize napr mas adresu aktualnej stranky (returnURL()):
Kód:
www.nieco.sk/?page=obrazky


regenerateURL() ti vrati:
Kód:
www.nieco.sk/?page=obrazky&js=1


ak mas javascript zapnuty, aktualna adresa stranky sa pomocou location.replace zmeni na adresu, ktoru vratila funkcia regenerateURL()


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 06.09.2007 15:56 | php script na zistenie zapnutia javascriptu

No dobre, ale ako mam tie funkcie teda implementovat alebo definovat? Nechcem nic zlozite, iba to, ak uzivatel nema zapnuty javascript, aby sa stranka nenacitala, vypisalo by povolte javascript a stopla by sa. Akonahle povoli javascript, stranka by sa normalne nacitala.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6

a co tak tuto moznost.
Kód:
<noscript><meta http-equiv="Refresh" content="0;URL=http://stranka/chyba.xsj"></noscript>

a v tom subore chyba.xjs (koncovka vymyslena aby sa nepovedalo) tak v tom subore by mohlo byt nieco take ako
Kód:
<a href="predosla stranka">spat</a> ale najprv zapni javascript


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 06.09.2007 17:10 | php script na zistenie zapnutia javascriptu

To neni zly napad, presmerovat to. Lenze obavam sa, ze v pravidlach free serveru /ic.cz/ je presmerovanie zakazane ... ale overim si to. diky!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6

uz som to overil neni, aspon umna.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 06.09.2007 17:29 | php script na zistenie zapnutia javascriptu

Je zakázán jakýkoli refresh(automatické obnovování) jakékoli stránky. Přísně je zakázán refresh(přesměrování) titulní stránky na jiný server ze serveru IC.cz. Porušení tohoto pravidla bude posuzováno jako hrubý přestupek proti pravidlům, a účet může být bez upozornění administrátora smazán.


toto je u ic.cz


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6

ale toto je presmerovanie v ramci serveru ic.cz. na inu stranku akoby si stlacil nejaky odkaz. inak poradna blbost , inak by museli zavriet vsetky stranky ktore obsahuju navstevne-knihy a ankety a neviem co dalsie este. ale ten meta tag nieje zakazany..takze si tazko o tom nieco mysliet.. hento riesenie by malo byt v sulade s ich pravidlami.(kedze sa jedna o presmerovanie v ramci tvojej subdomeny. )


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

a kebyze pomocou JS a header location replace presmerujes inde??
kto nema zapnuty JS, toho nepresmeruje


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36

Nemusis rovno presmerovavat... hod si na uvodnu stranku hiddne input a javascriptom mu nastav hodnotu. akonahle user skoci z uvodnej stranky na obsah, tak podla hodnoty zistis ci js funguje alebo nie.
sice je nepohodlne zobrazovat uvodnu stranku, ale mozes to spojit s vyberom jazyka alebo podobne... je to tak na mnohych strankach


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT

mne sa celkom paci to presmerovanie, pri com by sa presmerovalo na stranku, ktora by do session ulozila, ze je JS zapnuty a hned opat cez JS presmerovala spat na uvodnu stranku.


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
php script na zistenie zapnutia javascriptu

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36

:D to mas zbytocne 2 presmerovania... javascript ti to tam moze ulozit aj bez presmerovani


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
 [ Príspevkov: 19 ] 


php script na zistenie zapnutia javascriptu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP login script

v PHP, ASP

7

945

08.02.2010 8:42

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Php galeria hladam script

v PHP, ASP

0

115

17.02.2013 1:09

onkel1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Image Upload PHP script

v PHP, ASP

0

1520

30.09.2005 23:01

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie nazvu php subora

v PHP, ASP

3

233

12.03.2008 15:52

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

java script v php-fusion

v Redakčné systémy

0

337

10.03.2007 23:07

Sony

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie typu serveru pomocou PHP

v PHP, ASP

3

258

09.02.2011 10:33

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunkcny gallery script s PHP 5

v PHP, ASP

6

343

01.10.2008 22:18

erkakbe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a zistenie farby v obrazku

v PHP, ASP

2

246

25.11.2008 17:49

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a zistenie loginu v intranete

v PHP, ASP

6

290

23.02.2008 13:50

sepo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladam programatora (php, MySQL, html, java script)

v Ponuka práce

2

1209

29.01.2008 8:21

mond

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladam programatora + kodera (php, MySQL, html, java script)

v Ponuka práce

1

767

18.01.2008 14:12

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladam zdatneho PHP/JS/AJAX... kodera pre komunikacny script

v Ponuka práce

1

829

20.09.2008 18:53

Hack2er

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

v PHP, ASP

14

182

07.10.2013 21:18

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako spustit pomocou cron PHP script aj s predanou premennou?

v PHP, ASP

3

570

04.08.2010 9:13

pohoda

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Php Script: XML -> CSV (Problém s 0 na začiatku)

v PHP, ASP

5

83

21.11.2017 19:56

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Php / zistenie adresy stranky X z ktorej som prisiel na Y

v PHP, ASP

4

642

19.08.2009 10:26

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF