[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.10.13
Prihlásený: 16.04.15
Príspevky: 23
Témy: 8 | 8

Ahoj
potreboval by som nejak zistit ktory <option> je vyselektovany v tagu <select> cez PHP. Dakujem


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

$_POST['name_selectu'] == 'value_optionu'


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.10.13
Prihlásený: 16.04.15
Príspevky: 23
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 06.10.2013 18:48 | PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

Ok. To by slo. Len ja by som potreboval v PHP zistit ktory s tych <option> je selected.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24

ale veď keď odošleš formulár tak v $_POST['name_selectu'] budeš mať to čo potrebuješ, nie?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

Možno robí chybu práve v tom, že neodoslal formulár.. Ťažko povedať z takéhoto popisu.. Ale hlavne vidno, že to ešte ani len nevyskúšal.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.10.13
Prihlásený: 16.04.15
Príspevky: 23
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 06.10.2013 20:41 | PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

Mate pravdu ja som to neskusal. Medzicasom som to ale uz vyskusal a ide to ako ma. Dakujem. Mohol by mi este ako zistim ci sa pri zobrazovani stranky jedna o postback. Skusal som to cez if(isset($_GET["submit"])) a nechce mi to ist spravne. Nevie niekto ako na to ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

Jasne, že ti to nechce ísť správne, keď ty chceš zistiť postback a pritom testuješ hodnotu $_GET["submit"]. Čo takto vyskúšať zmeniť GET za POST? ;)


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24

neviem čo myslíš pod pojmom postback, ale predpokladám že formulár odosielaš ako POST nie GET

tak prečo kontroluješ $_GET a nie $_POST?

Kód:
if(isset($_POST["submit"]))


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.10.13
Prihlásený: 16.04.15
Príspevky: 23
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 06.10.2013 21:01 | PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

Myslel som to tak ze ked sa mi prvy krat zobrazuje stranka tak sa mi ten PHP kod nevykona. ked potom kliknem na tlacitko a stranka sa odosle na server tak kod prebehne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24

no veď použi
Kód:
if(isset($_POST["submit"]))
a submit inputu v tom formuláre daj
Kód:
name="submit"


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.10.13
Prihlásený: 16.04.15
Príspevky: 23
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 06.10.2013 21:24 | PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

to tvoje riesenie mi nefunguje ale funguje mi if($_GET){...}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24

tak si nastav vo formulári method="POST" a používaj post a nie get

teda takto, ide o to aký formulár robíš, a či ho potrebuješ odosielať ako get alebo post

ps. if($_GET) je volovina ;) a nebude to vždy robiť to čo chceš


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.10.13
Prihlásený: 16.04.15
Príspevky: 23
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 06.10.2013 21:43 | PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

Ok. Dakujem uz mi to ide ako ma. Ide to aj s GET aj POST. Prvy krat som to mal zle zapisane. moc krat dakujem


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Unlink píše:
ps. if($_GET) je volovina ;) a nebude to vždy robiť to čo chceš
Preco by to mala byt volovina? Sice v PHP si clovek nikdy nemoze byt isty, ale myslim, ze toto je celkom jasne - "pole" s nulovym poctom prvkom sa konvertuje na false, v ostatnych pripadoch na true.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24

no veď áno, ale overovať na základe tohto či bol odoslaný formulár?

zadám adresu forumular.php?foo=bar a čo, formulár som neodoslal, ale bude spracovávať ako keby ho odoslal
preto som tvrdil že tento spôsob je volovina, ako to že prázdne pole sa prekonvertujte na false je jasné ale v tomto prípade je to nepoužitelné ;)


 [ Príspevkov: 15 ] 


PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako automaticky presúvať políčka elementu <select> podľa obľúbenosti

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

141

12.11.2016 9:58

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular: presun <option> zo <select> do <select>

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

464

28.09.2009 15:27

tomast7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<select> v PHP

v PHP, ASP

5

890

18.04.2007 18:16

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Interpunkcia v elementoch <textarea> a <select>

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

147

30.10.2016 12:01

alvar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<select>

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

445

02.11.2009 17:21

danielop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea a <select>

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

411

12.03.2009 9:59

myxall

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jak na <select>?

v HTML, XHTML, XML, CSS

16

668

13.12.2007 18:14

Ezekiell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Z mySql do <select>

v PHP, ASP

13

399

02.05.2009 23:32

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<select> ulozenie do db

v PHP, ASP

2

257

04.12.2009 17:27

wronker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hrúbka <frame> a <rules> v <table>

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

360

25.01.2009 22:10

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výber aktualnej položky z <select>

v PHP, ASP

5

336

14.06.2009 22:04

mylan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pridat dalsi <select> pomocou js (alebo jQuery)

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

246

01.03.2010 13:26

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pohodlný výber zo <select> - vaše nápady, vylepše

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

599

16.09.2007 20:12

imcold

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastavit velkost pisma vo volbach <select>u

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

589

03.03.2011 21:12

johnny04501

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automaticke doplnanie <select> po kliknuti , vyber z MySql

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

159

22.05.2015 12:44

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na zabranenie zmeny moznosti v <select>e

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

207

31.03.2010 18:42

stenley



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF