[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64

neviem ako urobit vybratei aktualnej polozky ked si cez while vypisem udaje napr. takto
ja potrebujem ze ked si uzivatel ulozi nejaku polozku do db tak potrebujem aby ked tam pride ta polozka bola nacitana

Kód:
echo "<select>";
while($riadok = mysql_fetch_array($sql_dotaz))
{
echo "<option>";
echo $riadok['nieco'];
echo "</option>";

}
echo "</select>";

cize ak by bolo napr
Kód:
sk
cz
de

ked uzivatel klikne na "cz" a da ulozit tak aby ked zase pride aby sa to nacitalo
vdaka


Offline

Správca fóra
Správca fóra
výber aktualnej položky z <select>

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3935
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.06.2009 8:19 | výber aktualnej položky z <select>

v prvom rade musis mat z db vytiahnutu danu hodnotu, ktoru si user pred tym ulozil. Toto potom budes porovnavat s hodnotou stlpca v cykle while. Pre zjednodusenie je hodnota uz ulozena v premennej $userLang:
Kód:
<?php
$userLang = 'cz';
$options = '';

while($riadok = mysql_fetch_array($sql_dotaz)) {
   $sel = ($userLang == $riadok['nieco']) ? ' selected="selected"' : '';
   $options .= '<option'.$sel.'>'.$riadok['nieco'].'</option>';
}

if(!empty($options)) {
   echo '<select>'.$options.'</select>';
}
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
Napísal autor témyOffline : 13.06.2009 11:16 | výber aktualnej položky z <select>

funguje to super len neviem co to znamena
nemohol by si mi to vysvetlit ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
výber aktualnej položky z <select>

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3935
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.06.2009 21:24 | výber aktualnej položky z <select>

comu konkretne nechapes?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
Napísal autor témyOffline : 14.06.2009 21:41 | výber aktualnej položky z <select>

$sel = ($userLang == $riadok['nieco']) ? ' selected="selected"' : '';
$options .= '<option'.$sel.'>'.$riadok['nieco'].'</option>';
if(!empty($options)) {
echo '<select>'.$options.'</select>';
hkavne tej premennej $sel


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
výber aktualnej položky z <select>

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 14.06.2009 22:04 | výber aktualnej položky z <select>

http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=188 - viď odstavec Ternální operátor. Je to akýsi zjednodušený zápis už tak jednoduchej podmienky if, else.

Takže to čo ti napísal stenley:
Kód:
$sel = ($userLang == $riadok['nieco']) ? ' selected="selected"' : '';


Sa dá podmienkou zapísať aj takto:
Kód:
if ($userLang == $riadok['nieco']) $sel = ' selected="selected"';
else $sel = '';


Jednoducho to priradí danému option atribút vybratia daného prvku v selecte, ktorý potrebuješ..


 [ Príspevkov: 6 ] 


výber aktualnej položky z <select>



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular: presun <option> zo <select> do <select>

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

474

28.09.2009 15:27

tomast7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pohodlný výber zo <select> - vaše nápady, vylepše

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

614

16.09.2007 20:12

imcold

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automaticke doplnanie <select> po kliknuti , vyber z MySql

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

172

22.05.2015 12:44

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Interpunkcia v elementoch <textarea> a <select>

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

185

30.10.2016 12:01

alvar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<select>

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

471

02.11.2009 17:21

danielop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jak na <select>?

v HTML, XHTML, XML, CSS

16

676

13.12.2007 18:14

Ezekiell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<select> v PHP

v PHP, ASP

5

899

18.04.2007 18:16

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea a <select>

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

421

12.03.2009 9:59

myxall

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<select> ulozenie do db

v PHP, ASP

2

269

04.12.2009 17:27

wronker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Z mySql do <select>

v PHP, ASP

13

412

02.05.2009 23:32

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hrúbka <frame> a <rules> v <table>

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

392

25.01.2009 22:10

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

v PHP, ASP

14

196

07.10.2013 21:18

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pridat dalsi <select> pomocou js (alebo jQuery)

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

257

01.03.2010 13:26

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako automaticky presúvať políčka elementu <select> podľa obľúbenosti

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

170

12.11.2016 9:58

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastavit velkost pisma vo volbach <select>u

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

599

03.03.2011 21:12

johnny04501

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na zabranenie zmeny moznosti v <select>e

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

217

31.03.2010 18:42

stenley



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF