[ Príspevkov: 21 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 15.07.2008 15:55 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

Zdravim.

Kde najdem nieco jednoduche v php, co mi zisti kolko momentalne je na mojom webe uzivatelov ??? Myslim ludi, ktory si danu stranku pozeraju, maju ju otvoreneu v prehliadaci, nemusia byt na nej zaregistrovani ...

nasiel som nieco na tomto webe:
http://interval.cz/clanky/pocet-soucasn ... elu-v-php/

ale nejako mi to stale vyhadzuje len 1 pripojeneho.

aj ked su na webe viaceri ludia ...

vdaka


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 15.07.2008 17:08 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

testoval si to spravne? Niekedy to trva dlhsie (mozno aj 5 min - podla kodu) a vsetci uzivatelia musia byt cinni (klikat).


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 15.07.2008 17:10 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

no bol som na webe ja a este dvaja na 100% a stale ukazalo pocet 1, tak neviem.
musia klikat? ehm


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.11.06
Prihlásený: 28.12.09
Príspevky: 107
Témy: 12 | 12
NapísalOffline : 15.07.2008 19:57 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

Alebo refreshovat stale rovnaku stranku.. proste musia sa raz za n minut spojit s www serverom a vyziadat si akukolvek stranku kde je ten PHP kod


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.07.2008 20:33 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

dá sa to spraviť napr. cez databázu, zapíšeš si tam každý pohyb užívatela. Určíš si nejaký limit, po ktorom ho považuješ za offline.
Zosilniť to môžeš tým, že cez javascript necháš posielať raz za čas xml_http_request na nejaký skript, ktorý to bude zapisovať do db


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 16.07.2008 8:10 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

presne tak najistejší spôsob je AJAX teda jednoducho => príde user na stránku a trebars každú minútu vysiela či je online ... technicky sa cez JS zavolá PHP ktoré vloží do databázy aktuálny čas ... potom už len na úvodnej stránke stačí dať SELECT FROM online WHERE Cas>$cas
pričom $cas je dnešný čas skrátený o min. a pol.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 16.07.2008 9:25 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

ano hlavne ak ti v javascripte nastane necakana chyba, tak to secko mozes zahodit.
a k tej tvojej chybe ked ste tam boli piati tak nesli ste pod rovnakou ip adresou?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 16.07.2008 12:37 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

a ide aj o to, či chceš počítať všetkých, alebo chceš počítať prihlásených užívateľov. Pri tých prihlásených užívateľoch je to o čosi jednoduchšie.

Juho, ak nastane chyba v javascripte, nastane u jednotlivého užívatela (teda ak neposerieš skript ty) napríklad vypnutím javascriptu, čiže nejakú informáciu to predsa len poskytne. Počet online užívatelov nezistíš presne, ale aspoň čiastočne to pomôže. A všimni si, že som napísal, že tým ajaxom to môžeš Zosilniť, nemusíš sa spoliehať iba naňho, napríklad ja behám po nete iba s vypnutým javascriptom


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 17.07.2008 17:53 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

Prihlasenych uzivatelov mam spocitanych ... mna zaujimaju vsetci, pocet ludi na webe ...

juho: nie, ti ludia boli kazdy v inom meste

nemate niekto take nico spravene, funkcne? alebo aspon nejaky navod iny, nie tn co som nasiel ... rooobertek, tominator ...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 17.07.2008 18:00 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

Nič odskúšané alebo overené, ale mám overený a odskúšaný zdroj informácií - google codesearch. Odtial často čerpám, keď sa neviem pohnúť

http://google.com/codesearch?q=lang%3Aphp+online&hl=en&btnG=Search+Code


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 17.07.2008 21:25 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

rooobertek píše:
Nič odskúšané alebo overené, ale mám overený a odskúšaný zdroj informácií - google codesearch. Odtial často čerpám, keď sa neviem pohnúť

http://google.com/codesearch?q=lang%3Aphp+online&hl=en&btnG=Search+Code

dik za odkaz ale na nom za nachadza mnozstvo skriptov, mozes mi pomoct v tom, nieco konkretne ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 17.07.2008 21:59 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

.... alebo pohladaj na hotscripts.com


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 17.07.2008 22:04 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

jaji píše:
.... alebo pohladaj na hotscripts.com

http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_a ... index.html
len kde to najst :)


http://www.hotscripts.com/Detailed/79657.html
mozno je to ONO, ale ked kliknem na download, nejde to ztiahnut


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 18.07.2008 10:36 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

OMG, tak kliknem na visit a tam to pohladam, nie?
http://www.darkcoaststudios.com/Scripts/refer.php


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 18.07.2008 10:42 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

jaji píše:
OMG, tak kliknem na visit a tam to pohladam, nie?
http://www.darkcoaststudios.com/Scripts/refer.php

takze si to tam nasiel ty na tej stranke co si zadal?
vidim tam nejaky skript Refer Them V2, tak ja uz neviem ...
ty si to urcite nasiel, mozes mi ten script o online useroch poslat na email?
dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 18.07.2008 13:20 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

Citácia:
http://www.hotscripts.com/Detailed/79657.html
mozno je to ONO, ale ked kliknem na download, nejde to ztiahnut


Ja som ti iba povedal, ze ked ti nejde priamo download na hotscripts, kliknes na refer a tam je uz download.

Ja takyto skript nepotrebujem, ale na stranke google.com som napisal co chcem a ono to vyhodlilo medzi inymi aj http://www.hscripts.com/scripts/php/visitorsOnline.php . Snad to budes vediet stiahnut...

Je take tazke pouzivat google? :(


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 18.07.2008 14:09 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

nie, nie je to tazke pouzivat ... len nemam rad ked sa mi niekto "vysmieva", ze neviem zo stranky ztiahnut script, ze download nefunguje a dotycny napise, ze mam kliknut na visit ... ale sam si to neoveri, ze v tom visit nic co potrebujem nenajdem.
kazdopadne vdaka
ten script som si ztiahol, snad to bude OK


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 18.07.2008 14:19 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

preto je podla mňa lepší google.com/codesearch, odtial nič nemusíš sťahovať, všetky zdrojáky vidíš krásne ako na tanieri


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 18.07.2008 14:30 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

rooobertek píše:
preto je podla mňa lepší google.com/codesearch, odtial nič nemusíš sťahovať, všetky zdrojáky vidíš krásne ako na tanieri

ano, hodil si sem link ... len v nom bolo spusta malych kodikov, tazko sa mi v tom vyzna ...

jaji: ten tvoj kod mi funguje, vdaka.

P.S. priznavam .. google to najde .. len ja som to hladal v slovencine, preto boli vysledky ake boli ... v anglictine som to nasiel za 20 sekund.

Myslim ze tento script je este lepsi na to: http://www.sim-php.info/users-online-script.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 18.07.2008 18:10 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

dulius píše:
nie, nie je to tazke pouzivat ... len nemam rad ked sa mi niekto "vysmieva", ze neviem zo stranky ztiahnut script, ze download nefunguje a dotycny napise, ze mam kliknut na visit ... ale sam si to neoveri, ze v tom visit nic co potrebujem nenajdem.
kazdopadne vdaka
ten script som si ztiahol, snad to bude OK


Prepac, ale ja som sa ti ani nahodou nevysmieval :( . Poslal si link nejaky link s tym, ze si nasiel co potrebujes a nefunguje download. Ja som na neho klikol, klikol som na visit a tam sa na mna skeri velke tlacidlo s vyzvou na stiahnutie. Dokonca (co by som pre Teba nespravil :) ) som na to aj klikol a vyhodlio to ponuku so stahovanim.

Dufam ze to co som Ti poslal druhykrat je to spravne.


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poctu uzivatelov na webe

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 18.07.2008 18:15 | Zistenie poctu uzivatelov na webe

jaji píše:
Prepac, ale ja som sa ti ani nahodou nevysmieval :( . Poslal si link nejaky link s tym, ze si nasiel co potrebujes a nefunguje download. Ja som na neho klikol, klikol som na visit a tam sa na mna skeri velke tlacidlo s vyzvou na stiahnutie. Dokonca (co by som pre Teba nespravil :) ) som na to aj klikol a vyhodlio to ponuku so stahovanim.

ale na tom visit bolo na ztiahnutie nieco uplne ine ... to je ta podstata.


 [ Príspevkov: 21 ] 


Zistenie poctu uzivatelov na webe



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sledovanie poctu stiahnuti suboru na webe

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

362

08.12.2012 18:10

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie počtu v array

v PHP, ASP

3

313

27.04.2009 14:23

johny694

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie poctu id-ciek

v PHP, ASP

5

379

29.09.2008 17:19

Roko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql zistenie počtu rôznych záznamov

v Databázy

4

607

28.12.2008 16:40

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie naozajstneho poctu argumentov v C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

19

348

20.04.2016 8:59

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie poctu riadkov a poctu znakov vo Word 2007

v Ostatné programy

0

1860

26.07.2009 17:57

fista1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

podla poctu vytvorit

v PHP, ASP

9

295

25.11.2008 16:34

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

resynchronizacia poctu prispevkov

v Ostatné

0

650

16.08.2007 10:34

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Overenie min. poctu suborov

v PHP, ASP

4

316

29.03.2009 15:45

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmenšovanie počtu premapovaných sektorov

v Pevné disky a radiče

2

407

18.10.2013 20:14

hanesovic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis poctu z MySQL

v PHP, ASP

11

297

30.01.2009 12:39

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Script na ratanie poctu downloadov?

v PHP, ASP

2

981

03.08.2005 19:35

Pekaboo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Meranie počtu metrov v mobile

v Ostatné programy

5

514

06.03.2011 20:37

mato59

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie počtu prístupov na Apache

v Webhosting a servery

11

581

13.06.2009 12:04

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyselektovanie počtu príspevkov na phpbb3 fóre

v Redakčné systémy

3

149

19.10.2013 22:17

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistinie poctu znakov v ceste k suboru

v Operačné systémy Microsoft

1

167

02.02.2010 12:03

xdef



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF