[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 29.09.2008 16:28 | zistenie poctu id-ciek

no cafko...v stlpci ludia (typ text) je zapisanych X id userov...no a ja potrebujem zistit kolko je tam idcok...potom nasledne potrebujem niekam tych userov vypisat podseba...no problem je ze akosi ma nenapada ako to spravit ani zistenie poctu idcok...je to zapisovane v tvare
Kód:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,
....ja potrebuem aby mi zistilo kolko je tam ludi podla id a potom podto vypisalo napr

Citácia:
jozko (id: 1)
romanko (id: 2)
...
...
...
moze ma niekto postrcit spravnym smerom???thx :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zistenie poctu id-ciek

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 29.09.2008 16:50 | zistenie poctu id-ciek

Nechápem, prečo to máš takto riešené. Hodíš štruktúru tabulky?


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
zistenie poctu id-ciek

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.09.2008 16:52 | zistenie poctu id-ciek

ak to chces riesit cez php, tak by si si mohol zistit pocet ciarok a mas pocet idcok, alebo ked to uz chces aj vypisovat, tak si to explodni, velkost pola bude pocet idcok a v cykle uz len vypises obsah pola...

ak chces zistit pocet idcok cez sql, mohlo by fungovat nieco taketo: [length(ludia)-length(replace(ludia,', ',''))]/2 - mozno bude robit problem ta medzera za ciarkou...

kazdopadne, mas zle navrhnutu strukturu tabulky...


Naposledy upravil stenley dňa 29.09.2008 17:06, celkovo upravené 1

_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zistenie poctu id-ciek

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 29.09.2008 16:53 | zistenie poctu id-ciek

Sprav si tabuľku, do ktorej toto budeš hádzať do samostatných riadkov a previaž ju s touto pôvodnou pomocou cudzieho kľúča. Nemá význam robiť to inak, zbytočne si vyrábaš robotu.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 29.09.2008 17:02 | zistenie poctu id-ciek

mno tak ja tiez niesom nadseny z tohoto riesenia...nie ja som to robil...prosto niekto to tak spravil a teraz ja mam k tomu nieco dorobit...no skusim diki za rady :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 29.09.2008 17:19 | zistenie poctu id-ciek

ak ta spravne chapem, ze mas tie udaje v databaze, tak to spravis takto:
Kód:
//vytvorenie pripojenia k MySQL
$mysqli = new mysqli("localhost", "uzivatel", "heslo", "databaza");

//dotaz na mysql
$query = "select * from nazov_tabulky";

//samotne prevedenie dotazu
$result = $mysqli->query($query);

//zistenie poctu vratenych udajov
$number = $result->num_rows;

//vypisanie na vystup
echo '<p>Pocet zaznamov v tabulke: '.$number.'</p>';

echo '<table>';

//vypisanie jednotlivych zaznamov pomocou cyklu for
for ($i = 0; $i < $number; $i++)
{
$row = $result->fetch_assoc();
echo '<tr><td>'.$row['ludia'].'</td>';
echo '<td>ID: '.$row['id'].'</td></tr>';
}
echo '</table>';


 [ Príspevkov: 6 ] 


zistenie poctu id-ciek



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie počtu v array

v PHP, ASP

3

313

27.04.2009 14:23

johny694

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie poctu uzivatelov na webe

v PHP, ASP

20

776

18.07.2008 18:15

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql zistenie počtu rôznych záznamov

v Databázy

4

607

28.12.2008 16:40

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie naozajstneho poctu argumentov v C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

19

350

20.04.2016 8:59

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie id

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

570

29.09.2010 19:40

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie poctu riadkov a poctu znakov vo Word 2007

v Ostatné programy

0

1863

26.07.2009 17:57

fista1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ID článku, ID a názov kategórie

v Redakčné systémy

0

111

03.12.2013 14:51

GIGN1987

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ID 11, ID 15

v Pevné disky a radiče

1

70

02.02.2014 23:30

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnanie 7770-čiek

v Grafické karty

4

241

09.09.2012 16:29

Fry

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nakonfigurovanie Routera wifi a AP-čiek

v Siete

10

384

18.01.2008 7:53

Don_Pipino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

podla poctu vytvorit

v PHP, ASP

9

295

25.11.2008 16:34

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

resynchronizacia poctu prispevkov

v Ostatné

0

650

16.08.2007 10:34

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Overenie min. poctu suborov

v PHP, ASP

4

316

29.03.2009 15:45

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmenšovanie počtu premapovaných sektorov

v Pevné disky a radiče

2

407

18.10.2013 20:14

hanesovic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis poctu z MySQL

v PHP, ASP

11

297

30.01.2009 12:39

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Script na ratanie poctu downloadov?

v PHP, ASP

2

981

03.08.2005 19:35

Pekaboo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF