[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
podla poctu vytvorit

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 23.11.2008 21:25 | podla poctu vytvorit

mám taku zlozitejsiu vec ktoru neviem ako riešit. má to fungovat tak že za pomoci mysql_num_rows vytiahnem pocet zaznamov s daneho stlpca v tabulke a cislo si zaznamenam do premennej. ano tak po tuto cast by som to vedel:)

ale potom potrebujem podla poctu zaznamov v stlpci vytvorit select s optionmi s presne takým istým počtom ako som vybral s databázy...a to uz akosi neviem. kedze cislo moze byt hocijake ale moj script nevie ake, resp. nemoze kontrolovat a nastavit ze ak je to take tak sa vytvori to a to...no proste. neviem nenapada niekoho nieco?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
podla poctu vytvorit

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.11.2008 21:30 | podla poctu vytvorit

si si istý, že to musí byť cez mysql_num_rows?
Kód:
SELECT COUNT(*) FROM tabulka WHERE nieco=nieco

Tú druhú časť otázky skús preformulovať, veľmi nerozumiem, čo sa pýtaš. Možno myslíš LIMIT?


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
podla poctu vytvorit

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 23.11.2008 21:58 | podla poctu vytvorit

dajme tomu ze pouzijeme tvoje riesenie cez Count, tak nam to vrati napriklad 10. a potom musíme vytvorit teda v selecte 10 optionov...
lebo zober to tak ze mas tabulku:

------------------
table test | 2 |
--------------------
id | tinyint(3) |
-----------------------------
nastest | varchar(255) |
-----------------------------

s toho v stlpci 'nastest' je asi 10 zaznamov: zaznam1...zaznam10.

a teraz vyberes s toho stlpca cislo 10 a podla neho vytvoris teda 10 optionov v selecte. ale cislo moze byt aj ine podla poctu zaznamov v stlpci musis vytvorit pocet optionov v selecte


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
podla poctu vytvorit

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.11.2008 22:06 | podla poctu vytvorit

napíš radšej, čo chceš robiť ako celok. Nie je mi jasné, čo chceš dosiahnuť.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
podla poctu vytvorit

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 23.11.2008 22:08 | podla poctu vytvorit

a co takto pouzit cyklus, napriklad for
Kód:
for($i = 0; $i < $pocetzaznamov; $i ++) {
echo "<option></option>";
}


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
podla poctu vytvorit

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 25.11.2008 15:24 | podla poctu vytvorit

suchy píše:
a co takto pouzit cyklus, napriklad for
Kód:
for($i = 0; $i < $pocetzaznamov; $i ++) {
echo "<option></option>";
}


díky suchy, to je to čo som potreboval...a ešte nechcem zakladať druhý topic tak mám este jednu otázku na system tej predchadzajucej.

potrebujem spravit cislovanie s databaze, tzv. selectom vyberem zo stlpc v db a dam na to mysq_num_rows a ulozim do mysql_fetch_array a cyklom while zobrazím. to mám, ale potrebujem aby sa ku každej položke zobrazilo aj číslo daného záznamu. teda vyberem s db 3 záznamy:

- ahoj
- cau
- nazdar

nechal som medzeru pred pomlckou lebo tam má byť číslo toho. tak som na to isiel takto:

for($i = 0; $i <$pocet; $i++){

ano tak toto funguje, hodí mi číslo 3...a vypíše mi ho 3 teda výsledná hodnota v echo je 333. a to je zle, čo sa týka zobrazenia. lebo ja to chcem takto:

1 - ahoj
2 - cau
3 - nazdar

a to mi nejak nejde:D neviem asi som lama, ale tak script je dobrý a funguje teraz uz len to nejako doscriptovat aby to islo normalne...tu je ta cast kodu:

while($row = mysql_fetch_array($PEP)){
echo $row['pocet']. " - ". $row['nazov_category'];
echo "<br>";
}

select netreba


Offline

Správca fóra
Správca fóra
podla poctu vytvorit

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.11.2008 15:32 | podla poctu vytvorit

Kód:
$i = 0;
while($row = mysql_fetch_array($PEP)){
echo (++$i). " - ". $row['nazov_category'];
echo "<br>";
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
podla poctu vytvorit

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 25.11.2008 16:08 | podla poctu vytvorit

Kód:
$i = 1;
while($row = mysql_fetch_array($PEP)){
echo $i. " - ". $row['nazov_category'];
echo "<br>";
$i++;
}


takto ?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
podla poctu vytvorit

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.11.2008 16:13 | podla poctu vytvorit

>Blackshadow: tvoj vysledok je odlisny, alebo preco si to tu postol? :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
podla poctu vytvorit

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 25.11.2008 16:34 | podla poctu vytvorit

teraz prisaham, ze tvoj prispevok som tu nevidel :D kludne ho zmaz... asi som nerefreshoval stranku, alebo co :D

//asi si nescroloval uplne dole :) (stenley)
//scrolloval, prave som prisiel nato, ze mi uz viac krat nezobrazilo posledny prispevok, ktory je aj hodinu stary.. nechapem dovod... (Blackshadow)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 10 ] 


podla poctu vytvorit



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Slovensko 5. najhoršou krajinou sveta podľa počtu neb. st

v Novinky

1

221

13.03.2007 16:51

maross

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytvorit novy select podla prveho selectu

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

194

23.07.2010 15:19

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie poctu riadkov a poctu znakov vo Word 2007

v Ostatné programy

0

1863

26.07.2009 17:57

fista1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WIN7-usporiadanie podla typu a zaroven podla datumu

v Operačné systémy Microsoft

1

340

10.10.2011 17:16

Logik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

resynchronizacia poctu prispevkov

v Ostatné

0

650

16.08.2007 10:34

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie poctu id-ciek

v PHP, ASP

5

379

29.09.2008 17:19

Roko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis poctu z MySQL

v PHP, ASP

11

297

30.01.2009 12:39

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmenšovanie počtu premapovaných sektorov

v Pevné disky a radiče

2

407

18.10.2013 20:14

hanesovic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Overenie min. poctu suborov

v PHP, ASP

4

316

29.03.2009 15:45

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie počtu v array

v PHP, ASP

3

313

27.04.2009 14:23

johny694

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql zistenie počtu rôznych záznamov

v Databázy

4

607

28.12.2008 16:40

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Meranie počtu metrov v mobile

v Ostatné programy

5

514

06.03.2011 20:37

mato59

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Script na ratanie poctu downloadov?

v PHP, ASP

2

981

03.08.2005 19:35

Pekaboo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie počtu prístupov na Apache

v Webhosting a servery

11

581

13.06.2009 12:04

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie poctu uzivatelov na webe

v PHP, ASP

20

779

18.07.2008 18:15

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyselektovanie počtu príspevkov na phpbb3 fóre

v Redakčné systémy

3

152

19.10.2013 22:17

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF