[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
NapísalOffline : 13.12.2007 11:22 | vytvorenie url z nazvu clanku

zdravim,
tento skript mi na webe zobrazuje zapisy, strankuje, a pod. vedel by ho niekto opravit,

zjednodusit?
ako by som mohol vytiahnut z databazy nazov zapisu a pouzit ako ako url?

vdaka.. v php sa len ucim.. (a nie a nie..)


Kód:
<?
include "./connect.php";

$pocet=1; //pocet sprav na stranu
$nolimit = $_GET["nolimit"];
$arow = $_GET["arow"];

// strankovanie
$amax = $pocet;
$arowmin = $arow - $amax;
if ($arowmin < 0) $arowmin = 0;
$arowmax = $arow + $amax;
if (!$arow) $arow=0;

$srch2 = MySQL_Query("SELECT id,nazov,popis,datum FROM news");$totalrows=MySQL_Numrows($srch2);

if ($totalrows>$amax && !$nolimit)
{
$s1=ceil (($arow/$amax)+1);
$s2=ceil (($totalrows/$amax));
echo "<p id=\"hv\">* * *</p>";
echo "<p id=\"strana\">strana ".$s1." / $s2</p>";
echo "<p id=\"vypis\">";
   if ($arow!=0) echo "<a href=\"?arow=0\" title=\"prvá strana\"> |&lt;</a> "; else echo " |&lt; ";
   if ($arow!=0) echo "<a href=\"?arow=$arowmin\" title=\"predchádzajuca strana\">&lt;&lt;</a> "; else echo "&lt;&lt; ";
   if (!$nolimit) echo "<a href=\"?nolimit=1\" title=\"kompletný výpis\">kompletný výpis</a> "; else echo "zobraziť všetko ";
   if ($arow+$amax<=$totalrows && $rows!=$totalrows && $arow+$amax!=$totalrows) echo "<a href=\"?arow=$arowmax\" title=\"nasledujúca strana\">&gt;&gt;</a> "; else echo "&gt;&gt; ";
   
   $last=$totalrows-$amax;
   if ($s1==$s2) echo "|&gt; "; else echo "<a href=\"?arow=$last\" title=\"posledná strana\">&gt;|</a> ";
   echo "</p>";
}

//zobrazenie zapisov   
if (!$nolimit) $limiter=" LIMIT $arow,$pocet";
$srch = MySQL_Query("SELECT id,nazov,popis,datum FROM news ORDER BY datum desc $limiter");
if (!$srch) echo MySQL_Error();

$rows = MySQL_Num_Rows($srch);
if ($rows):
   for ($i=0;$i<$rows;$i++):
   $zaznam = MySQL_Fetch_Array($srch);
   $realdatum=date("d.m.Y, H:i", $zaznam[datum]);
   echo "<h2>$realdatum - $zaznam[nazov]</h2> <p class=\"komentare\">
   <a href=\"?pg=comment&amp;id=$zaznam[id]\" title=\"prezeraj komentáre / komentuj\">komentáre: ";
   $srch2 = MySQL_Query("SELECT * FROM komentare WHERE newsid = '$zaznam[id]' ");
   $rows2 = MySQL_Num_Rows($srch2);
   echo "$rows2</a> | <del>RSS</del> | <del>exportovať zápis do PDF</del></p>

$zaznam[popis]";

   endfor;
$srch = MySQL_Query("SELECT id,nazov,popis,datum FROM news");
$rows = MySQL_Num_Rows($srch);
endif;

?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 13.12.2007 12:52 | vytvorenie url z nazvu clanku

Pockaj Viktor,

co chces na tom skripte upravovat, zejdnodusovat? AK funguje, ma to vobec cenu?

S tym nazov zapisu v url som celkom nepochopil v ktorej casti to chces pouzit, pri prezerani komentarov? Tym padom treba cez mod_rewrite docielit aby url:
http://tvoja_domena.sk?pg=comment&amp;id=$zaznam[id]

zobrazil nieco

http://tvoja_domena.sk/comment/$zaznam[id]/nazov-zapisu.htm pripadne
http://tvoja_domena.sk/comment/$zaznam[id]/nazov-zapisu/

Prakticke riesenie ti bohuzial nedokazem poskytnut, ale ked sa pozries na mod_rewrite, tak by si to mohol zvladnut...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 13.12.2007 13:52 | vytvorenie url z nazvu clanku

no mod rewrite v tomto pripade nestaci.. ja som chcel php upravit tak, aby sa z nazvu clanku vytvorila premmena, ktoru by modrewrite nejak menil.. vela ludi mi uz dalo tip len na samotny modrewrite, ale nepomohlo.

url je teraz v tvare - http://www.podstromami.com/?arow=1, 2, 3, atd..

a chcelo by to len /nazov-clanku.. hm


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 13.12.2007 14:08 | vytvorenie url z nazvu clanku

No tak v tom pripade ma napada (mozno je to sprostost):

Kedze chces mat:

http://www.podstromami.com/comment-1-nazov-clanku.htm

a mod rewite v tomto pripade sa nema coho chytit, tak by som mozno skusil. Ked vyberies nazov clanku z databazy, vsetky medzery prerobit na znak '-' a odoslat url v tvare hore spomenutom...

Ked niekto klikne na to, aby videl komentare, php skript sa najprv pozrie na url, zisti, ze sa tam nachadza comment (to je nieco ako kluc, aby vedel co s adresou robit), ak ano, tak skus cez explode rozhodit si adresu podla '-': dostanes ako poslednu polozku pola: comment-nazov-clanku.htm a predposlednu id toho nazvu. A podla nich uz mozes hladat v db tvoj clanok.
A mas friendly url, to comment a to id v url vyhladavacu vobec nebudu vadit.
Neviem vsak ci to bude v praxi fungovat :).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 16.12.2007 14:49 | vytvorenie url z nazvu clanku

skusal som na odporucanie do htacces pridat

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^([^/]+)/?$ ?arow=$1

ale nefunguje..

poradte please:(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 17.12.2007 10:54 | vytvorenie url z nazvu clanku

mal si v tom htaccess dopisane aj predtym ako zacnes prepisovat:

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteBase /

?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 17.12.2007 11:58 | vytvorenie url z nazvu clanku

samozrejme, ale uz sa to riesi.


 [ Príspevkov: 7 ] 


vytvorenie url z nazvu clanku



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytvorenie url z nazvu clanku

v HTML, XHTML, XML, CSS

0

245

16.11.2007 18:01

viktorcech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena nazvu a vsetkych detailov nazvu hudobnych suborov.

v Audio programy

4

478

07.08.2014 14:34

xMontyx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie nazvu krajiny (alebo jej kodu) z nazvu futbaloveho teamu [Java]

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

153

03.05.2016 9:43

neutroN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodnotenie článku

v PHP, ASP

4

456

04.07.2008 22:32

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodnotenie clanku

v PHP, ASP

11

489

10.01.2008 16:39

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

znamkovanie članku

v PHP, ASP

12

553

15.04.2007 18:41

ambrel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Komentovanie Clanku

v PHP, ASP

7

323

16.12.2012 11:18

ondrejko0102

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zdielanie clanku - nezobrazi thumbnail

v Redakčné systémy

6

318

08.08.2013 6:40

filippob

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Trošku vylepšiť zobrazenie článku

v Redakčné systémy

2

505

26.05.2010 16:03

AReYco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pridanie clanku na stranku

v PHP, ASP

7

520

08.08.2007 16:50

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s readm more v clanku

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

111

02.08.2017 14:52

hawo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Texyla a ulozenie clanku v db

v PHP, ASP

3

285

09.12.2007 12:48

mylan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena názvu

v Správy pre vedenie fóra

9

1363

15.01.2009 19:05

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zakladna doska ku i5-3570k a zostave v clanku

v Základné dosky

20

416

28.05.2013 12:19

conox

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie len casti z clanku pri strankovani medzi vsetkymi

v PHP, ASP

9

336

28.04.2011 2:13

JanoF



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF